Kosssz
Praktyk
- Odpowiedzi
- 8 029
Zobaczymy. Może wystarczy.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli na staż skierował Cię PUP, to tak.nurdurion napisał:Czy to oznacza, że po skończeniu stażu mogę spokojnie nie podejmować pracy u organizatora, a jedyną konsekwencją będzie odebranie mi statusu bezrobotnego na określony okres czasu (120, 180 lub 270 dni)?
Podejmując staż podpisywałaś jakąkolwiek umowę, czy oświadczenie w PUP o skierowaniu na staż?nurdurion napisał:rozumiem, że skoro umowa tego nie reguluje, to nie robi to różnicy.
To jedyny taki zapis w całej umowie.W przypadku przerwania udziału w stażu zawodowym z wyłącznej winy Stażysty (...) Uczestnik Projektu jest zobowiązany do zwrotu 100% kosztów, które zostały poniesione przez PUP na zorganizowanie stażu do dnia przerwania, obejmujące: koszty badania lekarskiego, stypendium stażowe, zrefundowane koszty dojazdu do Organizatora stażu, zrefundowane koszty opieki nad osobą zależną.
Twój staż jest organizowany w ramach projektu współfinansowanego w ramach POKL? Jeśli tak, jakie to poddziałanie?nurdurion napisał:W umowie jest punkt, w którym zobowiązuję się do podjęcia zatrudnienia u organizatora stażu, jednak nie ma nic o konsekwencjach nie podjęcia zatrudnienia(...)Różnica polega na tym, że w mojej umowie jest zapis iż zobowiązuję się podjęcia pracy w miejscu odbywania stażu po jego zakończeniu, ale nie ma w niej mowy o konsekwencjach podjęcia takiej decyzji.