Serwis kbiz.pl

• Autor wątku Autor wątku bwojtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Regulamin z 2011 na stronie 24. Nie trzeba nic pisać , jak się zgłaszasz oni sami spisują protokół zarówno Policja jak i Prokuratura.

nr.fakturyK/608926/5/2013
Mój wpis tez jest dwukrotny
Z pierwszego się wylogowałem,ale drugi jest nie do usunięcia
własnie udaję się na policje złożyć pozew zbiorowy
Jacek B

byłem na policji ,byłem w US ,nie przyjęto mojego zgłoszenia .Nie doszukano się znamion przestępstwa.Wszyscy mówią ,że musi być umowa na piśmie.Jutro idę do prawnika ,może ktoś ma umowę z 2011roku,która mówi o bezpłatnej reklamie w serwisie KBIZ

Wygląda niewinnie - co tam tylko jedna fakturka za 123zł. Więc po co komu zawracać tym głowę. Na dodatek jeśli wyłudzenie to niska szkodliwość czynu. Tak zaczyna się znajomość z K.H. Jest tylko jedno małe ale - zapłata zwykle równa się z przyjęciem jego umowy która nie jest do przyjęcia. Jeśli nie zapłacimy to e-sąd i zapłata o wiele wyższa niż ta na fakturce, gdy to przegapimy mamy komornika. Gdy zapłacimy wtedy trudno pozbyć się osobnika i jego kolejnych faktur - umowę (regulamin) może dowolnie zmieniać jak chce.

usuńcie wszystkie dane z danych o firmie łącznie z e-mailem - w ten sposób już nie zalogujecie się na swoje konto a tym samym prawdopodobnie znikną dane z jego bazy danych... chyba ze zrobił kopię, ale nie sądzę. To jest prosty człowiek który nie myśląc chce szybko i łatwo zarobić... Zresztą warto spróbować. Mnie już tam nie ma:)

Nie było jako takich umów- nikt niczego nie podpisywał. Był regulamin (ktoś go wklejał tutaj- trzeba przetrzepać posty) no i niektórzy mieli e-maile z jego zapewnieniem, że jest bezterminowo bezpłatnie). Ja takiego e-maila mam, ale on jest do mnie. Oczywiście, że go wykorzystam, bo nawet, jeżeli ma prawo zmienić zdanie (a ma, bo to jego portal), to ma też pewne obowiązki z tym związane. Jest we wczorajszych postach link do artykułu o tym właśnie facecie- poszukaj. Tam jest wszystko wyjaśnione z jakiego powództwa i dlaczego. To jest art. pisany przez prawników (z Sopotu) na ich blogu i po przeczytaniu przyznaję im 100% rację. Jak sąd cywilny da orzeczenie na naszą korzyść będzie sens składać zawiadomienia do prokuratury. Teraz jest po próżnicy, umorzą i to szybko, jak tylko się da. Jak "bić", to celnie....

Spoko12 napisał:
Gdy zapłacimy wtedy trudno pozbyć się osobnika i jego kolejnych faktur - umowę (regulamin) może dowolnie zmieniać jak chce.

To jeszcze masz swój profil???? Jak masz nie uznać faktury, to nie trzymaj tam swojego konta. Ja zaraz wykasowałam.
Inaczej jest zrezygnować z "usług" tego pana i nie płacić, a inaczej zostawić konto i nie płacić.

jacek Budziarski napisał:
byłem na policji ,byłem w US ,nie przyjęto mojego zgłoszenia .Nie doszukano się znamion przestępstwa.Wszyscy mówią ,że musi być umowa na piśmie.Jutro idę do prawnika ,może ktoś ma umowę z 2011roku,która mówi o bezpłatnej reklamie w serwisie KBIZ

Widocznie słabo argumentowałeś. Moje zgłoszenie przyjęli i spędziłem tam prawie dwie godziny.

eiltte napisał:
usuńcie wszystkie dane z danych o firmie łącznie z e-mailem - w ten sposób już nie zalogujecie się na swoje konto a tym samym prawdopodobnie znikną dane z jego bazy danych... chyba ze zrobił kopię, ale nie sądzę. To jest prosty człowiek który nie myśląc chce szybko i łatwo zarobić... Zresztą warto spróbować. Mnie już tam nie ma:)

Wybacz, ale ty jesteś prostym człowiekiem, myśląc, że oszust, który buja się już kilka lat z policją, nie zrobił kopii portalu :o

Anna68 napisał:
To jeszcze masz swój profil???? Jak masz nie uznać faktury, to nie trzymaj tam swojego konta. Ja zaraz wykasowałam.
Inaczej jest zrezygnować z "usług" tego pana i nie płacić, a inaczej zostawić konto i nie płacić.

No to pewnie dopiero teraz masz pozamiatane, poniewaz kopie portalu i bazy danych na pewno zrobił a zalogowanie się jest pewnie równoznaczne z zaakceptowaniem nowego regulaminu. Wiesz co to są logi ? Pewnie nie :)

A teraz do wszystkich poszkodowanych na tym forum : ja właśnie zgłosiłem to na policji i wam tez radze to zrobić, ponieważ jak się pojawi windykator lub komornik, będziecie mieli problem z wytłumaczeniem, dlaczego nie zapłaciliście za jego fakturę.
To tyle w temacie. Zamiast jęczeć i produkować kolejne strony na forum zacznijcie działać.

mnie też na początku Policjant na dyżurce chciał zlać że zależy jaki regulamin ma i wogóle i ble ble ble.
Podyskutowałem i poczekałem aż śledczy będzie wolny i z nim rozmawiałem.

Kategorycznie kazał nie płacić bo takie naciągania są im znane. Zgłosiłem próbę wymuszenia zapłaty. Mają psi obowiązek przyjąć twoje zgłoszenie. Zaznaczałem że takich zgłoszeń będzie bardzo dużo w kraju to dopiero początek. nawet chcieli liniki do stron z forum i inne strony które miałem zapisane.

Ja sprawę uznaję prawie za zamkniętą chyba że będzie pozew zbiorowy lub na Prokuraturę to się dołączę.

Wysłałem zgodnie z prawem:
- Odesłałem śmieszną e-fakturę poleconym jemu i Urzędowi Skarbowemu we Wrocławiu Śródmieście.
- regulamin z 2011r
- korzyści dla firm z 2011r pisze tak jak byk że konto jest bezterminowo bezpłatne
- odmowę przyjęcia e-faktury z uzasadnieniem na A4

i dla mnie jest po temacie bo jak może być e-sąd za niezapłaconą FV której nigdy nie będzie w rejestrze:)

dr_house napisał:
, ponieważ jak się pojawi windykator lub komornik, będziecie mieli problem z wytłumaczeniem, dlaczego nie zapłaciliście za jego fakturę.

Ja właśnie czekam na tego komornika. Wtedy sobie z facetem "zatańczę". 250 przekroczy????- przekroczy. Komornik ma obowiązek dać czas na odwołanie się od wyroku. A policja za miesiąc, dwa umorzy śledztwa, co nie jest moim celem i stanie się też sółabym argumentem dla ewentualnego komornika (o ile facet odważy się na taki ruch). Niestety, piętą Achillesową jest to, że urzędnicy nie mają obowiązku informowania się nawzajem, ani między pokojami, ani między oddziałami, ani między urzędami. Latanie w pojedynkę jest mało efektywne. Ja bym na wiele nie liczyła z Policją- to nieskuteczne działanie. Szkoda, ale taka jest brutalna prawda.

Sprawa której numer podawałam jest od 2012 i nikt jej nie umorzył. Podając numer sprawy z Wrocławia nakreślamy skale problemu i wszyscy jesteśmy poszkodowani a sprawę prowadzi jedna osoba.
Anna 68 czekaj sobie i potem sama się sądź płać za sprawy. Chcesz z cywilnego to powodzenia Masz na to czas i pieniądze. Według Ciebie każdy z osobna ma biegać po sadach, wtedy wszystko będzie zależało od danego sądu . Jeden go uzna winnym , inny nie. Tak już było w naszym sadownictwie,że dwie jednakowe sprawy miały odmienne wyroki.
W pewnym mieści ma niedługo pierwszą sprawę od osób , które się połączyły i odrzuciły nakaz e-sadu.
twoje podejście jest jakieś dziwne od początku naciskasz na kodeks cywilny , a jednak Policja w wielu miastach uznaje to za podlegające KK.
Masz w tym jakiś interes ,żeby zniechęcać?

Policja mając numer sprawy z Wrocławia sama powiedziała ,że się skontaktują bo to jest w gestii miejsca zamieszkania KH . I tak czy siak by się kontaktowali. Numer sprawy tylko pomaga dotrzeć bezpośrednio do osoby już znającej temat i go prowadzącej.

everybody lies :evil:

Tak tak Anna miałaś kiedyś sprawę z cywilnego.
Ja tak prostą jak drut .
Sprawa ciągnęła się 5 lat, rozprawa raz na rok a koszty adwokata za 5 lat .

Idź sama bez adwokata to on zatańczy z tobą ostatni taniec.

Zgłosiłam dziś na policji, przyjęli, spisali. Zastanawiało ich jedno - czy nie zostanie to odrzucone ze względu że ma znamiona sprawy cywilnej. Ale ma byc XX przesłuchany a namiary na sprawę prowadzoną we Wrocławi na pewno pomogą.
Z tego co zobaczyłam na kbiz było ( może jeszcze jest ) kilkanaście firm z mojego miasta, które miały tam konta.
Na policji byłam pierwsza z tą sprawą Pytanie co robi reszta ...płaci ? czy wyrzuca do kosza?

Według mnie rozwiązanie układów z tym gościem może odbyć się tylko przez sąd. Niestety trzeba to przejść. Jak widać gość małymi krokami pogrąża.
1. Najpierw proponuje bezpłatne konto
2. Po jakimś czasie wystawia fakturę twierdząc że mamy z nim umowę (płacąc fakturę to potwierdzamy "zawarcie umowy")
3. Następnie występują trudności w zerwaniu tej umowy bo zasady jej zerwania dyktuje gościu
4. Jeśli się uda zerwać "umowę" gościu wystawia kolejną fakturę-karę bo poniósł szkodę (nie z jego winy zerwano umowę - bo przecież on chce świadczyć nadal usługi)
5. Jeśli nie zerwiemy wtedy "umowy" gościu może wystawiać faktury jakie chce i kiedy chce - bo on ma prawo modyfikować "umowę - regulamin" bez podania przyczyny.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót