Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Zonku :Witam, napisaleś ,że "umowe mozna zerwac bez konsekwencji"..a jak ja jestem niepełnoletni to nic nie musze robic,tak? pozdrawiam

dzieki za odpowiedz. nic nie bede do nich pisac, wy pisaliscie i nic nie dalo wiec nie bede brala udzialu w blednym kole... mam nadzieje ze nie zglosza sie do mnie za 2 lata ze mam pol miliona odsetek...

bass - ja mam jeszcze 4 dni i mimo, ze mam troche dystans dzieki tej stronie to obawy w 100% mnie nie opuszczaja..

@Basshunter, ty jesteś niepełnoletni i nie ma opcji żebyś zawarł umowę.

Dziękuje za odpowiedz Zonku.

@kurka21 - ja tak samo jestem z obawami,ale nie bede placic bo po co .a mi zostaly 3 dni

Ja tak naprawde nazywam się Grzegorz ;)

drago7 - dam Ci odpowiedż jaką dałbym swojemu dziecku - NIC !!! I teraz sobie odpowiedz na pytanie - który rodzic nie chce dla swojego dziecka najlepiej ???
Piszą nieprawdę - co pisze pobieraczek ??

Kodeks cywilny wprowadza możliwość powoływania się TYLKO I WYŁĄCZNIE NA BŁĄD ISTOTNY - czyli stosownie do postanowienia art. 84 §
2 kodeksu cywilnego taki, który uzasadnia przypuszczenie, iż gdyby
składający oświadczenie woli nie działał pod wpływem błędu i
oceniał sprawę rozsądnie, nie złożyłby oświadczenia tej treści.

Jest to nieprawda - co mówi kodeks cywilny ?

art. 86
§ 1. Jeżeli błąd wywołała druga strona podstępnie, uchylenie się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu może nastąpić także wtedy, gdy błąd NIE BYŁ ISTOTNY, jak również wtedy, gdy nie dotyczył treści czynności prawnej.

Czy ktoś z Was był świadom co robi rejestrując się na podstawie reklam które do tej pory sugerują że - 10-o dniowy okres testowania jest darmowy ???
Czy to nie jest podstęp i błąd istotny ?? Czy obiecywanie - rozkoszy pobierania olbrzymich zasobów muzy czy filmów tylko w zamian za DARMOWĄ REJESTRACJĘ - to nie jest podstęp i błąd istotny ?? Sam fakt twierdzenia przez pobieraczka że - kodeks cywilny powołuje się TYLKO I WYŁĄCZNIE NA BŁĄD ISTOTNY - jest kłamstwem , bo tak mówi art. 86 KC .

Oni tam siedzą i wymyślają prawniczy bełkot tylko po to by zrobić Wam " wodę z mózgu " . Czy gdybyście wiedzieli że ta rejestracja pociągnie za sobą konieczność płacenia takich pieniędzy - to byście się zarejestrowali ??? Czy to nie jest podstęp - i błąd istotny ??
Jak należy rozumieć zapis na ich stronie :

Podczas 10-dniowego BEZPŁATNEGO OKRESU PRÓBNEGO przysługuje prawo do pisemnego odstąpienia od umowy (fax, email itp.). Po upływie 10-dniowego okresu próbnego ważność i koszt umowy zgodnie z Regulaminem.

Czy to nie mówi - to jest OKRES BEZPŁATNY ?? To dlaczego chcą zapłaty OD DNIA REJESTRACJI - również za ów okres darmowy ?? Czy to nie jest ISTOTNY BŁĄD - błąd mówiący - 10 dni masz za darmo ??? A raczej podstęp ???

Olejcie to - bo cały czas będziecie takie liściki dostawać bo to ich interes - by Was oszukać.

Ostatnia edycja:
1. Czyli rozumiem że mail z 5 dniowym terminem zapłaty powtarza sie parukrotnie?

2. Sprawdżcie sobie IP tak dla zabawy i porównajcie z przysłanym wam bo mi się wogóle nie zgadza

3. Czyli jak dałem fałszywe dane (chyba wszystkie), zapomniany e-mail i dostałem wezwanie na nie to IP to mogą skoczyć?

A co Ci da numer IP komputera ??
A jeśli masz czworo rodzeństwa , używacie wspólnego komputera - to co komu da ustalenie co to za komputer skoro tu trzeba ponad wszelką wątpliwość wskazać osobę która coś zawarła. A Wy - cała piątka powiecie - to nie ja ??
Myślałem że sprawa tej głupoty - szukanie po IP komputera - już została zakończona ale widzę ze znowu wracacie do punktu wyjścia.

Najprościej - wpisz w google : IP komputera , tam Ci pokażą co i jak.:what:

historię z IP wrzuciłem raczej w ramach wykazania ich niekompetencji, mam netię natomiast wysyłają IP z zakresu vektry;)

Wielkie dzięki 'prawnik2011' spadło mi już ciśnienie :grin

To jak dostałem list do domu to płacić czy nie;>

a zawarłeś umowę z Pobieraczkiem, że będziesz płacił?

hmm IP mam inne niż mi napisali ale ip sie chyba zmienia z każdym połączeniem ? nie mam na ten temat pojecia, miałem totalna olewe na to co mi pobieraczek pisze, a tu w piatek dostałem od nich wiadomość " przed sądowe wezwanie do zapłaty" :o troche sie zaniepokoiłem bo walą jakimiś przepisami że nawet jak podałem błędne dane to grozi mi od 6 miesięcy do 8 lat więzienia :confused: jutro będe dzwonił do UOKIK bo troche mnie to zmartwiło, ale jaki wy macie pogląd na ten temat ? większość znam ale chyba dostał ktoś przed sądowe wezwanie ?

Mnie przyszło pismo z Pobieraczka, że przyślą wezwanie do sądu, a później komornika jeżeli się nie stawie. Wszystko jest niby ładnie, pismo wydaje się estetycznie napisane, ale...
I tu się zaczyna. Oni włamali się na moje konto na @ i ściągnęli drugi mail, który mam podany jako pomocniczy, i taki mail widnieje na papierku, jako dowód podam jeszcze, że mail potwierdzający rejestracje na pobieraczku też w jakiś sposób zniknął.

mateox2 napisał:
hmm IP mam inne niż mi napisali ale ip sie chyba zmienia z każdym połączeniem ? nie mam na ten temat pojecia, miałem totalna olewe na to co mi pobieraczek pisze, a tu w piatek dostałem od nich wiadomość " przed sądowe wezwanie do zapłaty" :o troche sie zaniepokoiłem bo walą jakimiś przepisami że nawet jak podałem błędne dane to grozi mi od 6 miesięcy do 8 lat więzienia :confused: jutro będe dzwonił do UOKIK bo troche mnie to zmartwiło, ale jaki wy macie pogląd na ten temat ? większość znam ale chyba dostał ktoś przed sądowe wezwanie ?

Wszyscy dostali, ale jeszcze nie wszyscy listownie

ilaona -czy Ty wiesz co teraz napisałaś ??? Zdajesz sobie z tego sprawę ???
Albo piszesz bzdury by kogoś nastraszyć - albo po prostu kłamiesz i tak mi to wygląda .
Jeśli KTOKOLWIEK - gdzieś się włamie - na jakieś konto to tylko złodziej i oszust. I to podlega ściganiu przez prawo . Nikt nie ma prawa włamywać się na czyjeś konto - a jeśli już - to świadczy tylko o oszustwie.

Ja listu nie dostane bo dane mam fałszywe bo nie wiązałem z tą stroną dalszej współpracy chciałem ściągnąć tylko 1 piosenkę, ale nie wiedziałem jak więc to zostawiłem. Z tej wiadomości co dostałem na @ wnioskuje że będzie sąd bede musiał zapłacić 500zł i będe siedział ok 6 miesięcy :) <LOL> jak dla mnie to zastraszanie ale nie mam kasy na normalnego prawnika który by się tym zajął :/

Widzę, że dość sporo stron w temacie się już nabiło a nowych użytkowników coraz więcej. Dlatego podaję link do którego może nie wszyscy trafili (a powinni):
Magazyn Ekspresu Reporterów
Polecam obejrzeć całość. Jeśli komuś się nie chce/nie ma czasu proszę przewinąć do 11:07. Żywy dowód na to, że możecie ich maile traktować jak zwyczajny spam.
Pozdrawiam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót