Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
dziś otrzymałam list do domu od pobieraczka.pl przedsądowne wezwanie do zapłaty. Nie wiem co robić, moja niepełnoletnia wtedy siostra założyła tam konto w sierpniu 2009 roku i użyła moich danych prawdziwych. Dziś przyszło mi do zapłaty 94 zł lub 500 jeśli zgłosi się sprawę do sądu nie mam teraz pieniędzy aby zapłacić. Napisałam maila o odstąpieniu umowy. I nic nie dostałam, myślałam że uznali to pismo i po sprawie, jednak się myliłam, dane się zgadzają na piśmie jedynie co to moje IP jest inne niż oni podają. Proszę o pomoc co mam robić

Witam, padłem ofiarą pobieraczka. Napisałem im na maila rezygnację z umowy podaną we wcześniejszych postach :
Odstąpienie od umowy

Powołując się na art. 10 ust. 2 Ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, niniejszym odstępuję od umowy o świadczenie usług Usenet, zawartej z Eller Service S. C., dnia 14.08.2011r. z komputera o adresie IP 77.254.27.109.

Pragnę przypomnieć, iż w związku z brakiem pisemnego potwierdzenia informacji, o których mowa w art. 9 ust.1 Ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, termin, w którym przysługuje mi prawo do odstąpienia od umowy wynosi trzy miesiące i liczy się od dnia zawarcia umowy.

Odstępując od umowy, zwracam się z wnioskiem o zaprzestanie przetwarzania moich danych osobowych oraz całkowite usunięcie danych ze zbioru danych firmy Eller Service S.C. (podstawa prawna: art. 32 ust. 1 pkt 6 w związku z art. 35 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych).

Jednak oni mi odpisali, że to się nie tyczy ich regulaminu. Czy to prawda? Dodam, że chyba ( nie pamiętam) podałem fałszywe dane. Czy coś mi grozi? co im odpisać czy nic nie odpisywać?

Nie, to nie prawda.

O czym milion razy tu było. Dokładnie. Tylko trzeba zadać sobie trud i przejrzeć ten topik. Podpowiem - na pierwszych mniej więcej 40 stronach masz tonę argumentów.

to dlaczego Ci oszuści twierdzą co innego? za wszelką cenę nie chcą konta usunąć. co ja mam im napisać zeby usunęli mi je? czy mam po prostu olać ich?

Witam was ponownie :)
Hmm gdzieś 3-4 tygodnie temu gdy dostałem pismo na @ że sprawe oddali windykacji napisałem do niech @ że nie mam kasy i żeby mi dali czas, odpowiedzieli mi że sie zgadzają na tydzień, do dziś milczą :) tak czy owak kasy odemnie nie zobaczą :) ciekawe na ile dali mi spokój :D

Ogarnąłem już bardzo dużo wcześniejszych postów i już wiem, że nie ma co się przejmować. Jednak nie da się ukryć, że Ci ludzie bardzo wielu osobom napędzili stracha, a od dużej liczby ( szczególnie nieletnich) udało im się wyłudzić już sławne 94,80zł...no i teraz nasuwa się pytanie - co zrobić, żeby musieli zamknąć tę stronę (tylko jedyną drogą jest drogą sądowa?) ? Z tego co widziałem to swego czasu była zorganizowana petycja, gdzie zebrano już prawie 30tys. podpisów. Chyba my poszkodowani musimy coś zdziałać, bo dla nich 230tys. kary to tylko 2300 naciągniętych i domyślam się, że to na nich nie zrobiło dużego wrażenia.

Pozostaje jedna kwestia z tą jak to nazywają umową otóż;
Zapisujesz się ,rejestrujesz powiedzmy 1września masz obiecane 10dni pobierania za darmo tak?
Potem o tym zapominasz i masz do zapłaty jakieś tam pieniądze ,bo zawarłeś z nimi "umowę "od ....1września
To niech idą z tym do sądu oni ,nie ja i niech mi wykażą gdzie jest te 10 dni pobierania za darmo???
A jeżeli tego nie ma to "umowa " jest nieważna chyba ,że w Gdańsku panuje inne prawo.
A wpisy o sprawach sądowych do tego jeszcze wygranych , za 100zł i ja jestem gotów umieścić taki wpis ,że byłem i przegrałem w są;dzie sprawę z pobieraczkiem

witam prosze o pomoc w kwestii pobieraczka zarejstrowałem się nic nie pobrałem dostałem 2 maile od nich z pogrozkami czyli standard jak sie wczytałem w lekture skasowałem konto , ktore uzyłem do rejestracji w pobieraczku , ale jak dobrze pamietam miałem na nim własciwe dane osobowe tj imie i nazwisko przy rejestracji uzyłem skrótow / pseudonimow ale podałem własciwy adres czy teraz w takiej sytuacji wysłac im zanim upłynie 3 ms rezygnacje czy czekac na jakies pismo z ich strony - maile od nich mi nie groza bo konta nie ma ... obawiam się , ze jak posle wczesniej rezygnacje to musze zrobic to poleconym a tu sam sie podłoze a z drugiej strony jak przysla mi wezwaanie do domu po 3 ms ( co czynia dosc czesto ostatnio) to juz odmowy zawarcia umowy nie wysle bo minie termin ... jestem w kropce ... dzieki za pomoc z góry

czytamy czytamy ale człowiek w stresie lepiej sie poczuje jak ktos doradzi w jego kwestii :rolleyes: wiem, ze nie trzeba płacic, mozna wyrzucac ich korespondencje do kosza , ale czy jest sens wysyłac rezygnacje przed upływem 3 ms zanim dostanie sie pismo z wezwaniem do zaplaty tak by w razie czego miec jakis dowod na to, ze nie moga mi załozyc sprawy cywilnej - co jak sie doczytałam jeszcze nigdy nie zrobili ....
przepraszam jesli te pytanie wydaja sie bezsensu ale mam metlik w głowie :wow:

Gdyby te "umowy" to była taka prosta rzecz, to każdy powtarzam KAŻDY administrator byle jakiego forum mógłby umieścić jakiś szajs w regulaminie, nakazujący płacić. A dlaczego tak nie jest ? Bo właściciela takich forów (for?) nie mieliby szans na wyciągnięcie kasy bo to jest wbrew prawu.

Z ręką na sercu, jako administrator pewnego dużego forum nigdy nie spotkałem się z takim czymś aby żądać kasy pod groźbą sądu.

dziekuje bardzo za odpowiedz dla mnie to po przeczytaniu wielu stron na ten temat wydaje sie bezsensowne najbardziej wkurza fakt, ze nadal zdarzaja sie naiwniacy tacy jak ja co licza na to , ze trafia na fajne materiały do sciagniecia i sie tam rejestruja - mimo , ze w sieci jest mnostwo ostrzezen przed nimi - postanowiłem miec ich w powazaniu i ignorowac cokolwiek beda przesyłac.

jak to dobrze zrozumiałem aby nasłac na kogos komornika to musza miec wyrok sadu a czeby go uzyskac musza danej osobie załozyc sprawe , ktora i tak jest z gory przegrana - a mozna wogole za 100 czy 400 zł załozyc sprawe - albo sprawe cywilna za niewywiazanie sie z umowy , ktora defakto nie jest normalna umowa ?

Czytam te Wasze wpisy i tak sobie myślę - czy Wy jesteście aż tak głupi że nie rozumiecie prostych stwierdzeń czy aż tak leniwi że nie chce się Wam pocztać co napisano całkiem niedawno na tym forum .
Wszystko ma swoje granice - niewiedza i głupota ludzka również więc nie pytajcie się o coś po raz setny .
Z tego co widzę - piszą tu osoby nieletnie - głównie - więc jak mam napisać by do Was dotarło :
NIE ZAWARLIŚCIE ŻADNEJ UMOWY BO TO PO PROSTU JEST NIEMOŻLIWE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dotarło ???? Jeśli nie - to nie zawracajcie tu wszystkim czterech liter - bo tak to można sobie pisać - bez końca.

Ludzie Co wyście Trzeba zapłacić i już :P

Oczywiście żartuje :P
Ja też się zarejestrowałem dokładnie to już 4 miechy temu na tym badziewu jak to za ach tak pobieraczek "kochany" na jakiśtam email stworzony kiedyś do czegoś :P oczywiście nie podając prawdziwych danych bo nigdy się takich rzeczy nie podaje na takich stronach ;>
I powiem tak wszedłem przypadkiem na email i zobaczyłem 3 wiadomości żę sądowe itd. też się trochu wydygałem (pełnoletni w końcu jestem prawo mnie dotyczy :P) lecz od czego jest wujek google aby wszystko się dowiedzieć i tak znalazłem to forum zacząłem czytać od początku skończyłem na bodajże na 86 stronie :P ale postanowiłem napisać w końcu bo widzę że naprawdę ludzie nie czytają forum lecz na szybkiego myślą że uzyskają odpowiedź temat wałkowany i wałkowany i nawet ku mojemu z dziwieniu z 86 stron zrobiło się ponad 106 :o

Ludzie dałem ich do spamu usunąłem konto email i mam ich w dupie
Nie wiem czy znajdą kogoś o imieniu i nazwisku Kunegunda i nazwisko Kunegunda w miejscowości Loli z wymyślonym kodem pocztowym.
w szczególności jeszcze banan zrobił mi się twarzy gdy zobaczyłem moje ip z kosmosu xD gdzie mając stałe oni wykazali że mam niejako z początkiem neostrady ze zmiennym xD

Dobrze że istnieją ludzie w tej Polsce (którą wbrew pozorów kocham) którzy są na tyle mili i pomogą innym w wyjaśnianiu spraw ;]

Proszę was ludzie ostrzegajcie innych przed takimi rzeczami aby nie popełniali tych samych błędów a przy okazji nauczka aby prawidłowych danych nie podawać na takich portalach xP (bez obrazy)

(Teraz będzie mania na czytanie regulaminów wszystkich :P [mnie tak ruszyło aby to robić]) :P

Alibabtysta - oczywiście że nie - to jest do wszystkich którzy w sobie - w swoim postępowaniu szukają jakiejś winy. Ludzie - zrozumcie wreszcie - TO NIE WY JESTEŚCIE TEMU WINNI - trafiiście na oszusta i to wszystko !!
Olać , zapmnieć - i po bólu / nasz prezydent pisze przez " u " / a ja tak jak nakazuje słownik .
zonku - kiedyś , prawie dwa lata temu napisała mi pewna kobieta , cytuję dosłownie " babą trzeba potrząsnąć " - myślę że tu nie tylko babą trzeba potrząsnąć . Większość z Was wie o co biega a tylko chcecie jakiegoś potwierdzenia. A to po prostu staje się nudne. Regulamin - cóż ma z wspólnego z zawarciem umowy ????
OK - zonku napisał - spokojnie - więc spokojnie walnę sobie browara i Wam radzę to samo.

Ostatnia edycja:
Napisałem do Was wczoraj ostro - by zwrócić Waszą uwagę na to że niestety nawet ci co mają Wam pomagać - jak UOKiK - wprowadza Was w błąd każąc coś wypowiadać.
Zobaczcie - skoro osoby nieletnie nie mają albo mają ograniczoną zdolnośc do czynności prawnych / nie moga zawierać umów / - to po kiego licha każą Wam pisać jakieś wypowiedzenia ???
Jeśli podaliście dane fałszywe - co JEST ZGODNE Z PRAWEM - to po co każą Wam pisać jakieś wypowiedzenia skoro z racji tego że nikt prawa nie złamał - nikt o nic Was nie oskarży ? Przecież - pisząc im cokolwiek pokazujecie że jednak czujecie się do czegoś zobligowani co po prostu jest nieprawdą a tylko podajecie swoje dane by mogli słać Wam teraz jakieś zastraszające listy.
Wszyscy dostają mailowo jakieś wezwania - skoro twierdzą że mają one moc prawną / a niektórzy na tej podstawie im płacą - co jest kompletnie niezrozumiałe / to dlaczego teraz ślą Wam jakieś listy - i tylko tym co do nich się odezwą ?? Po co słać listy skoro te maile powinny załatwić sprawę - innymi słowy spełnić wymóg proceduralny mówiący o konieczności poinformowania odrugiej strony o czymś . A oni po 2 latach ślą listy - a tu po tych mailach powinno nastąpić oddanie sprawy do sądu. Nie robią tego - zauważcie - wszystko co robią to tylko POZORY ZGODNOŚCI Z PRAWEM . Wmawianie nieletnim że coś zawarli , odmowa wystawienia faktur , jakies pisma bez własnoręcznego podpisu , nieświadczenie usługi - czego Wam jeszcze potrzeba by zobaczyć że chcą Was okraść???
Dlatego - darujcie sobie wklejanie tych listów - wszyscy dobrze je znają - nic nowego , dlatego - " uszy do góry " - maile traktować jako spam , listy do kosza i po klopocie.

jak przestaniecie odpowiadac na kolejne powtarzające sie pytania i pisać co chwile, żeby przeczytac forum bo wszystko było, to skończą się te bezsensowne pytania i ludzie zaczną czytać co było napisane

Witam ja dzisiaj odczytałam wiadomość od pobieraczka wysłaną trzy dni temu, że jak nie zapłacę to windykacja i sąd ....itp.Jestem osobą pełnoletnią i podałam prawdziwe dane.Nic nie będę płacić bo żadnej umowy nie podpisałam a jak się chcą ze mną spotkać w sądzie to prosze bardzo tylko czy im sie to opłaci i sie odważą! Bo pomyślcie sami ile takich rozpraw by sie musiało odbyć?

Witajcie moi drodzy. W piątek dostałąm list że mam zapłacić 94.80zł. Wszyscy wiedzą o co chodzi. Dodam także, że umowe podpisałam 17.11.2009r nie mając jeszcze 18 lat. Żadnego maila nie dostałam tylko taraz po prawie 2 latach list do domu. Boję się trochę konsekwencji nie zapłacenia - bo 100 zł troche szkoda ale konsekwencje mogą być dużo wyższe. Doradźcie do robić? kierowniczka13@vp.pl

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót