witam.
jestem tu nowa chociaz od jakiegos czasu siedze i czytam ten natlok informacjii

u mnie jak i u wielu przygoda z pobieraczkiem zaczela sie dwa lata temu i przypomniano sobie o mnie w te wakacje, no nie licze maili oczywiscie o ktore tez przeczytalam niedawno gdyz zapomnialam nawet ze mam taki adres mailowy jaki im podalam

niestety nie wykazalam sie madroscia i podalam im prawdziwe dane i dostalam pare listow do domu Z FIRMY WINDYKACYJNEJ

powiem szczerze ze dobrze ze trafilam na Wasza strone bo po glowie chodzily mi nawet pomysly zeby im zaplacic i miec swiety spokoj.ale nie dam sie naciac.wyslalam im list pisalam o trudnej sytuacjii materialnej jakichs innych problemach i otrzymalam kolejny list o koniecznosci zaplaty zapewne wyslany automatycznie.postanowilam wiec nie marnowac poeniedzy na znaczki przypomnialam sobie haslo i rozpoczelismy korespondencje mailowa.dali mo laskawie W DRODZE WYJATKU czas do 10 wrzesnia NA OPLACENIE DLUGU. napisalam im ze nie da rady ze sa oszustami itp itd ze nic im nie zaplace ze swiadomie wprowadzaja ludzi w blad i in. wiec otrzymalam taka odpowiedz:
Szanowna Pani,
Odnosząc się do podnoszonej przez Panią kwestii, a mianowicie powołania się na fakt zawarcia umowy pod wpływem błędu informuje, iż Pani stanowisko nie znajduje odzwierciedlenia w rzeczywistości. Zgodnie z art. 84 § 1 kodeksu cywilnego w razie błędu co do treści czynności prawnej można uchylić się od skutków prawnych swego oświadczenia woli. Jeżeli jednak oświadczenie woli było złożone innej osobie, uchylenie się od jego skutków prawnych dopuszczalne jest tylko wtedy, gdy błąd został wywołany przez tę osobę, chociażby bez jej winy, albo gdy wiedziała ona o błędzie lub mogła z łatwością błąd zauważyć.
Kodeks cywilny wprowadza możliwość powoływania się tylko i wyłącznie na błąd istotny – czyli stosownie do postanowienia art. 84 § 2 kodeksu cywilnego taki, który uzasadnia przypuszczenie, iż gdyby składający oświadczenie woli nie działał pod wpływem błędu i oceniał sprawę rozsądnie, nie złożyłby oświadczenia tej treści. Co jest niezwykle ważne cecha istotności błędu musi być zobiektywizowana, co oznacza konieczność odwołania się do przypuszczenia, jak by się w tej sytuacji zachował człowiek oceniający sprawę rozsądnie i nie działający pod wpływem błędu, to znaczy, czy złożyłby oświadczenie tej samej treści. Błąd jest obiektywnie istotny, gdy żaden rozsądny człowiek, znający prawdziwy stan rzeczy, nie złożyłby oświadczenia tej treści. Składając oświadczenie woli, iż zapoznała się Pani z ofertą przed jej akceptacją wobec czego powoływanie się przez Panią na błąd nie może znaleźć uzasadnienia. Pona
dto wskazać należy również, iż podczas wypełniania formularza rejestracyjnego została Pani zapytana czy akceptuje Pani regulamin stanowiący część Umowy, został on przez Panią zatwierdzony. Nieprawdziwym jest również twierdzenie, iż strona domowa Eller Service może wprowadzać użytkowników w błąd co do sposobu korzystania z usług serwisu.
Pragnę zaznaczyć, iż regulamin świadczenia usług jest również dostępny na głównej stronie internetowej serwisu i w każdej dowolnej chwili istnieje możliwość jego przeglądania.
Dodatkowo należy wskazać, iż przy ocenie ryzyka odbiorcy reklamy należy uwzględnić standardowe zachowanie konsumenta nabywającego usługę danego rodzaju. Usługa dostępu do sieci Usenet, świadczona w ramach działalności serwisu Pobieraczek.pl, jest usługą telekomunikacyjną. O ile w przypadku usług powszechnego użytku konsumenci mogą dokonywać zakupów machinalnie, co może wpłynąć na ich obniżoną ostrożność w podejmowaniu decyzji, o tyle w przypadku usług telekomunikacyjnych przeznaczonych do ciągłego użytku w dłuższym okresie, konsument winien zachować podwyższony poziom ostrożności. Usługi tego rodzaju są z natury rzeczy nabywane z większym namysłem i rozeznaniem.
Z całą stanowczością należy podkreślić, iż stosownie do postanowień Regulaminu każdy nowy użytkownik, który poprzez rejestrację w serwisie Pobieraczek.pl zawarł umowę na świadczenie usług Usenet jest rejestrowany w systemie teleinformatycznym spółki, a w celu realizacji zamówienia złożonego przez niego podczas rejestracji zamówienia Eller Service s. c. wykupuje na zagranicznym serwerze pakiet danych w wysokości wynikającej z dokonanego zamówienia. Wobec powyższego Eller Service s. c. jako wierzyciel ma prawo realizować przysługujące mu prawo do żądania zapłaty za usługę w rozumieniu art. 476 kodeksu cywilnego, którą sam przecież wcześniej musiał przygotować i opłacić – tym bardziej, iż wyraźnie informuje o tym w Regulaminie dostępnym na stronie domowej serwisu i który każdy nowy użytkownik systemu musi zaakceptować. Każdy kolejny użytkownik, który nie uiszcza wynagrodzenia za pobieranie usług Usenet naraża spółkę na
straty finansowe, naprawienia których, w myśl obowiązujących przepisów prawa Eller Service s. c. ma prawo żądać.
Informuję, iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty spowoduje poważne konsekwencje prawne.
Przypominam o konieczności uiszczenia opłaty wynikającej z przesłanego na Pani adres PRZEDSĄDOWEGO WEZWANIA DO ZAPŁATY.
Wszelki kontakt tyczący się długu w kwocie 94,80PLN a wynikający ze złożonego zamówienia pakietu Pobieraczek5 możliwy jest pod numerem telefonu (58) 553 20 00 .
Z poważaniem,
Duraj Jacek
mam wiec pytanie ludzie , ile oni jeszcze beda meczyc??
i jak myslicie co dalej z tym zrobia bo ilez mozna straszyc przedsadowymi wezwaniami do zaplaty??????