Samochod - Allegro - Otomoto

• Autor wątku Autor wątku MistrzZen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam ponownie .Jeszcze ra raz dziękuje panu ZDUN...... za odp. na moje ogłoszenie cztałam na wcześniejszych postach że jednemu chłopakowi udałośię odzyskać część pieniędzy, można spróbować Na tym to chyba nie stracimy,JA nawet pisałam do cbś może się ktoś tam zainteresuje tą sprawą a nawet mam zamiar powiadomić medja.
Co najciekawsze w tym wszystkim ten facet dalej pisze ze mną jak gdyby nic.Chce sprzedać mi to samo auto czyli RENAULT CLIO SPORT 2004 ,Mam nadzieje że gościu nie kapnie się że pisze ze mną drugi raz:

Witam ponownie; Proszę o kontakt LENIU79. pisałam do Ciebie ale dostałam e-maila zwrotnego Napisz do mnie: dziunia54@amorki.pl
to bardzo ważne bo oszukał nas ten sam facet!

Nowa111 - radzę poczytać cały temat, Was wszystkich oszukał ten sam koleś podająć różne nazwiska...

Jak chcecie coś razem zdziałać to lepiej podawać swoje nr telefonów.

Witam Chciałam powiedzieć wszystkim tym których oszukano by zgłaszali to na policję.Zarówno przez Andrzeja C, Gustava L, DAVID OYSTON ( nowy oszust podejrzany)
i wielu innych.KOmendant Policji powiedział że im więcej takich ludzi się zgłosi ,tym oni mają podstawy dla prokuratury by ścigać tego- (tych) bandytów zagranicą.

RE: [otoMoto.pl] Zapytanie dotyczące ogłoszenia nr C17455847
14 Lut 2011, 04:13

Wczytuję treść listu...

Witam,
Cena samochodu 4300 EUR. Samochód jest w idealnym stanie, nigdy nie mial wypadku lub problemów mechanicznych.Prosze pisac z powrotem w jezyku angielskim, jesli jest to mozliwe ( Nie znam bardzo dobrze polski, uzywam programu tlumaczenie ).
To jest moja ostatnia cena, samochód nie jest w leasingu tak musisz zaplacic tylko ta cena i nic wiecej. Mam wszystkie dokumenty ( ksiazki serwisowej oraz ). Jesli jestes zainteresowany napisz do mnie e-mail w celu przeslania Ci wiecej szczególów.

Dziekuje!

Od: David Oyston »
Do: Pokaż adresatów
: Pokaż załączniki

Do: dziunia54@amorki.pl » Ukryj

DW:

:
załacznik_1 » ; załacznik_2 » Ukryj

Jak tak czytam jak latwowierni sa ludzie to szok.. ;)

A co do pieniedzy to nie ma mnajmniejszych szans byscie je kiedykolwiek odzyskali.
Oszusci maja pozakladane konta na falszywe nazwiska i odrazu kase wybieraja wiec zacznijcie oszczedzac pieniadze od nowa i przestancie wierzyc, ze za 15 tys zl mozna miec samochod z 2008 roku w idealnym stanie ;)

jak mozna kupowac samochod nie ogladajac go tak na logike to nawet gdyby moze byc kupa zlomu o ile by byla to prawda.Gdy cos chcecie sprzedac to nie dajecie ceny polowy wartosci jak inni moga byc upusty ale nie takie.Chyba ludzie sie nigdy nie naucza ze promocje nie zawsze sa dla klienta :)

Nie ma okazji w motoryzacji. Kto kupuje tanio ten kupuje dwa razy.

Hej!!!
Właśnie dzwoniłam do serwisu ototmoto.oni archiwizują dane ludzików którzy dają ogłoszenia i jeżeli policja się do nich zgłosi to takie dane spoko otrzymaja.dzwonię na swoją komendę i popytam co oni ciekawego zrobili od czwartku w mojej sprawie.

Wiadomość dala arekgos1. Daj znac co ci powiedziała policja. Mojas sprawa juz poszła do prokuratury. I pewnie długo tam bedzie.

Do prezesa,oczywiście Pan policjant twierdzi że wszystko wie ale niezbytnio był mi w stanie powiedziec co zrobił w mojej sprawie.Z tego co się orientuje sprawa od kilku dni tkwi na naszej miejscowej komendzie.Ciągle tylko słyszę że niezbytnio da się coś z tym zrobic.Załamka!!!

Zaczynam rozumiec powiedzenie "Nadzieja matka glupich"

Jak mozna w ogole myslec, ze cokolwiek w tej sprawie jest do odzyskania.
Ludzie pozegnajcie sie z mysla o tych pieniadzach. Policja w Niemczech/Francji/Anglii nie radzi sobie z identycznymi sprawami to co wy wymagacie od Polskiej Policji?

Ten przekret jest przygotowany praktycznie doskonale i raz przelane pieniadze sa na zawsze stracone. Jedyna szansa gdy pieniadze nie wyjda z waszego banku a jak wyjda to juz KONIEC.

Nasza POLICJA jest do DUP......
NAsze PRAWO jest do DUP....
Bo nie mogą dobrać facetowi się do DUP......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W takim państwie żyjemy

Nowa111 napisał:
Nasza POLICJA jest do DUP......
NAsze PRAWO jest do DUP....
Bo nie mogą dobrać facetowi się do DUP......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W takim państwie żyjemy

nie tylko Polska ma z tym problem, podobny proceder dzieje się w większości krajów europy i każdy kraj sobie z tym nie radzi.

Ja się zastanawiam w takim razie nad otwarciem podobnego ..,hihihhiihhi. żartuje. A tak na poważnie to po co w takim razie interpol ? Co oni robią w tej sprawie skoro to jest na skale europy albo świata.? Niech mi dadzą wolną rękę a za jaja do pierdla w miesiąc bym wszystkich doprowadził.( większość by je straciła jak by się opierała) czy oni się zajmują tylko sprawami które można łatwo rozwiązać by pod publikę pokazać ze w ogóle coś robią?

Witam wszystkich naiwniakow i nawet jednym z nich jest moja siostra. Zakupila "samochod "od tak zwanego Anrzeja Camdena, czy ktos moglby doradzic jak odzyskac kase? Wiem ze najpierw musimy zglosic na policje,czy musimy skontaktowac sie z bankiem?Chociaz i tak pewnie nie beda w stanie nic zrobic!!!!! :mad::mad::mad:czy ktos moglby cos doradzic? Dzieki

Trzeba jak najszybciej skontaktować się z bankiem i zgłosić sprawę na policję, ale szanse na odzyskanie czegokolwiek są niewielkie... Trzeba działać szybko..

Jesli dokonała przelewu w srode lub w czwartek to uda wam sie odzyskac pieniadze przez bank(trzeba sie spieszyc nim zostana zakśiegowane na koncie odbiorcy) jesli bank zadziała szybko macie szanse. Pamietaj tam jest o 1 godz. Puzniej.jak cos to wysle na p.w. Wzór pisma . Jesli to juz poszło dawniej to tylko przez policje i niech siostra skontaktuje sie z nami oszukanymi.
Moze jak nas sie wieksza grupa zbierze to wkońcu ktos cos zrobi.

czesc dzieki za odpowiedz ona zaplacila przelew jakos chyba na koniec tamtego tygodnia wiec to raczej juz za pozno. Ja mam jej wszystkie emaile i niby invoice. Bylysmy dzisiaj na policji i mamy isc do nich spowrotem w srode wieczorem w Manchesterze to moze oni cos zrobia a przynajmniej zaczna. A nie wiesz czy ktos czasami kontaktowal sie ze strona automoto ? moze oni przetrzymuja jakies dane osob ktore zamieszczaja ogloszenia na ich stronie?Jak by ktos mial to moze by bylo to jakies wsparcie do sprawy ,chociaz watpie w to zeby to bylo jego imie i nazwisko podejrzewam ze uzywa kogos innego dane tak wogole!!!!! :(. Zobaczymy co policja mi powie w srode wieczorem.

Hej!!!
Ja kontaktowałem się z serwisem otomoto i sprawa wygląda tak,dane oni przetrzymują i archiwizują ale są one dostępne tylko dla policjii. Ale mam pytanie czy wy macie zamiar poinformować angielską policję czy źle zrozumialem?

Powrót