tak jak mówiłem wcześniej umowa ta posiada klauzule niedozwolone, abuzywne a to punkt 25 umowy, co więcej powód wprowadza w błąd klienta co do wysokości RRSO w umowie mamy iż RRSO wyliczone zostało na poziomie 28,90% ale faktycznie jest to 194,74%, dalej tabela składająca się z:
A: Kwota do wypłaty - 2600 zł
B: Pożyczka w wysokości - 2730 zł
C: Opłat przygotowawcza - 130 zł
D: Roczna stopa Oprocentowania - 20%
E: Oprocentowanie - 562,12 zł - ukryty zarobek powoda
F: Całkowity koszt pożyczki - 692,12 zł
G: Łączny koszt obsługi w domu 1881,88 zł - co do tej kwoty także można się doczepić
tu też mamy wprowadzenie klienta w błąd gdyż w umowie nie podano całkowitej kwoty do zapłaty przez konsumenta co winno być podane w uwzględnieniem kosztów obsługi w domu (patrz raport uokik z czerwca 2013) to tak na wstępie, mając na podorędziu i na tapecie sprawę cywilną z tym powodem doczepiłbym się na umocowanie pełnomocnika powoda do reprezentacji przed sądem oraz doczepiłbym się do dokumentu "Wyliczenie wartości zobowiązania dłużnika" - reszty dokumentów nie znam i niewidziałem więc wstrzymam się z wypowiedzią.
Ogólnie jak się do tego przyłoży korzystając z uzasadnień wyroków sprawę można wygrać i nic się nie zapłaci - takie mam wrażenie.