Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
szymon - Ty nie pytasz - Ty coś zamieszczasz - coś bzdurnego.
Jak ktoś kto sprawuje nad kims opiekę może zrzec się swojego OBOWIĄZKU odpowiedzialności za poczynania opiekuna !!!!
Było napisane nie raz - OSOBA NIELETNIA NIE MOŻE SAMODZIELNIE ZAWRZEĆ UMOWY A JEŚLI TAKOWA ZOSTAŁA ZAWARTA TO W ŚWIETLE PRAWA JEST NIEWAŻNA - więc za co masz płacić ????? Za co ???
Nikt Ci nie broni gdzieś dzwonić - ale również nikt Ci nie broni MYŚLEĆ - skoro nie możesz zawierać umów - to jak możesz być zobligowany do jakieś zapłaty??? No jak ??? Bo co ten kretyn Ci nagadał - że podanie fałszywych danych jak u pobieraczka to czym jest jak nie raz napisano że taka usługa może byc świadczona NA NICKA LUB INCOGNITO !!! TO ZA CO MASZ ZAPŁACIĆ ?? I po co zamieszczasz te bzdury i jeszcze innych namawiasz by to wykorzystywali ?? Trochę rozsądku i " pomyślunku " . I jeszcze się obruszasz jak ktoś to co robisz nazwie po imieniu - tak , to sa niepokojące objawy - bo za parę miesięcy będziesz PEŁNOLETNI - i za swoje czyny będziesz odpowiadał jak DOROSŁY - ale jak widać do dorosłości jeszcze Ci dużo brakuje. I się nie obrażaj - bo to nie jest moim celem - ale wskazuję jakiś problem .

Witam!
Ja także dałem się złapać na hasła reklamowe pobieraczka. Oczywiście jak wszyscy dostałem wiadomość z wezwaniem do zapłaty. Niestety nie przeczytałem całego forum i mimo że nie mają moich prawdziwych danych wysłałem im przez internet wiadomość o odstąpieniu od umowy. Dopiero później przeczytałem rady prawnika2011 i aby się upewnić zadzwoniłem do UOKiK. A tam miła pani poradziła mi tak samo jak prawnik2011 żeby te wiadomości oznaczyć jako spam i nic im nie płacić.

Ale mam coś jeszcze ciekawego a mianowicie fragment e-maila od pobieraczka

Szanowny Panie,

Serdecznie dziękujemy za wysłaną wiadomość.

W odpowiedzi informujemy, iż konto użytkownika: (tutaj mój adres e-mail), zostało założone w naszym serwisie w dniu 2011-08-24 z komputera o IP: 80.666.997.91.

Założenie konta w serwisie Pobieraczek.pl możliwe jest jedynie w wyniku dokonania pełnego procesu rejestracji użytkownika, na który składają się następujące czynności techniczno-prawne:

Może ktoś wie jacy tam mądrzy ludzie wymyślają adresy IP? (niech chociaż wymyślają takie które mogą fizycznie istnieć).

Pozdrawiam

Założenie konta w serwisie Pobieraczek.pl możliwe jest jedynie w wyniku dokonania PEŁNEGO procesu rejestracji użytkownika
A czy proces rejestracji może być NIEPEŁNY ?? Skoro nie podasz wszystkich wymaganych danych i nie naciśniesz wymaganego czegoś - to się nie zarejestrujesz ! Po co przywołują w piśmie co podałeś i co nacisnąłeś skoro tego wymaga rejestracja i to jest oczywiste ??
Zobaczcie - każde ich " pisemko " nafaszerowane jest takimi sformułowaniami - nic nie znaczącymi ale działającymi na wyobrażnię . Takie pismo brzmi " poważnie " , takie pismo wygląda " wiarygodnie " - tak, W PEŁNI spełniłeś wymóg rejestracji , ZROBIŁES TO WIĘC JESTEŚ ZMUSZONY PONIEŚĆ KONSEKWENCJE - ale gdybyś nie spełnił choć drobnego wymaganego elementu - nie zarejestrował byś się . A jakie mogą być KONSEKWENCJE rejestracji ? Wydaje mi się że tylko to że BĘDZIECIE ZAREJESTROWANI - CZYŻ NIE ?
Dlatego - trzeba uważnie coś czytać , a głównie piszą do - nie oszukujmy się - dzieci które mają ograniczoną lub nie mają w ogóle zdolności do czynności prawnych . Dlatego nie mają bo uznano że są za młodzi by zrozumieć i właściwie zinterpretować jakieś zapisy , bo nie znają realiów życiowych. Więc - jak można dziecku powiedzieć - płać albo coś wypowiadaj skoro W ŚWIETLE PRAWA ONO SAMO NIC NIE MOŻE ZROBIĆ !!! Ale - od 18-to latka już wymagane jest MYŚLENIE - bo on przekraczając ów próg 18 lat STAJE SIĘ W ŚWIETLE PRAWA DOROSŁYM - a ile tu pisało osób dorosłych , niektórzy nawet z niezłym bagażem życiowym - i czasem dzieci okazywały się mądrzejsze , bo pisały że je oszukano - a niektórzy " dorośli " pisali że zastanawiają sie nad zapłatą a jeszcze inni zapłacili . Włos na głowie się jeży - bo to ci ludzie wybierają rządzących , tych co są urzędnikami - a skoro tak wybierają jak tu piszą - to mamy takie efekty.

Ostatnia edycja:
Prawnik widzę że nieźle idzie już 123 strona jak pamiętam ja zakończyłem przeglądać i psiać na 116 xD

Nadal ludziska nie czytają postów ??

Współczuję , LUDZIE NON STOP BYŁO O TYM MOWA TUTAJ CIĘŻKO WZIĄĆ PARĘSTRON DO TYŁU DAĆ??

NIC KOMPLETNIE NIE ODPISYWAĆ DO NICH NIC NIE PŁACIĆ MAM SPOKÓJ GŁOWY NIE ZAWRACAM GÓWNEM

A to wszystko dzięki temu że poczytałem całe forum od 1 strony i miałem pojęcie !!

Na przyszłość proszę nie pisać takich kulfonów bo będzie ostrzeżenie. Tym bardziej na czerwono bo to kolor zarezerwowany dla moderacji.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Pisemko przyszło ponad miesiąc temu....
POCZYTAŁAM FORUM
POSŁUCHAM RAD PRAWNIKA, NIE PŁACIŁAM NIE SŁAŁAM DO NICH MAILI Z JAKIMIŚ WYJAŚNIENIAMI CZY ODSTĄPIENIEM OD UMOWY I MAM ŚWIĘTY SPOKÓJ
PISEMKO WYLĄDOWAŁO W KOSZU W KAWAŁKACH!!
TYLE Z TYM ICH STRASZENIEM MOŻNA ZROBIĆ
KTOŚ TU GDZIEŚ WSPOMNIAŁ, ŻE ŁOPATOLOGICZNIE TŁUMACZYĆ.
MOŻE WTEDY BY POMOGŁO :D
Sorki ale tak myślę....
Pozdrawiam

Albercik olej te pismo i nie trzęś porami ja i wielu mi podobnych leje na nich od wielu wielu lat

KTOŚ TU GDZIEŚ WSPOMNIAŁ, ŻE ŁOPATOLOGICZNIE TŁUMACZYĆ.
MOŻE WTEDY BY POMOGŁO :grin:

Bez zbędnej skromności to ja jestem autorem tego postulatu.
Uważam też że nikomu nie będzie się chciało przewalić tej informacyjnej cegły na 123 strony więc i tak będzie się dopytywał jakby jego post był pierwszy w temacie.
Taka modna ostatnio maniera.

Tak naprawdę, to temat należałoby obciąć na poziomie trzydziestej którejś strony (wtedy, kiedy Colder zaczął go czyścić), zamknąć i przykleić.

TAK NAPRAWDĘ - TO POWINNO ZAMIEŚCIĆ SIĘ INFORMACJĘ ŻE NIE NALEŻY POBIERACZKOWI NIC PŁACIĆ ANI REAGOWAĆ NA ŻADNE MAILE CZY PISMA - i nie potrzeba by ktoś czytał nawet te 30 stron . Wystarczy jedna strona.

jak zamkniecie ten temat to codziennie będą pojawiały sie nowe tematy o tym na " prawach konsumenta " XD potem wszyscy będą kierowali tu, ale te przestraszone dzieci dalej będą zadawały pytania bo chcą sie upewnić i nie mówić rodzicom :x

Witam.
Dzisiaj rano maiłem dylemat zapłacić czy nie ale po przeczytaniu forum
rozwiało to moje wątpliwości i niestety naciągacze typu pobieraczek nie zasmakują mojej kasy :)

prawnik2011 dobra robota ale ty chłopie masz cierpliwość.

Pozdrawiam wszystkich Robert

Pomimo szczerych chęci zaangażowanych stron w tym wątku, w tym Coldera i innych autorów elaboratów musimy pogodzić się z jednym.
Ani "My" ani pobieraczek.pl sami dla siebie, we własnym imieniu nie możemy stwierdzić "Twoja wina i zła intencja!".
Tysiące stron w necie różnych interpretacji a wciąż pytanie "Czy mam płacić, pomóżcie!".
I cóż z tego, że one są, skoro wciąż powstają nowe!
Jaki z tego morał? Tylko sąd może to rozstrzygnąć - inaczej na każdy najbardziej wysublimowany i wymyślny argument prawny otrzymacie sztampową odpowiedź pobieraczka (taki już ich biznes) dlatego też organizujemy pozew zbiorowy przeciwko Eller Service s.c.

jak zamkniecie ten temat to codziennie będą pojawiały sie nowe tematy o tym na " prawach konsumenta "

Będą - to jest nieuniknione - tylko zamknięcie pobieraczka może to zakończyć .
Będą - nie dlatego że ktoś czegoś nie wie - wybaczcie ale odpowiadając prawie trzy lata na ten sam problem to chyba nie ma jakiś wątpliwości które nie były by tu opisane - i niestety natura ludzka a w szczególności dziecięca jest taka - napiszę bo chcę usłyszeć - nic mi nie grozi - MI OSOBIŚCIE - mimo że to samo było opisane troszkę wcześniej.
Dlatego ci co zapłacili - pełnoletni albo rodzice / opiekunowie prawni / osób nieletnich powinni przyłączyć się do pozwu zbiorowego .Spokojnie - nie wiąże się to z jakimiś Bóg wie jakimi wymaganiami - ot jest prawnik który reprezentuje WSZYSTKICH KTÓRZY SIĘ ZGŁOSZĄ - on pisze pozew , on reprezentuje wszystkich w sądzie i warunek - wszyscy walczą o taką samą kasę tzn. wywalczona kwota jest dzielona na WSZYSTKICH PO RÓWNO . Im więcej osób - tym większa kwota o jaką się walczy - dlatego warto spróbować - to są WASZE PIENIĄDZE - spróbujcie , choć popatrzcie na ta stronkę / podana przez Senser / poczytajcie , popiszcie na forum a zobaczycie że zapewne jest tam " parę osób " z którymi warto o tym porozmawiać. Chcecie zamknięcia pobieraczka - zawalczcie o swoją kasę .

Co do tej strony pozywamy-zbiorowo.pl jakis czas temu napisałem że rusza przygotowanie do tego, nie wiem czy ten kto napisał posta i polecił tą strone to nie jest właśnie szefem akcji, jeżeli nie to takie moje uwagi, sprawa jest juz przygotowywana nie wiem czy warto jeszcze dochodzić do tego ponieważ zbierane są już pieniądze które są potrzebne aby załozyć sprawe, jesli dojdzie kilka nowych osób to nie wiem czy nie będzie trzeba ich tez wpisać do papierów przez co założenie sprawy może się troche przeciągnąć, z tego co wiem to podpisało sie niecałe 40 osób i myśle że to raczej wystarczy, owszem inaczej byto było gdyby podpisali sie pod tym prawie wszyscy oszukani ale myślę że to by tylko przeciągało całą sprawe " co za dużo to nie zdrowo "

Jeszcze rada z mojej strony dla wszystkich wystraszonych (mam nadzieje że administrator ani moderator nie będą urażeni)
Obejrzyjcie ten fragment filmu:
Jaja w Tropikach - FuckFace - YouTube

I w taki sposób jak przedstawiony na filmie powinno się odpowiadać. Silnie i zdecydowanie. :)
Pozdro

ja dzisiaj tez dostałam pismo (papierowe...czyli na bogato lecą) po 2 latach i trochę się wkurzyłam ale powiem wam jedno za tą 100 kupie sobie jutro jakąś bluzkę bo mam ich w d...e. mimo ze podałam prawdziwe dane i jestem osobą pełnoletnią, żadnej umowy nie podpisywałam, nic nie ściągałam a żeby było śmieszniej, sama pracuje w firmie windykacyjnej więc mogą mnie cmąknąć w mój krągły zad:) mam rację?? :) pozdrawiam wszystkich madrych którzy mają pobieraczka w czterech literach!

@tancera87, skoro pracujesz w windykacji to zapewne masz pojęcie jak ma wyglądać takie pismo, może napisz tutaj wszystkim co jest nie tak z tymi ich śmieciami. ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót