santander consumer bank

• Autor wątku Autor wątku moppek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
udało mi się dodzwonić pani powiedziała,że skoro nie ma skierowanego pisma do konkretnej osoby to pomyłka i sprawdziła moje nazwisko i męża i nie widniejemy jako dłuznicy

Witam , mam taki problem santander bank domaga się odemnie spłaty 128 zł. W marcu 2012 została zakończona egzekucja komornicza na spłatę karty kredytowej ,otrzymałam od komornika zakończenie sprawy. Dwa tygodnie temu dostałam z e- kancelarii pisemko że zalegam z kwotą 128 zł ,udałam się do komornika który prowadził egzekucję poinformował mnie że on zakończył sprwę i nie widzi żeby bank domagał się jakiś pieniędzy. Napisałam do banku pismo żeby konkretnie określili się od czego naliczyli sobie te 128 zł.Dzisiaj dostałam odpowiedź niestety nie napisali skąd wżieli te 128 zł ale że po zakończeniu egzekucji komorniczej powinnam skontaktować się z bankiem w celu ustalenia czy zobowiązanie zostało uregulowane. Część zadłużenia nie objętego tytułem wykonawczym jako postawionego w stan natychmiastowej wymagalności w dniu wypowiedzenia umowy jest wymagana i będzie przez bank dochodzona. I nadal nie wiem za co te 128 zł. Proszę o pomoc może kolejne pismo do banku.

moppek napisał:
witam. Nie wplacilem jednej raty w banku santander i przyslali mi upomnienie oraz dzwonili ze jezeli nie zostanie do dzis wplacona to znjdzid sie w dziale windykacji i sciagna caly dlug. Moje pytanie jest: pojakim czasie bank moze sciagnac caly dlug? Czy jesli nie wplacilem terminowo jednej raty moze to zrobic?

Z gory dziekuje za pomoc.

Witam jestem pierwszy raz na forum i z gory przepraszam jesli cos zle napisze .Mam podobny problem,a raczej moja mama ktora ma 83 lata ,i zostala wykozystana przez syna a mojego brata.Brat zawioz mame (kobiete po udarze ktora praktycznie nie wiedziala co podpisuje) .Mama wziela bratu kredyt on mial splacac to do niego wszelaka korespodecja szla z banku.zaprzestal splacania kredytu dwie raty nie splacil i przyniosl do mnie (do siostry)abym teraz to ja splacala bo mama u mnie jest .Bank nie chce ze mna rozmawiac tlumaczac ze to mama a nie ja brala kredyt.W tym samym dni bank nie mogac porozumiec sie z mama (niestety jej choroba nie pozwala na to) skontaktowal sie z jakas firma sciagajaca dlugi.ktora rowiez w tym samym dni zadzwonila do mamy mowiac(dzwonila w piatek)ze mama ma uregolowac zaleglosci w wysosci 670zl do poniedzialu i koniec ale gdzie i komu uregolowac nic nie wiem blagam rospaczliwie o pomoc .Mama jest osoba nie kotaktowa nic nie rozumie o co chodzi a mimo to bedzie przytakiwac .Prosze o pomoc

może udałoby się podważyć skuteczność zawarcia umowy? spróbuj podążyć tą drogą

Może coś więcej na ten temat? w poniedzialek mama ma wplacic 670zl (ja się pytam komu? gdzie? i jak?)wszystko bylo przez telefon .myśle że to musze zrobić do banku ,i dobrze gdyby nie to ze tych pieniedzy nie mam i co dalej?

Dostala moja mama kolejne pismo w ktorym piszą ze bedzie wpisana w BIK nie będzie mogła wziąsc kredytu w innych bankach i.t.d.Ize nalezne zadłużenie mama ma wplacic do 22 03 214r (mama zalega z dwoma ratami kredytu ,który wziela dla swojego syna )syn nie czuje sie zobowiązany teraz do płacenia .jesli do mamy zadzwonia to mama nie jest w stanie z nimi rozmawiac (jest po udarze)a chcialaby zaplacic 5 kwietnia 400zl z wymaganej 668,33zl .a reszte sumy by zaplacila w kolejnym miesiacu razem z rata kredytowa .Czy wtedy uniknie widykacji? Z góry dziękuje za pomoc.

marian.pazdzioch napisał:
może udałoby się podważyć skuteczność zawarcia umowy? spróbuj podążyć tą drogą

W jaki sposob mam to zrobic?

TĘCZA napisał:
W jaki sposob mam to zrobic?
napisz do nich pismo jako pełnomocnik mamy, powołaj argumentację (wadliwe oświadczenie woli) z tego co ci podesłałem i napisz, że zwracasz to, co mama dostała na rekę i tyle

Dzięki skożystalabym z tego tylko niby z kąd wezne 2,500zl skoro ja i maż nie pracujemy.Może jest inna możliwość? ta co wyżej napisalam,że zaplace 5 kwietnia 400zl ,a reszte na drugi miesiac z rata?

po prostu spłacisz kapitał tak, jak cię będzie na to stać tj. mamę

Nie wiem czy bedzie dobrze jak zrobie tak jesli dzis zadzwonia a napewno to zrobia to powiem ze zaplacilam (zeby zyskac na czasie)a pieniadze wplace jak mama dostanie rete 5.04.

TĘCZA napisał:
Dzięki skożystalabym z tego tylko niby z kąd wezne 2,500zl skoro ja i maż nie pracujemy.Może jest inna możliwość? ta co wyżej napisalam,że zaplace 5 kwietnia 400zl ,a reszte na drugi miesiac z rata?

czy ktos moze mi odpowiedziec na to pytanie?

jak nie masz na wpłate, to zrobisz tak jak piszesz. poza tym spróbuj drogi którą ci podpowiedziałem - zwrot jedynie kapitału, bez odsetek

jak nie masz na wpłate, to zrobisz tak jak piszesz. poza tym spróbuj drogi którą ci podpowiedziałem - zwrot jedynie kapitału, bez odsetek

.Dziekuje za chec pomocy mojej osobie.Pieniedzy na dzien dzisiejszy na kapital nie posiadam i nie ma mowy o tym gdyz ani ja ani maz nie pracujemy,Jedyne co moge zrobic to wplacic tak jak wyzej napisalam ,Tylko nie wiem co mame moze jeszcze czekac ,bo jakos ani jednego telefonu nie bylo dzis ,a mial byc .Gorsza ta cisza niz te telefony .Czy aby zdaze z plata?

dzialaj, jak chcesz cos ugrac, zamiast problemy sobie stwarzac. malo ich juz masz?

dzialaj, jak chcesz cos ugrac, zamiast problemy sobie stwarzac. malo ich juz masz?

Więc co pan proponuje ostatecznie nie drążąc tematu w kółko (pomijając kapitał bo na to nie mam pieniedzy i miec nie będę )Ostateczne przemyślenie?

już napisałem - jak nie ruszysz tematu w kierunku jaki ci podpowiedziałem, to na pewmo zaplacicie kapital, odsetki, koszty sądowe i komornika.
jak ruszysz i jesli się uda, to tylko kapitał

już napisałem - jak nie ruszysz tematu w kierunku jaki ci podpowiedziałem, to na pewmo zaplacicie kapital, odsetki, koszty sądowe i komornika.
jak ruszysz i jesli się uda, to tylko kapitał

Dzis dostala mama pismo od Transcom(pilne)zaplacic do 24.03.Jesli do tego dnia mama nie zaplaci z 2500 az 5000zl.Ipierwsze pytanie jezeli mama nie zaplaci to ile beda jej sciagac z emerytury(1350zl)a drugie co mozna zrobic teraz?,i cay 5 04 juz zabiora mamie z emerytury.jesli nie czy cos by dalo jak z emerytury zaplacilabym kapital a na drugi miesiac rate i reszte zaleglosci .no i komu bym mialaplacic bankowi.Ze mna rozmawiac nie chca bo to mamy kredyt a mama nawet nie kiedy sie urodzila inie nadaje sie na jazde do banku bo bardzo slabo chodzi.Pani powiedziala że tylko upowaznienie przez notariusza moge byc ale nie mam na to pieniedzy.

Powrót