Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Tłumaczymy aż do bólu, łopatologicznie a nie naśmiewamy się że ktoś ma inny poziom percepcji i jednak dalej nie rozumie różnych prawd.
Odsyłam też do zapisów regulaminu.
W takich sytuacjach zawsze odwołuję się do tego powiedzenia "Noblesse oblige"

To nie tak - ja nie naśmiewam się z osoby co zamieściła jakiś wpis - ale z treści cytowanego tekstu - autorstwa pobieraczka.
Ale - to tylko tak kwestią wyjaśnienia.

...
super wyszlam na debila.
jezu tych cytatow z pobieraczka bylo tyle ze nie sposob zapamietac.wiem ze pytanie bylo walkowane ale co konkretnego w tej kwestii??tak wiadomo najlepiej wogole nie odpowiadac az przestana.ale oni w koncu sami sie kapna ze wychodza na idiotow i ze to co pisza jest bez pokrycia.

kacha991 - no nie przesadzaj - myślę że każdy traktuje swoja sprawę indywidualnie - "zobaczcie co JA DOSTAŁAM "- a przecież gdyby chcieli KAŻDEMU pisać co innego to musieli by zatrudnić z tysiąc osób. Po prostu mają przygotowane szablony odpowiedzi i ślą je w zależności od okoliczności . Dlatego - na pewno to co dostajecie na tym forum już było zamieszczone .
Piszesz :

ale oni w koncu sami sie kapna ze wychodza na idiotow i ze to co pisza jest bez pokrycia.

Zapewniam Cię - doskonale WIEDZĄ ŻE PISZĄ GŁUPOTY - a za idiotów MAJĄ NAS - i niestety niektórzy dają się na to się nabrać. :rolleyes:
Piszą :
Kodeks cywilny wprowadza możliwość powoływania się TYLKO i WYŁĄCZNIE na błąd ISTOTNY

jest to nieprawda - mówi o tym Kodeks Cywilny :
Art. 86. § 1. Jeżeli błąd wywołała druga strona podstępnie, uchylenie się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu może nastąpić także wtedy, gdy BŁĄD NIE BYŁ ISTOTNY, jak również wtedy, gdy nie dotyczył treści czynności prawnej.
Już samo to że oszukują w tej kwestii mówi samo za siebie.Ale - po co roztrząsać czy był jakiś błąd czy nie , czy jest jakaś umowa czy nie - skoro nie można tego nikomu udowodnić ??
Najlepsza metoda - NIE REAGOWAĆ , NIE ODPISYWAĆ - BO PO CO ?? ;)

witam.

szczerze mówiąc nie przejrzałem dokładnie wszystkich postów i nie wiem czy się powtarzam, ale jest taka sprawa. Dostałem do domu pismo - zawiadomienie, że kancelaria prawna będzie podejmowała działania w celu wyegzekwowania ode mnie opłaty 94,80. podana data sprzed półtora roku kiedy to się zarejestrowałem. Piszą, że pomimo wcześniej wysłanych wezwań do zapłaty (były one drogą mailową) usługa nie została opłacona. No i wzywają do natychmiastowej zapłaty wcześniej wymienionej kwoty. Do tego na 2 kartce napisano, że mogą podać do sądu i wtedy kwota razem ze wszystkimi kosztami może wynieść co najmniej 465,80 + odsetki. No i na 3 kartce jest przed sądowe wezwanie do zapłaty i jeżeli nie zapłacę to wejdą ze sprawą do sądu.

To tyle i tak: nie skorzystałem z żadnej korzyści portalu pobieraczek.pl prócz zarejestrowania i jestem osobą niepełnoletnią, więc czy mają prawo mi osobiście kazać zapłacić? I najważniejsze pytanie: co mam zrobić? to bardzo ważne i pilne. proszę o szybko odpowiedź.

z góry dziękuję bardzo za odpowiedź.

To co powinni zrobić WSZYSCY - ABSOLUTNIE NIC :!:

I tak - wielokrotnie o tym tu pisano.:wink:

tyle, że nie ukrywam, że trochę się wystraszyłem jak zaczynają grozić sądami.. ale dobra. tak jak mówicie tak zrobię i po sprawie. jak coś się wydarzy to na was :)

Witam, jestem kolejną osobą która zarejestrowała się na naszym temacie dyskusji jakim jest pobieraczek.

Chciałbym się tylko upewnić, jeżeli podałem fikcyjne dane, przypuszczam że taka osoba w moim mieście nie istnieje, a na pewno nie istnieje ulica którą podałem do rejestracji.

W takim razie zostaje im tylko ip.

I teraz mam do Państwa pytanie. Mogę spać spokojnie? Wychodząc z domu nie zatrzyma mnie IV Samodzielny Pododdział Antyterrorystyczny?

Poszkodowany150 napisał:
Witam, jestem kolejną osobą która zarejestrowała się na naszym temacie dyskusji jakim jest pobieraczek.

Chciałbym się tylko upewnić, jeżeli podałem fikcyjne dane, przypuszczam że taka osoba w moim mieście nie istnieje, a na pewno nie istnieje ulica którą podałem do rejestracji.

W takim razie zostaje im tylko ip.

I teraz mam do Państwa pytanie. Mogę spać spokojnie? Wychodząc z domu nie zatrzyma mnie IV Samodzielny Pododdział Antyterrorystyczny?

nie słyszałeś o przypadkach kiedy do ludzi zarejestrowanych na pobieraczku o 6 rano wpada policja z granatem hukowym? zostaw otwarte drzwi bo Ci je wyważą

zostaw otwarte drzwi bo Ci je wyważą

Co to oznacza - czy że trzeba drzwi zostawić otwarte na oścież czy że tylko nie zamykać na klucz ? Ale może wówczas nie nacisną na klamkę i drzwi rozwalą ?? A może w ogóle zastawić snopkiem słomy ??

Dobrze że humor dopisuje , nie należy tym się martwić ani przejmować .

Myślę że nasze wyjaśnienia Ci wystarczą . :D

kacha991-
ciekawe ile ludzi im naprawde zaplacilo..

Za pewne dużo - bardzo dużo - ale niestety to nie najlepiej świadczy o naszym społeczeństwie. To oznacza że ludzie nie znają swoich praw , to oznacza że ludzie są bardzo wpływowi na jakieś sugestie - nie myślą racjonalnie ale - bo ktoś coś powiedział. Zobacz - wystarczyło rzucić parę durnych paragrafów , całkowicie przeinaczyć ich sens a niewiele osób zadało sobie trud by je przeczytać i zrozumieć - i głównie mam tu na myśli dorosłych . Pisało tu bardzo dużo młodzieży - studiującej młodzieży / sorry wiem że to są osoby pełnoletnie - ale jednak bardzo młodzi / więc potwierdza się opinia że - teraz na studiach uczą formułek a nie uczą MYŚLENIA . Póżniej dziwicie się jakich mamy urzędników - ano takich jakich uczelnie " wyprodukowały " - niejednokrotnie za dużą kasę . Ktoś powołuje się na zapisy prawne , podaje paragrafy - a niewiele osób zadało sobie trud by je przeczytać !! I argument - ustawy są nie dla mnie - jest kompletną bzdurą - ONE SĄ DLA NAS . Napisane prosto i jasno - więc dlaczego z nich nie czerpiecie wiedzy tylko wierzycie w te durnoty które Wam wciskają ? Jeśli jakiś zapis mówi możesz to lub tamto a ktoś to podważa - to znaczy ŻE JEST OSZUSTEM próbującym Cię oszukać. Zauważcie - cała masa wpisów że oszukują a wystarczył JEDEN pobieraczka że " mam sprawę w sądzie " a już fora się "trzęsły" - i czy potrzeba więcej , czy potrzeba powiedzieć jaśniej JESTEM OSZUSTEM niż mówią oni sami - podważając opinię UOKiK / ale - to akurat może zły przykład / ale PODWAŻAJĄC ZAPISY USTAW . Podawaliśmy Wam " na tacy " zapisy - a niektórzy - " ale pobieraczek napisał inaczej " . I cóż z tego - zapominacie że chcą Was okraść - a znacie uczciwego złodzieja ???
Napisałem to bo chyba najwyższy czas na chwilę refleksji . Cóż z tego że - może i mają rację , może i ktoś coś zawarł - CÓŻ Z TEGO skoro NIE POTRAFIĄ NIKOMU TEGO UDOWODNIĆ :!:Cóż z tego - mogą sobie pisać co chcą , mogą słać maile i listy - i to robią - I CÓŻ Z TEGO ?? Nie są w stanie NIC WIĘCEJ ZROBIĆ - sami to przyznają zamieszczając na forach swoje wpisy - jakie - to już internauci doskonale wyłapali i sam fakt że w ogóle tu piszą - świadczy że są oszustami. I liczą tylko na Waszą a raczej naszą niewiedzę albo głupotę .
Ale - po to są fora by ostrzegać , sam fakt że tyle się o nich pisze to już oznacza że coś nie tak - i trzeba niestety przygotować się na to że takich " pobieraczków " będzie coraz więcej . I - darujcie sobie wpisy - ale ja głupia czy głupi - nie - po prostu trafiliście na cwanego oszusta - cwanego - ale jednak oszusta.
Dlatego - należy im coś pokazać - np. to :razz:
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Witam,
Mam 17 lat a w serwisie zarejestrowałem się niecałe 2 lata temu. Dostałem list z serwisu Pobieraczek, w którym jest wezwanie do zapłaty, groźba wpisania do KRD, przedsądowe wezwanie do zapłaty i druczki do przelewów. Po konsultacji m.in. z Miejskim Rzecznikiem Konsumentów (który poradził mi zapłacić żeby uniknąć odpowiedzialności za podanie błędnego wieku), a także po zasięgnięciu porad na tym forum postanowiłem, że moi rodzice napiszą list do serwisu. Jednak przed wysłaniem chciałbym zasięgnąć Waszej oceny mojego pisma. Nie chciałbym dostać takiej odpowiedzi jak w tym poście.

A może lepiej nie zwracać na siebie uwagi serwisu takim pismem:?:
Zawiadomienie <miejscowość>, <data>
W związku z żądaniami kierowanymi przez firmę Eller Service s.c. z siedzibą w Sopocie na Al. Niepodległości 658/3, będącej właścicielem serwisu Pobieraczek do mojego syna <imię> <nazwisko>, którego jestem prawnym opiekunem, pragnę zawiadomić, iż mój syn pozostający pod moją opieką w dniu rzekomego zawarcia umowy nie posiadał pełnej zdolności do czynności prawnych. W związku z brakiem mojej zgody na dokonanie czynności prawnych, zgodnie z artykułami 17., 18., i 19. kodeksu cywilnego, wszelkie oświadczenia, umowy i inne czynności dotyczące firmy Eller Service s.c., których dokonał mój syn, a nie są to sprawy drobne, w szczególności umowa, którą rzekomo zawarł dnia <data> z komputera o adresie IP <adres IP> uważam za nieważne. Tym samym, wszelkie skutki wywodzące się z ww. działań, szczególnie zobowiązania pieniężne, stają się także nieważne.
W związku z dopełnieniem z mojej strony zadość obowiązków wychowawczych, opiekuńczych i wszelkich innych w stosunku do mojego syna <imię><nazwisko>, a także w związku z brakiem dopełnienia przez firmę Eller Service s.c. obowiązku weryfikacji danych osobowych, wyrzekam się odpowiedzialności za jakiekolwiek skutki powstałe w wyniku w działań mojego syna co do firmy Eller Service s.c.
W związku z faktem, iż zgoda na przetwarzanie danych osobowych jest nieważna, powołując się na artykuł 23. ustawy o ochronie danych osobowych żądam natychmiastowego zaprzestania administrowania danymi osobowymi mojego syna i usunięcia tych danych. Za niezastosowania się do niniejszego żądania grozi odpowiedzialność administracyjna w stosunku do podmiotu nielegalnie przetwarzającego dane i karna w stosunku do osób zarządzających tym podmiotem.
Nadanie pisma o tej treści zostanie udokumentowane.
<podpis rodzica>
Mam nadzieję, że komuś też się ten wzór przyda.

Wiecie co ??Myślałem że tego nie napiszę - ale napiszę . Nasz kraj - to jednak kraj ludzi niesprawnych umysłowo . I mówcie sobie co chcecie - ale tak jest .
Chyba sam założę taki " biznes " jak pobieraczek bo jest tyle " łosi " do krojenia że aż strach !!
szymon - o czym Ty piszesz !!!
Po konsultacji m.in. z Miejskim Rzecznikiem Konsumentów (który poradził mi zapłacić żeby uniknąć odpowiedzialności za podanie błędnego wieku),
co mogłes konsultować i z kim jak Ty NIE MOŻESZ SAMODZIELNIE ZAWIERAĆ UMÓW !! CO ZA KRETYN NAGADAŁ CI TAKICH GŁUPOT !! On w ogóle nie powinien z Tobą rozmawiać tylko powiedzieć - dawaj rodzica / opiekuna prawnego / . O jakiej odpowiedzialności Ci nagadał - JAKIEJ I ZA CO ??
Ludzie - aż tak jesteście cofnięci umysłowo ??
Nie wierzę w to co czytam - co jeszcze wymyślicie , jakie bzdury jeszcze napiszecie na forach ??? Normalnie - jest to powalające. I dziwicie się że pobieraczek istnieje - ale to dzięki Wam - więc się nie dziwcie.

Nie mogę zawierać umów ale nikt mi nie zabroni zadzwonić do rzecznika konsumentów. Jeśli byś zrobił taki biznes jak Pobieraczek, nic byś na mnie nie zarobił bo bym ci nie zapłacił, podobnie jak nie zapłacę pobieraczkowi.
Napisałem na tym Forum Prawnym bo uznałem, że to jest miejsce dla tych, którzy w prawie się nie bardzo oriętują ale dowiedziałem się, że skoro pytam tutaj bo mam pewne wątpliwości to jestem niesprawny umysłowo.
Ponadto nie pytałem o to, czy płacić, czy nie bo to już było wiele razy poruszane ale napisałem coś nowego, co powinno przydać się także innym.

A ja wam coś powiem i napewno się wam humorek poprawi :) jako że mam kontakt z pewna stroną www która pozbierała ludzi oszukanych przez pobieraczka ( nie podam nazwy bo będzie że spam ) i zrobiła coś z tym a co ? a to ( zamieszczę tylko tytuł i pokrótce powiem o co chodzi - całość jest zbyt długa )

" Rozpoczynamy organizację procesu przeciwko Eller Service s.c. "
:)
wszystko już jest prawie gotowe, główny zaangażowany powiedział że pod koniec września złożą wszystkie potrzebne papiery, i się zacznie, nie walczą oni tak jak UOKiK tylko o to iż żądanie od nas słynnych 94 zł jest bezpodstawne bo nie mają danych, nie przesłali nam umowy itp, zwrotu 94 zł dla tych którzy zapłacili także same konkrety :) ciekawe co z tego wyniknie

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót