Samochod - Allegro - Otomoto

• Autor wątku Autor wątku MistrzZen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Spisałem sobie numery aukcji z oto moto gdzie ten typ próbował wcisnąć moim znajomym samochody i zadzwoniłem do oto moto żeby im to podać.... zbyli mnie w chwili, gdyż oni informacji mi żadnych nie udziela, i jemu tez nic nie mogą zrobić... odesłali mnie na policje, wiec poszedłem... przedstawiłem jak się sprawa ma ale po rozmowie z osoba która prowadzi moja sprawę oszustwa widziałem ze nie ma ochoty na prowadzenie tej sprawy a materiały które jej dostarczyłem po prostu odłożył na bok, nawet nie wiem czy je przeczytał i czy włożył do teczki z cala dokumentacja. Może po prostu jak wyszedłem od niego z biura pizgnął to do kosza ... tego nie wiem...... najgorsze jest to ze od razu zakładają ze pieniądze są najprawdopodobniej nie do odzyskania..... aha i jeszcze jedno... kiedy u niego bylem to zbył mnie w przeciągu 5 min tłumacząc się ze kończy służbę i nie ma zbytnio czasu na rozmowę... myslalem ze mnie wtedy rozerwie ze zlosci...:mad:

bycmoze sprawa jest upolityczniona , tzn PiS natworzyl instytucji ktore mogly sie wymknac spod kontroli , a teraz JK stylizuje sie na JP2 ze swoja smieszna fryzurka a oczywiscie beatyfikacja tego drugiego ma byc celem do sukcesu w wyborach.Dlaczego tak pisze ? bo ja nie rozumiem ze powolano CERT i tam chyba rodzinke jakiegos urzedasa skupiono skoro nie potrafia sie zajac taka rzecza.

Ja pierwsze co sprawdzilem nazwisko w internecie zanim odpisalem mu w ogole na jego wiadomosci i oto trafilem na to forum...

Do mnie odpisal w angielskim jezyku ale chodzi mu o to ze ja mam pojechac do londynu sie z nim ustawic bo on jest z USA i tez przyleci do londynu i jak bede w londynie to moja zona z polski wysle mi kase na konto ja z nim pojade do mechanika i na policje sprawdzic samochod i wtedy ja dam mu kase a on mi samochod. Tylko ciekawe czy wziac kilku ziomkow ze soba i splowe bo wiadomo ze kase by mi wzieli a pozniej zakopali.

Wiadomosc od niego podal nr telefonu itp moze to komus pomoze !

The car is located in London/England and i am located in United States with my work. Few weeks ago somebody from Germany told to me that he will buy my car. I told him that it's Ok, we will meet in London and we will make the deal. The next day i was in London but there was no buyer. Never responded to my emails or to my calls so here is what i am suggesting you:

There is a service named Western Union. With this service i will be sure that you have the money to buy the car and that you will come for sure in London. You must find the nearest Western Union agency and you will go there with a friend or a relative etc. Your friend will be the sender and you will be the receiver in London/England.
I want to be 100 % sure that you will be in London because once the money are sent you have to be in London to get the money.
Right now i am located in United States but as soon as the transfer will be made and i will have the receipt from Western Union so i can verify, i will immediately fly to London, meet with you and finish the deal. That's why i need to see the receipt because i already had a bad experience and i don't want that to happen again.
If i will see the receipt then i will be sure that you will come and i will go to buy the ticket plane for London.

When we will meet in London we will go to a mechanic to confirm you that the car is OK and to the Police so they can tell you that the car it's not stolen. We will make all the documents and complete the sale process and after that we will both go to Western Union office, you will get the money sent by your wife or friend and pay me there.
If something is wrong with this car then i will give you 1000 Euro for your trip and for your time so please trust me because the car is like new.
Here you have my phone number : 001/3054593099

Moze warto pojechac tym osoba ktore zostaly oszukane moze akurat udaloby sie go zlapac ale watpie zeby on wogole przylecial do londynu.

Ostatnia edycja:
Czy zrozumiales co on napisal w tym emailu ?? jest takie cos jak socjotechnika i widze ze ten czlowiek bardzo dobrze nia operuje.Otoz on Ci nie napisal ze transakcja odbedzie sie z reki do reki , tylko ze jest w USA i masz mu wyslac pieniadze przez Western Union a gdy je zaksieguje to spotka sie z Toba w Londynie.Dlatego ze jak tlumaczy 'ma zle doswiadczenia z kupujacym z Niemczech'.Dodatkowo pisze ze da 1000 EURO jezeli z samochodem bedzie cos nie tak jako zwrot za koszt podrozy/transportu.I kaze sobie ufac bo samochod jest jak 'nowy'.
Po prostu oszust.
Jak polecisz do Londynu to prawdopodobnie zarzada wplaty z gory bo jak twierdzi jest w USA i nie chce mu sie leciec bo ma 'zle doswiadczenia z kupujacymi', wyslesz mu pieniadze przez WE i tyle go bedziesz widzial.

Ja to tlumaczylem przez slownik i tyle co widzialem pisze ze mam mu przeslac potwierdzenie biletu i wtedy on tez przyleci jak zobaczy ze mam bilet zarezerwowany i przesle mu potwierdzenie. Przeciez pisze wyrazie ze zona wysle mi pieniadze z pl jak zobacze samochod i sprawdzimy go u mechanika i policji to dopiero wtedy dokonamy wymiany. Ale co prawda to nie znam Anglika i to tlumaczylem wiec pewnie cos zle przetlumaczylem he

Ale chcac nie chcac tak czy siak gosc probuje znowu kogos oszukac...

Witam;paninax ma rację,ja od rana z tym facetem piszę.Chciałam wejść z powrotem na to ogłoszenie na oto moto nrC17792289 to niestety już go nie ma.Tak samo chce płacić przez WE i żadne tłumaczenia że brat jest w lądynie i mogą sie dogadać nic nie dają.
Nawet podał ten sam numer tel.(chodzi o AUDI A3 lokalizacja Kraków małopolskie)

Pisałam już wcześniej by na niego uważać

Jest jeszcze jedno ogłoszenie ,Tez audi ,ta sama lokalizacja ,brak numeru telefonicznrgo tylko kontakt e-mail a facet to ANDY LAPTEN

NIE DAJCIE SIĘ SIĘ ZŁAPAĆ jak tylko zaczniecie z nimi pisać automatycznie usuwają ogłoszenie

Ale co prawda to nie znam Anglika
zal mi cie , sadzisz ze anglikom sa potrzebne pieniadze polaków , lols , funt do zloty stoi ponad 1 do 4+ i oczywiscie to anglicy chca okrasc naiwnych polakow ... hahhaha , nie sadze zeby ten kolo byl a anglii czyz USA , raczej jest z PL i udaje cwaniaka

Frajerze co zal mi Cie? Napisalem ze nie znam Anglika i moze zle przetlumaczylem wiec cos zle napisalem??

A ze to jakis super polak probuje swoich okrasc to jest normalne u nas w naszym pieknym kraju!!

BEnDix napisał:
Frajerze co zal mi Cie? Napisalem ze nie znam Anglika i moze zle przetlumaczylem wiec cos zle napisalem??

A ze to jakis super polak probuje swoich okrasc to jest normalne u nas w naszym pieknym kraju!!
Trochę kultury z Pana strony, to jest forum prawne.

Witam ja też a właściwie mój mąż jest w trakcie rozmów z pewnym gościem rzekomo podającym się za anglika ,Też wyszukał ogłoszenie na oto-moto ford mondeo 2004 czarny full wypas za 12000 nawet podał dane do tranzakcji. Wczoraj przyszedł list przewozowy drogą emailową ale jeszcze nie zapłacił. Postanowiłam sprawdzić . bo bardzo nam się to zdaje podejrzane. Czy może mi ktoś powiedzieć czy będą jakieś konsekwencje jeżeli nie wpłacę pieniędzy. Gość podaje się za jakiegoś Maciej Paweł

justynazja:

hehehe wlasnie na mondeo 2004 za 12 tys zł chciał mnie nabrać... konsekwencje będziesz miec jak wpłacisz a to żadna firma przewozowa która wysłała Ci maila tylko ten wlasnie oszust który założył strone internetową (żywcem spisana z prawdziwych stron firm przewozowych) i tak własnie nabiera pacjentów...

radze zakonczyc rozmowy znim a radze dobrze, polecam przeczytać caly wątek...

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź też tak myślałam ale gość ma nasze dane imie nazwisko myslisz że na tym etapie nic nie zdziała? Ale wielkie DZIĘKI CI ZA SZYBKA ODPOWIEDŹ pozdrawiam serdecznie;)

My dostaliśmy identycznego emaila słowo w słowo na szczęście nie wpłaciliśmy kasy

Nic nie wplacaj bo pieniedzy nie odzyskasz gosc ma dobra gadke ale nie daj sie nabrac

Kobieto jak byście zapłacili to pluła byś sobie w brodę,ja do tej pory nie moge sobie tego darować że tak łatwo dałam się nabrać . Mineło już trochę czasu ale nadal mnie to gnębi,a najbardziej to że policja ma wiele danych o tym skurw...,i tyle osób zostało oszukanych przez niego to albo nic z tym nie robią, albo nie dają sobie rady.
Trzeba im jak małym dzieciom ,podawać wszystko na tależyku

Na oto moto jest jeszcze jedno takie ogłoszenie mam podejrzenie że chodzi o tego samego gościa tylko że ma inny email też ford mondeo 2004 za 12900 .Gadka identyczna tylko tyle że nie ma pieniędzy bo mu sie dziecko urodziło.Dobrze że w porę zorientowaliśmy się że coś jest nie tak.

jak mozna kupic samochod nie ogladajac go zwlaszcza ze samochod jest tani w stosunku do innych modeli to albo oszustwo albo wrak.Tak na logike

Prywatny Sprzedający
witam wszystkich poszkodowanych ale tak szczerze to wszystko przez wlasna glupote jak mozna kupic auto za polowe ceny i do tego w miare nowe.nie ma okazji a jak juz jest to auto musi byc na miejscu .rzucic okiem podjechac na stacje kontroli lub do ASO.nie powiem pare okazji w zyciu trafilem z autami ale nie byly to auta wirtualne tylko w real-u.roznie jest w zyciu i ktos musi auto sprzedac,czasami cos bylo nie hallo tech.a ze mieszkam w szwecji tutaj diagnostyka kosztuje pozniej naprawa a ze sie znam i mam mozliwosc naprawic taniej to je biore ale nigdy nie bylo ze auto warte 50000zl a ja je kupywalem za 20000zl.30-40procent to max.
takich jak link powyzej jest masa.to sie nazywa przekret nigeryjski scam 914.
jest sporo poszkodawanych i w druga strone na allegro proponuja tez sprzedanie auta 2x drozej niz sredniakrajowa w PL.
tak w streszczeniu NAIWNYCH NIE SIEJA.
a w sprawie nic sie nie ruszy ani policja polska ani angielska czy innych krajow.jest duzo tego na necie i rozne doswiadczenia w tej sprawie wszedzie zero postepu.pozdrawiam wszystkich i zastanow se dwa razy zanim wyslesz kase.sprobuj wyslac numer scan z wysylka kasy przez WU bez numeru poprostu zamaz go albo zaslon to zobaczysz ich reakcje.:mad:

Re: 2005 Saab 9-3 1.9 TiD DPF Linear‏
00:07
Odpowiedz ▼Odpowiedz
Odpowiedz wszystkim
Prześlij dalej
Usuń
Wiadomości-śmieci
Oznacz jako nieprzeczytane
Oznacz jako przeczytane
Usuń wszystkie od nadawcy
Wydrukuj wiadomość
Wyświetl źródło wiadomości
Pokaż historię wiadomości
Ukryj historię wiadomości
Pokaż szczegóły
Ukryj szczegóły David Truong David Truongdavidtruong1998@gmail.com

Wyślij wiadomość e-mail
Znajdź wiadomość e-mail Dodaj do kontaktówDo slawek noskowicz
Od: David Truong (davidtruong1998@gmail.com)
Wysłano: 13 marca 2011 00:07:33
Do: slawek noskowicz (saulasteve@hotmail.com)

Hi, I will do my best to explain the car situation:

This was my brother's car, he bought the car from Germany and register it in Poland, meanwhile he got a job in London/England, he rented a house (with a garage) and moved there with the car, everything was fine until few weeks ago when my brother got sick and i had to bring him to his mother in Poland, along with the car....he died 2 weeks latter ...

Anyway, now i have all the documents on my name so i decided to sell the car while i was still in Poland and got an offer from a french guy living in England. So i went with the car back to London to meet the french guy but he did not come.

I tried to sell the car in London also but without luck as the car has left steering wheel. So i left the car in my brother's house garage as i had to return to United States (I live in United States).

After almost a week i got an offer from a german guy, willing to come to London to meet me for the exchange, took the offer and came to London again, second time when i got tricked, he did not come.

The car has a low price because it is located in England plus this car represents for me only bad memories, so i decided to sell it for a "get rid of it" price, for a fast sale, plus due to this situation i am forced to pay for the house rent until i sell the car,and there is no point for me to pay the house rent just because of a car.

The car was registered in Poland but now it has english temporary license plates which are available another 2 months with a valid insurance , MOT and Road Tax. So you will not pay any duty taxes,just 250 PLN to re-register in Poland on your name.

I can take 1 week free from work anytime to meet you in London and to make the exchange , I just need your plane ticket so I can see that you are serious regading this purchase not like the others 2 (the german and the french).

PS: my US number is (303) 261-8921.

Gościu jest dobry w ściemnianiu :D szkoda, że media nie nagłaśniają tego tematu zapewne odsetek łatwowiernych by się zmniejszył a tak często ludzie dowiadują się już po "sfinalizowaniu okazyjnej transakcji":sad:

Powrót