Zawiadomienie	 <miejscowość>, <data>
W związku z żądaniami kierowanymi przez firmę Eller Service s.c. z siedzibą w Sopocie na Al. Niepodległości 658/3, będącej właścicielem serwisu Pobieraczek do mojego syna <imię> <nazwisko>, którego jestem prawnym opiekunem, pragnę zawiadomić, iż mój syn pozostający pod moją opieką w dniu rzekomego zawarcia umowy nie posiadał pełnej zdolności do czynności prawnych. W związku z brakiem mojej zgody na dokonanie czynności prawnych, zgodnie z artykułami 17., 18., i 19. kodeksu cywilnego, wszelkie oświadczenia, umowy i inne czynności dotyczące firmy Eller Service s.c., których dokonał mój syn, a nie są to sprawy drobne, w szczególności umowa, którą rzekomo zawarł dnia <data> z komputera o adresie IP <adres IP> uważam za nieważne. Tym samym, wszelkie skutki wywodzące się z ww. działań, szczególnie zobowiązania pieniężne, stają się także nieważne. 
W związku z dopełnieniem z mojej strony zadość obowiązków wychowawczych, opiekuńczych i wszelkich innych w stosunku do mojego syna <imię><nazwisko>, a także w związku z brakiem dopełnienia przez firmę Eller Service s.c. obowiązku weryfikacji danych osobowych, wyrzekam się odpowiedzialności za jakiekolwiek skutki powstałe w wyniku w działań mojego syna co do firmy Eller Service s.c.
W związku z faktem, iż zgoda na przetwarzanie danych osobowych jest nieważna, powołując się na artykuł 23. ustawy o ochronie danych osobowych żądam natychmiastowego zaprzestania administrowania danymi osobowymi mojego syna i usunięcia tych danych. Za niezastosowania się do niniejszego żądania grozi odpowiedzialność administracyjna w stosunku do podmiotu nielegalnie przetwarzającego dane i karna w stosunku do osób zarządzających tym podmiotem.
Nadanie pisma o tej treści zostanie udokumentowane.
<podpis rodzica>