Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam
Chciałbym się zapytać szanownych grupowiczów czy ktoś z was szczególnie tych którzy pisali mail z początku roku czy końca 2009 dostał jakieś kolejne maile z wezwaniem do zapłaty czy może miał odwiedziny komornika , czy sprawę w sądzie?
Bo postów mnóstwo ale szczegółów mniej, a p obieraczek.pl dalej praktykuje ten nieuczciwy proceder.

Nie tylko ty spotkałeś się z takim G.... Musimy masowo pisać do Uwagi Interwencji gdzie tylko można. Chodzi o to żeby wiadomość o tych oszustach pojawiła się w głównych wydaniach wiadomości . Proponuje też udać się do biur poselskich może przed wyborami ktoś się nimi zajmie!

Do Malik123 - zrób tak jak ja, WYSLIJ rezygnacje PISEMNĄ pocztą zwykłą, ( możesz na komputerze ) podpisz się odręcznie i w edytorze tekstów, zkseruj, wyślij listem POLECONYM, za POBRANIEM, łącznie 6 zł, z groszami ( przeglądnij pierwsze strony tego tematu, tam znajdziesz WZÓR ). Podepnij kwitki pod pismo, które napisałeś. Czy zapłacisz to nie wiem, ja na razie nie zapłaciłam, mam nadzieję, że dobrze zrobiłam.

Informacja rozpowszechniania za pomocą niektórych technologii
elektronicznych ma często charakter ulotny, jako że nie jest prze-
1997L0007 —PL — 25.12.2007 — 003.001— 3
(1) Dz.U. C 167 z 5.7.1986, str. 1.
(2) Dz.U. C 294 z 22.11.1989, str. 1.
(3) Dz.U. L 250 z 19.9.1984, str. 17.
▼B
kazywana na trwałym nośniku; konsument musi zatem otrzymać
w stosownym czasie pisemne powiadomienie zawierające informacje
konieczne do należytego wykonania umowy.

(14) Konsument nie ma możliwości zobaczenia produktu
w rzeczywistości ani upewnienia się co do charakteru usług
przed zawarciem umowy; należy wprowadzić przepis nadający
konsumentowi prawo odstąpienia od umowy, chyba że
w niniejszej dyrektywie ustalono inaczej; aby prawo to nie
miało jedynie formalnego charakteru, ewentualne koszty ponoszone
przez konsumenta w przypadku wykonywania przez
niego prawa odstąpienia od umowy muszą ograniczać się do
bezpośrednich kosztów zwrotu towarów; prawo odstąpienia od
umowy pozostaje bez uszczerbku dla praw konsumenta wynikających
z przepisów krajowych, ze szczególnym uwzględnieniem
przepisów dotyczących uszkodzonych produktów, niepełnowartościowych
usług czy też produktów lub usług nieodpowiadających
opisowi określonemu w ofercie; do Państw Członkowskich
należy ustalenie pozostałych warunków lub ustaleń wynikających
z wykonywania prawa do odstąpienia od umowy
derektywa unijna na którą powołuje się PODBIERAK 97/7

Hejka!
Słuchajcie jak każdy z was, dostałam tego głupiego e-maila.Przestrzaszyłam się tym sądem i zapłatą. :| Po przeczytaniu waszych postów dowiedziałam się że tzreba to po prostu olać. Ale czy muszę wysyłać ten list z rezygnacją z tej całej ,,umowy,, z nimi? A tak poza tym jestem niepełnoletnia i podałam złe informacje ;P więc nie mogą mi zbyt dużo zrobić. Aha i czy ktoś z was nie wysłał tego odmówienia, i tylko ignorował te wszystkie e-meile, i czy miał jakieś konsekwencje z tego? PROSZĘ O ODPOWIEDŹ . :-x:x

Do Lidki123 - myslę, że powinnaś im wysłać rezygnacje, ale niekoniecznie, ponieważ jesteś niepełnoletnia i podałaś złe dane i nie mogą cie "namierzyć". Ja mam gorzej, bo podałam prawdziwe informacje mn. o adresie, więc ja muszę wysłać rezygnacje.

ja wysłałam rezygnację listem poleconym z potwierdzeniem odbioru zapomniałam im dodać adresu emaila z którego korzystałam przysłali mi odpowiedź listem poleconym o weryfikacje danych adresu emaila. nie wiem jak do tego się ustosunkować pomocy

List rezygnacyjny do: Pobieraczek.pl

UOKiK przypomina, co zrobić w sytuacji, gdy:
• zawarłeś umowę, ale nie zacząłeś ściągać plików – jeżeli przed zawarciem umowy przedsiębiorca poinformował cię o prawie do odstąpienia od niej, możesz to zrobić bez podawania powodu w ciągu 10 dni od momentu jej zawarcia. Powinieneś wysłać przedsiębiorcy oświadczenie na piśmie, w którym informujesz o odstąpieniu od umowy. Najlepiej zrobić to listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Nie trzeba przy tym podawać powodu. Pamiętajmy, że przedsiębiorca nie ma prawa pobierać od nas opłat za odstąpienie od umowy;
• zawarłeś umowę, której warunki nie zostały potwierdzone na piśmie i nie ściągałeś plików – prawo do odstąpienia od umowy wydłuża się wówczas do trzech miesięcy;
• zawarłeś umowę, ale na podstawie nieprawdziwych informacji, np. reklamy czy danych na stronie internetowej przedsiębiorcy – na podstawie kodeksu cywilnego możesz uchylić się od skutków złożonego pod wpływem błędu oświadczenia woli bez konsekwencji w ciągu 12 miesięcy. W takim przypadku należy wysłać taką informację, powołując się na to, że umowa została zawarta na podstawie wprowadzających w błąd informacji;

Szanowni właściciele firmy Eller Service S.C.

Niniejszym oświadczam, iż odstępuję od 'umowy' zawartej z waszą firmą przez serwis Pobieraczek.pl dnia. 10.10.2010 z komputera o adresie IP IP 77.252.214.150
Odmawiam zapłacenia jakichkolwiek należności, jakie rzekomo jestem wam winien, ponieważ:

1. Z serwisu Pobieraczek.pl nie skorzystałem po za rejestracją, a więc nie pobierałem plików multimedialnych jakie oferujecie co oznacza, że nie miałem okazji skorzystać z waszych usług!

2. Ze względu na brak wiadomości o jakichkolwiek opłatach po 10 dniach od zarejestrowania się okres możliwości odstąpienia od niniejszej umowy przedłuża się do okresu 3 miesięcy - dzisiaj dnia 26.10.2010r. nie mija miesiąc od akceptacji regulaminu co pozwala mi na korzystanie z prawa konsumenta i odstąpienia od umowy bez żadnych konsekwencji.

3. Za próby dalszego oszustwa i wyłudzenia pieniędzy ode mnie naruszacie Państwo art. 286 par. 1 k. k. w zw. z art. 13 k. k., co jest przestępstwem i dalsze bezpodstawne grożenie mi sprawą sądową ostrzegam, iż przy jakimkolwiek naliczeniu z waszej strony karnych odsetek lub żądania sumy 94,80PLN - jak dotychczas - sprawa zostanie zgłoszona na policję oraz do prokuratury a także postaram się, aby wszyscy pokrzywdzeni przez Was – materialnie i nie tylko – internauci napisali Pozew Zbiorowy, dzięki któremu będziemy mogli rościć sobie prawo do odszkodowań!

Tak mail wysłałam, z załączeniem na początku przepisów z UOKiK , zobaczymy, co to da.
Mam nadzieję.

ja to już wysyłałam juz przez to przeszłam jestem na dalszej drodze bo już z nimi walczę ponad miesiąc jestem tylko zdziwiona że odpowiedzieli mi na list polecony o weryfikację danych emailowych wyśle im jeszcze raz i zobaczę co mnie czeka

Witam
może mi ktoś doradzić co mam robić?
Założyłem konto 21.10.10 i jeszcze nie miną okres dziesięciu dni.
Podałem fałszywe dane że, mam powyżej 18-stu lat a mam 15, fałszywe imię, nazwisko ale e-mail podałem prawdziwy i są na nim moje prawdziwe dane.
doradzono mi żebym napisał rezygnację, i napisałem ją 11 razy.

napisałem im taką rezygnacje:

Na podstawie przepisów ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, z zachowaniem 10 (dziesięć) dniowego terminu od dnia zawarcia umowy, odstępuje od zawartej z Eller Service S. C. umowy o świadczenie usług Usenet.

(imię i nazwisko)

(adres e-mail)

i przysłali mi to:

Drogi mój e-mail

To jest automatyczna wiadomość wysłana z Pobieraczek.pl.

Otrzymaliśmy wiadomość od Ciebie i dla Twojej wygody, stworzyliśmy
kwestii, które zostaną wykorzystane przez naszych pracowników do obsługi wiadomości.

Aby dodać więcej informacji na ten problem, wystarczy odpowiedzieć na ten e-mail.
Issue #:45326
Podsumowanie: Rezygnacja
Priorytet: Średniego
Dodał: Sat, 23 Oct 2010, 14:00:14 UTC

co mam robić proszę o szybką odpowiedź, z góry dzięki.:rolleyes:

ja im wysłałem że stanowczo nie zapłacę i że nieściągałem żadnych plików to dziś przysłali mi to:

Szanowny Panie,

serdecznie dziękujemy za wysłaną wiadomość.

W odpowiedzi informujemy, że zgodnie z zaakceptowanym przez Pana
regulaminem prawo do wypowiedzenia umowy przysługiwało Panu jedynie w
okresie pierwszych 10 dni od momentu zawarcia umowy. W chwili obecnej
odstąpienie od umowy nie jest już możliwe.

Przypominamy, iż zawarł Pan prawnie wiążącą umowę, zgodnie z którą
zobowiązał się Pan do uiszczenia należności za zamówioną usługę,
zaś spółka Eller Service zobowiązała się do świadczenia na Pana
rzecz usługi dostępu do serwerów sieci Usenet przez okres 12 miesięcy.
Umowa została zawarta w wyniku dokonanej przez Pana rejestracji, na
którą składały się następujące czynności:

1. rejestracja danych osobowych użytkownika,
2. wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych,
3. złożenie oświadczenia woli o zapoznaniu się z treścią Regulaminu
Usług Usenet,
4. złożenia oświadczenia woli o akceptacji w całości treści
Regulaminu Usług Usenet,
5. weryfikacja podanego adresu email poprzez uruchomienie linku
aktywacyjnego.

Umowa została zawarta z zachowaniem wszystkich obowiązujących przepisów
prawa, w szczególności z poszanowaniem przepisów ustawy o świadczeniu
usług drogą elektroniczną.

Zgodnie z postanowieniami zaakceptowanego przez Pana regulaminu, obowiązek
uiszczenia opłaty za zamówioną usługę powstał z chwilą zawarcia
umowy i w żaden sposób nie jest uzależniony od faktycznego korzystania
przez Pana z zamówionej usługi.

Naszym obowiązkiem, wynikającym z regulaminu, jest zapewnienie Panu
możliwości korzystania z zamówionej usługi, przy czym nie mamy wpływu
na to czy Pan faktycznie z niej korzysta czy też nie.

W celu realizacji zamówionej usługi, dla każdego zarejestrowanego konta
użytkownika wykupujemy pakiet danych na zagranicznym serwerze.

W świetle przepisów obowiązującego prawa, akceptując regulamin usług
Usenet zobowiązał się Pan do opłacenia zamówionej usługi bez względu
na to czy będzie Pan z niej faktycznie korzystał.

W przypadku dalszych pytań prosimy o kontakt telefoniczny z numerem 58 553
12 32.

Z wyrazami szacunku,
Zespół Pobieraczek.pl

UOKiK przypomina, co zrobić w sytuacji, gdy:
• zawarłeś umowę, ale nie zacząłeś ściągać plików – jeżeli przed zawarciem umowy przedsiębiorca poinformował cię o prawie do odstąpienia od niej, możesz to zrobić bez podawania powodu w ciągu 10 dni od momentu jej zawarcia. Powinieneś wysłać przedsiębiorcy oświadczenie na piśmie, w którym informujesz o odstąpieniu od umowy. Najlepiej zrobić to listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Nie trzeba przy tym podawać powodu. Pamiętajmy, że przedsiębiorca nie ma prawa pobierać od nas opłat za odstąpienie od umowy;
zawarłeś umowę, której warunki nie zostały potwierdzone na piśmie i nie ściągałeś plików – prawo do odstąpienia od umowy wydłuża się wówczas do trzech miesięcy; • zawarłeś umowę, ale na podstawie nieprawdziwych informacji, np. reklamy czy danych na stronie internetowej przedsiębiorcy – na podstawie kodeksu cywilnego możesz uchylić się od skutków złożonego pod wpływem błędu oświadczenia woli bez konsekwencji w ciągu 12 miesięcy. W takim przypadku należy wysłać taką informację, powołując się na to, że umowa została zawarta na podstawie wprowadzających w błąd informacji;

zawarłam umowę z pobieraczkiem , jeśli tak można to nazwać . podałam fałszywe dane , tylko email prawdziwy. nic nie ściągałam. przysłali mi już 2 list , który mówił o tym , że podadzą mnie do sądu( drugi odebrałam dzisiaj)
muszę przyznać , że wystraszyłam się( nie jestem pełnoletnia rodzice o niczym nie wiedzą) i napisałam , że odstępuje od umowy( teraz czekam na odp),
jednak po przeczytaniu wielu wypowiedzi na forach sądzę , że nie wolno niczego płacić i radzę nie zwracać uwagi na te listy
szczerze mówiąc , zgadzam sie z opinią , że kancelaria ośmieszyłaby sie wysyłając ci pozew
radzę napisać , że rezygnujesz umowy i więcej nie zwracać na to uwagi, najlepiej od razu kasować wiadomości
ps. mam nadzieje , że moja droga dedukcji jest prawdziwa
miłego dnia;)

teraz dostałam to:
This is an automated message sent from Pobieraczek.pl.

We received a message from you and for your convenience, we created an
issue that will be used by our staff to handle your message.

To add more information to this issue, simply reply to this email.
Issue #: 449590
Summary:
Priority: Średni
Submitted: Tue, 26 Oct 2010, 16:30:37 UTC
i mam zamiar to olać

Nie pisz post pod postem. Po co dawać to co już to ludzie dziesiątki razy cytowali. Opanujcie się. - Colder

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Piotrek4

Jeszcze nie minął okres 10 dni - więc wyślij im na wszelki wypadek kilka maili o tym wzorze:
Załącznik nr 3 "Wzór oświadczenia o odstąpieniu od umowy na usługi Usenet"
Na podstawie przepisów ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, z zachowaniem 10 (dziesięć) dniowego terminu od dnia zawarcia umowy, odstępuje od zawartej z Eller Service S. C. umowy o świadczenie usług Usenet.

..................
imię i nazwisko

..................
adres e-mail
na adres mailowy: bok@pobieraczek.pl

Nie wyslij jednego, tylko kilka. Zawsze też możesz wysłać do nich list, ale myślę że wystarczą (w moim wypadku chyba wystarczyły - zobaczymy czy mi coś przyślą) maile.
Napisałam do Federacji Konsumentów, w czasie gdy wysyłałam te rezygnacje - odpowiedziano mi, żebym jeszcze raz im wysłała maila, ewentualnie list - a jak potem będa coś przesyłać, to po prostu nic nie odpowiadać, bo z naszej strony nie popełniono błędu (mówię o tych 10 dniach).
Pamiętaj, żeby podać imię i nazwisko z konta. I nie martw się jak ci przyślą coś po angielsku - odpowiedzą w ciągu 2-3 dni. :>

pampidu napisał:
Piotrek4

Jeszcze nie minął okres 10 dni - więc wyślij im na wszelki wypadek kilka maili o tym wzorze:

na adres mailowy: bok@pobieraczek.pl

Nie wyslij jednego, tylko kilka. Zawsze też możesz wysłać do nich list, ale myślę że wystarczą (w moim wypadku chyba wystarczyły - zobaczymy czy mi coś przyślą) maile.
Napisałam do Federacji Konsumentów, w czasie gdy wysyłałam te rezygnacje - odpowiedziano mi, żebym jeszcze raz im wysłała maila, ewentualnie list - a jak potem będa coś przesyłać, to po prostu nic nie odpowiadać, bo z naszej strony nie popełniono błędu (mówię o tych 10 dniach).
Pamiętaj, żeby podać imię i nazwisko z konta. I nie martw się jak ci przyślą coś po angielsku - odpowiedzą w ciągu 2-3 dni. :>

ale ja wysłałem już 13 razy.6 razy wysłałem 23.10.10 i podawałem fałszywe dane te które miałem na koncie na pobieraczku.

Ale wysłałeś na ten adres bok@pobieraczek.pl? I ten wzór zerwania umowy, co mają w regulaminie?
Jeśli tak, to nie masz czym się martwić. Zostaw to po prostu. A jak tak bardzo się denerwujesz, to napisz maila do Federacji Konsumentów. :>

PS. Ja też jestem <jeszcze, ale już niedługo - ufff...> niepełnoletnia. I też się bałam. Wysłałam im maile i koniec. NBa razie cisza, przesłali mi jeszcze potwierdzenie zerwania umowy. Zachowuję to sobie, żeby jak mi przyślą coś kiedyś, to im przesłać, żeby mi skrzynki spamem nie zapychali. I ewentualnie, żeby - jak to nagłośnią w TV czy coś, pokazać im wszystko o pobieraku.

Ostatnia edycja:
Tak na ten adres a wzór ten co podałaś na 33 stronie tego forum:)
dzięki za pomoc:):):)

Chyba trzeba znów sprawę nagłośnić w mediach...
Było już raz o tym pobieraczku....

witam.jestem kolejna oszukana osoba przez pobieraczka-nabieraczka :( po dostaniu od nich maila ze strachu usunelam swoje konto pocztowe a przy logowaniu na ich oszukanczym serwisie podalam falszywe dane ktorych teraz nawet nie pamietam wiec nie moge wyslac rezygnacji :mad:
myslicie ze powinnam olac sprawe i spac spokojnie?? nie zamierzam placic za cos z czego nie korzystalam!

Witam wszystkich ,widzę ,że nie tylko ja dałam się w to wszystko wrobić.Przeszukałam i przeczytałam "wszystkie " posty.Teraz prosze o konkretne odpowiedzi.W dniu wczorajszym otrzymałam z pobieraczka e-mail odnośnie uiszczenia opłaty za rejestrację.Według tamtych danych nastąpiło to 2010.10.10 ,oczywiście przy rejestracji nie podałam prawdziwych danych.Jak dla mnie internet to świat anonimowości i nie widzę przymusu rozpowszechniania swojego nazwiska.Zatem przygotowałam sobie pisemko ,odnośnie ODSTĄPIENIA OD UMOWY,jednak jeśli je wysle za potwierdzeniem odbioru Pobieraczek bedzie miał juz wszystkie moje dane prawdziwe.Czy rzeczywiście jest to wszystko potrzebne?Czy ktoś jest juz ktos ,kto nic nie zrobił w tym kierunku i nie skończyło sie to w sądzie? I w jaki sposób sie stamtąd usunąć?Nawet nie pamiętałam ,że tam zajrzałam do puki nie otrzymałam e-maila z opłatą.
Z niecierpliwością czekam na odzew.
Rani

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót