Doszły takie punkty:
w § 3. Warunki świadczenia usługi drogą elektroniczną
14. Użytkownik oświadcza, że jest świadom, iż świadczenie Usługi Usenet w ramach Bezpłatnego Testowania powoduje obciążenie zasobów wykorzystywanych do świadczenia Usługi Usenet, w szczególności infrastruktury dostawcy sieci Usenet (dalej jako „Zasoby Angażowane”). Użytkownik zobowiązuje się do niepodejmowania działań prowadzących do nieuzasadnionego obciążania Zasobów Angażowanych. Użytkownik jest świadom, że nieuzasadnione obciążenie Zasobów Angażowanych stanowi szkodę wyrządzoną Usługodawcy.
15.Użytkownik, korzystający z Bezpłatnego Testowania zobowiązuje się do wypowiedzenia zawartej umowy przed upływem terminu wskazanego w ust. 11
(czyli tych nieszczęsnych 10 dni), bądź do opłacenia Usługi Usenet w zamówionym pakiecie cenowym. Niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania niepieniężnego wskazanego w zdaniu 1 prowadzi do nieuzasadnionego obciążenia przez użytkownika Zasobów Angażowanych i podlega karze umownej zgodnie z postanowieniami § 6 ust. 3 oraz 4.
w§ 6. Odpowiedzialność
3.Naprawienie przez użytkownika szkody o której mowa w § 3 ust. 14. nastąpi poprzez zapłatę na rzecz Spółki kary umownej w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich, w terminie 7 dni od niewykonania lub nienależytego wykonania niepieniężnego zobowiązania o którym mowa w § 3. ust. 15. Wysokość równowartości kwoty wskazanej w zdaniu 1, zostanie ustalana według średniego kursu walut ogłaszanego przez Narodowy Bank Polski w pierwszym dniu miesiąca, w którym roszczenie odszkodowawcze stało się wymagalne.
i zmiana nastąpiła w § 4. Warunki zawierania i rozwiązywania umowy o świadczenie usługi drogą elektroniczną, w pkcie4.
Usługobiorca obowiązany jest do uiszczenia wynagrodzenia z tytułu realizacji Usług Usenet w wysokości wynikającej z wybranego pakietu cenowego. Za dzień uiszczenia wynagrodzenia Usługodawca uważa datę wpływu wynagrodzenia na rachunek bankowy Usługodawcy.
a było tak:
Usługobiorca obowiązany jest do uiszczenia wynagrodzenia z tytułu realizacji Usług Usenet w wysokości wynikającej z wybranego pakietu cenowego w terminie 17 dni od zawarcia umowy o świadczenie opisanych w Regulaminie usług. Za dzień uiszczenia wynagrodzenia Usługodawca uważa datę wpływu wynagrodzenia na rachunek bankowy Usługodawcy.
czyli na mój chłopski rozum w tym punkcie żadna zmiana.
I zmieniła się siedziba na :Eller Service S.C. Sopot, Al. Niepodległości 658/3.
A potem są warunki, któr ewydaje mi się, ze się nie zmieniły, ale napisane są takim maczkiem i tak zawile, ze nie mam pewności.
i tyle wiem.
Ahah,
Basshunter na wcześniejszych stronach był link do składania podpisów w sprawie. W tej sytuacji też chyba chciałabym być niepełnoletnia
Mam nadzieję, szczerze sobie i wszystkim nieszczęśnikom wkręconym życzę pozytywnego(dla Nas)rozstrzygnięcia przez sąd i zamknięcia tej spółki!.
Prawniku2011, czyli to:
Wobec powyższego podnoszony przez Pana argument dotyczący obowiązku potwierdzenia przez usługodawcę na piśmie informacji, o których mowa w art. 9 ust. 1 ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. 2000, nr 22, poz. 271) jest bezpodstawny i nie znajduje uzasadnienia.
mogą sobie, krótko mówiąc o d... potłuc?? I dalej mamy prawo do 3mies odstąpienia?
W regulaminie jest wspomniane z tego co zarejestrowałam, że : Usługobiorca ma prawo wglądu do swoich danych osobowych oraz prawo do żądania ich poprawienia i usunięcia. Zażądałam usunięcia i nic.
A, właśnie na stronie głównej dojrzałam: Informacja dla użytkowników
Podczas 10-dniowego bezpłatnego okresu próbnego przysługuje prawo do pisemnego odstąpienia od umowy (fax, email itp.). Po upływie 10-dniowego okresu próbnego ważność i koszt umowy zgodnie z Regulaminem.
NO i teraz to już na prawdę czuję się jak debil, no stereotypowa blondynka- żeby nie spojrzeć od razu tylko się zarejestrować...