A
aleksander50
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Dzis wyslalem wypowiedzenie znalazlem w necie jest w pdf bo tez nie otrzymalem umowe podpisalem 7 02 czyli dzis 10 dzien czy tak
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Gdzie?Nikołaj napisał:podpisana została umowa z Energetycznym Centrum
Gdyby to było oczywiste to bym nie pytał....Nikołaj napisał:W domu oczywiście.
Rzeczywiście, nie było to takie oczywiste, ale nie sądzę, żeby miało większe znaczenie w odpowiedzi na postawione przeze mnie pytania.nomnes napisał:Gdyby to było oczywiste to bym nie pytał....
Zbytnio taka odpowiedź mi nie pomogła, ale dziękuję, że w ogóle poświęcił mi Pan chwilę. Nie wiem czy widział Pan oświadczenie o odstąpieniu od umowy, którą zostawiają przedstawiciele Energetycznego Centrum przy zawieraniu umowy, ale tam wystarczy zaznaczyć opcje, z których się rezygnuje (wymieniłem je w moim pierwszym poście). I w związku z tym pytam się czy owe 3 usługi to jest to samo co Pakiet Ochronny EC? A jeśli nie to czy ktoś może już rezygnował z tej usługi i posiada wzór rezygnacji? Albo jeszcze szerzej, czy w ogóle ktoś znalazł w sieci jakieś informacje o tym Pakiecie Ochronnym? Bo ja niestety nie mogę się nigdzie doszukać.nomnes napisał:Rezygnację należy wystosować do wszystkich podpisanych osobno umów.
Miało zasadnicze znaczenie, i to takie, że zależnie od odpowiedzi prawo do odstąpienia by przysługiwało lub nie.Nikołaj napisał:żeby miało większe znaczenie w odpowiedzi na postawione przeze mnie pytania.
Podstawowe pytanie: przychodzisz tutaj, bo chcesz porozmawiać o formularzu odstąpienia jaki masz, czy uzyskać odpowiedź zgodną z zapisami prawa?Nikołaj napisał:Zbytnio taka odpowiedź mi nie pomogła, (...) Nie wiem czy widział Pan oświadczenie o odstąpieniu od umowy, którą zostawiają przedstawiciele Energetycznego Centrum przy zawieraniu umowy, ale tam wystarczy zaznaczyć opcje, z których się rezygnuje
A wiesz, że co drugi wątek tutaj to jest taki: "bo ktoś wie że w dzwony biją, tylko okazuje się, że jednak nie w tym kościele co myślał"? :what:Nikołaj napisał:pisałem, że mam jeszcze klika dni do odstąpienia bez podania przyczyny. Nikt nie musiał mi tego uświadamiać
Jeśli szukasz odpowiedzi na domysłach a nie faktach, zapraszam na forum jasnowidzów.Nikołaj napisał:można było się tego po prostu domyśleć
Jesteś w błędzie. W błędzie co do tego, że nie jestem w stanie pomóc. Natomiast masz w pełni rację co do tego, że tobie nie jestem w stanie pomóc. Skąd taki wniosek? Ano stąd że otrzymałeś odpowiedź jak skutecznie złożyć rezygnację, ale skoro jej nie widzisz, to nie można tobie pomóc.Nikołaj napisał:Chcę porozmawiać o tym jak skutecznie złożyć rezygnację. Rozumiem, że Pan nie jest w stanie mi pomóc, więc już dziękuję.
Wybacz ale to ty rozpocząłeś tę jałową dyskusję. Wystarczyło tylko odpowiedzieć na pytanie, bez zbędnych komentarzy.Nikołaj napisał:Swoją drogą mam wrażenie, że nie chce Pan pomóc użytkownikom tylko nabić sobie liczbę postów. Przydało by się trochę więcej życzliwości i miłej, spokojnej atmosfery na tym forum.
3. W razie odstąpienia od umowy umowa jest uważana za niezawartą, a konsument jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu. Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie czternastu dni. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą się od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty.SzMagdalena napisał:Witam, moja mama jest kolejna ofiarą powyższej firmy. Przedstawiciel do dokumentów dodał ''oswiadczenie o odstąpieniu od umowy''. Mama podpisała umowe dzisiaj, wiec mam 10 dni na rezygnacje i jak najszybciej chce odesłac tej firmie odstapienie. Moje pytanie jest takie: na jaki adres wysyłacie te dokumenty? Gdyz na odstapieniu jest podany adres pod, który nalezy je odesłac: ul. Graniczna 17, Radom, a siedziba firmy jest na ul.Młodzianowskiej 75F. Obawiam sie, że odesle to oswiadczenie nie pod ten adres pod, ktory powinnam! Wysylac na Graniczna czy Młodzianowska??