Witam, mam pytanie, od niedawna bo od 8 dni rozpocząłem staż z urzędu pracy w ramach EFS, niestety z przyczyn osobistych chcialbym z niego zrezygnować, czuje że on nie jest dla mnie, a przynajmniej na danym stanowisku, po prostu przeliczyłem się.Czy mogę tak normalnie pójsc do urzędu i powiedzieć im że rezygnuje ze stażu???Jakie konsekwencje mnie czekają? bo ich boje się najbardziej,na stronie urzędu pracy piszę, że trzeba zwrócić wszystkie koszty stażu i traci się status osoby bezrobotnej,na umowie która podpisywalem nic nie było na temat rezygnacji, pisało tylko że w przypadku odmowy przyjecia stazu traci się status osoby bezrobotnej na 120dni.Może to absurdalne,ale zapytam, czy za te 8 dni przepracowanych należą mi się pieniądze stażowe?co trzeba zrobić,zresztą jak urząd mi je wypłaci skoro, ze stazu rezygnuje teraz, a wyplaty za maj są dopiero w czerwcu?Bardzo bym prosił o odpowiedź.Dodam że na stażu czuję się jak w klatce,boję się że jeżeli postanowię zrezygnować ze stażu po 5 miesiącach, to musze oddać wszystkie zarobione pieniądze, więc wole zrezygnować teraz na poczatku, niż później.