Serwis kbiz.pl

• Autor wątku Autor wątku bwojtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Proszę bardzo twoja indolencja poraża.

Masz patent na racje , to idź z cywilnego tylko innym nie narzucaj swojej woli i zdania.

w kółko piszesz to samo na podstawie "bo czytam" to może rusz 4 litery do prawnika.

Jedno co Ci chyba mogę powiedzieć to odpowiedź prawnika , który zna sprawy KH z poprzednich lat i jasno mówi ,że lepiej poczekać na decyzję prokuratury i uznaniu tego czynu za niedozwolony a więc podlegający KK.

Wiec kto się boi , kim jesteś ,ze tak negujesz fakty .
Czyżby Pan K.H. zmienił płeć i stara się teraz zminimalizować ewentualne konsekwencje własnego działania poprzez zachęcanie do sprawy cywilnej , która będzie miała małe znaczenie w porównaniu z tym czego możemy dokonać z KK?

Do końca kwietnia Kbiz.pl był zwyczajnym katalogiem firm z co najmniej dwuletnią historią. W maju strona, której operatorem przez moment był znany nam już wcześniej CH INTERNET BUSINESS SOLUTIONS LTD. zmieniła regulamin.

Z bezpłatnego katalogu stała się płatnym, zaś w pierwszych dniach czerwca rozpoczęła rozsyłanie zdezorientowanym przedsiębiorcom faktur za rzekomo wykonaną usługę reklamową.

W pierwszych dniach maja przedsiębiorca podpisujący się jako xxxxxxxxxxx rozesłał informację o tym, że Kbiz.pl zmienił regulamin. Każdy kto go nie akceptuje powinien w ciągu 30 dni wypowiedzieć umowę. Zdaniem Pana
xxxxxxxxxxx jest to wystarczająca podstawa do wystawiania faktur za usługę reklamową.

Na szerszą skalę sprawa wypłynęła na jednym z forów prawnych, pisał już o niej Dziennik Internautów. Informację o dziwnych fakturach, zmianach regulaminów, które nie wymagały żadnego potwierdzenia ze strony przedsiębiorców krążyły w drugim obiegu od co najmniej tygodnia.

Teraz już wiadomo, że sprawa może dotyczyć nawet kilkudziesięciu tysięcy firm z całej Polski – taki wnioski płyną z analizy numeracji elektronicznych faktur, jakie zostały rozesłane w najdalsze zakątki kraju.

Co ciekawe, z wpisów na forach internetowych wynika, że większość firm nie zamawiała rzeczonej usługi, właściciele niektórych piszą wprost, że dane na stronie często są nieaktualne lub niekompletne. Zdarzały się nawet wpisy firm, które dawno przestały istnieć.
Wszystko to wskazuje, że dane przedsiębiorstw przepisano bez wiedzy samych zainteresowanych. Co z kolei oznacza, że istnieje realna szansa, na bolesne zderzenie właściciela CH INTERNET BUSINESS SOLUTIONS LTD z polskimi organami ścigania.
Tym razem wystarczy porządnie się przyłożyć.

autor Andrzej Lemański ze strony menis​

tak już chyba mogę umieścić

Ostatnią edycję dokonał moderator:
ktoś napisał że sprawa została umorzona w maju i miał rację była to sprawa (nie mam nr)
firmy CH INTERNET BUSINESS SOLUTIONS LIMITED z siedzibą w 590 Kingston Road, London, SW20 8DN, United Kingdom; posiadająca numer (Company No.) 7933227
właścicielem jest nasz słynny bohater Chris
wtedy wyłudzał po £100 od rejestrowanych firm.
jestem ciekawy jak to się zakończyło skoro umorzyli?

Ale to sprawa sprzed roku. Jak tworzyła Katalog nazywała się International Media Group xxxxxxxxxxxxxxxx Polska , teraz nazywa się kbiz xxxxxxxxxxxxxxxx . Nazwa , którą wpisałes dotyczyła okresy kiedy firma była zawieszona w Polsce ( sprawdź wpisy CEIDG).

Analizuje regulamin z 2011 był on jedynym administratorem danych i nie mógł ich przekazywać. A więc administratorem była firma IMGKH a nie kbizKH.

Kolejna sprawa moja firma jest wpisana w innych katalogach KH.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Darecy napisał:
jestem ciekawy jak to się zakończyło skoro umorzyli?
Niczym, normalne. Inna sprawa, kto mieszka we Wrocławiu i sprawdził co tam tak naprawdę się znajduje??? Mam namiar na wirtualne biuro i ten sam adres. Jak to ten sam facet, to znamy jego następny przekręt (za dwa lata?), a może się podszywa. Tylko co na to CDIG???
Dziwna sprawa.

nkb napisał:
Masz patent na racje , to idź z cywilnego tylko innym nie narzucaj swojej woli i zdania.
Nie narzucam, a podsuwam alternatywę. Potrzebne tylko miejsce, aby się podliczyć.

Anna68 napisał:
Pomogę: dotyczy głównie tych wzywających na sprawę z powołaniem na numer sprawy. One mi mocno podpadają: czy to nie jeden i ten sam numer IP i to z Wrocławia????
Czytałam kilka art. z wypowiedziami prawników- sprawa cywilna, a ci z uporem maniaka o policji. Do tego to jeden i praktycznie ten sam styl pisania postów, jakby z notatnika: kopiuj, wklej

Bo wklejamy numer sprawy i nie znamy się osobiście.
A jeżeli sprawę wobec KH nawet umorzono to w przypadku kolejnych zgłoszeń się ja odgrzewa tak jest w kodeksie karnym.

Jakby ci to wytłumaczyć jeżeli facet gwałci w jednym mieście , potem innym. Znika na parę lat sprawę umarzają z powodu nie wykrycia sprawcy , a za jakiś czas według tego samego schematu gwałci gdzie indziej ? To co robi Policja łączy sprawy i wznawia czy zakłada kolejną? Zwłaszcza znając personali czy DNA sprawcy ?

Czy ktoś zgłaszał już tą sprawę do GIODO? Właśnie piszę do nich pismo.

Witam
Dzisiaj dostałem podobnie jak inni informację z działu windykacji KBIZ.
Jak rozumieć "upublicznienie informacji o Państwa zobowiązaniu w sieci Internet celem jej zbycia"? to mnie martwi.
Wnioski facet cierpi na brak gotówki bardzo krótkie terminy na zapłatę 7 dni, szybkie wezwania do zapłaty 7 dni.
Pytanie czy wszystkie fakturki wykaże w swoim zeznaniu do Urzędu Skarbowego?
Termin jego pseudo windykacji mija licząc 7 dni 26 czerwca 2013r.
Zauważyłem iż e-mail o zapłacie z fakturką i o windykacji wysłał nocą. Czyżby w chwili obecnej przebywał za granicą w innej strefie czasowej? Stąd też być może powodu nie odbiera poczty za potwierdzeniem odbioru.

Spoko12 napisał:
Stąd też być może powodu nie odbiera poczty za potwierdzeniem odbioru.

Polecone wracają się z adnotacja "adresat wyprowadził się".
Znaczy, że dodatkowo podaje błędny adres siedziby na fakturach i w CEDG

Być może sposobem na "gościa" jest wykazanie w Urzędzie Skarbowym ile faktur wystawił.

upublicznienie czyli szkalowanie na podstawie bezprawnie wymaganej faktury.

Myślę, że ja osobiście za jakiś czas jak do tego dojdzie ( do upublicznienia) pozwę go cywilnie o zniesławienie i zniszczenia dobrego imienia mojej firmy w mediach ogólnodostępnych.

Żaden z moich kontrahentów nie ma problemu z płatnościami z moje strony. Nie zalegam i nie uchylam się od żadnych zasadnych zobowiązań.

W przypadku KH trafił najpierw z pomocą organów ścigania będę walczyć o prawdę , a gdy KH się zagalopuje wystąpię o odszkodowanie i oczywiście jak będzie trzeba to połączę się z innymi w pozwie zbiorowym w stosownym czasie

Myślę że gościu cały czas jest za granicą i uważa że tam nikt go nie dosięgnie. Wszystkim steruje na odległość. Jego sprawa jeśli dojdzie do sądu to zakończy się na e-sądzie bo w zwykłym sądzie nie ma szans.

Dane firmy są danymi ogólnodostępnymi , jeżeli zawierają imię i nazwisko , to wolna wola rejestrującego firmę.

Firmy nie podlegają pod GIODO ani nasze , ani Pana KH .

Dlaczego nas się ucina , bezprawnie a KH może naszymi danymi manipulować.

Czy nie prawda Panie moderatorze?

Jak napiszę Volkswagen Kołacz -Łopiński, Mercedses - Zasada, to popełniam gafę zasługująca na punkt karny

A jeżeli przetwarza nasze prywatne dane? Faktura jest wystawiona na moje prywatne dane plus nagłówek starej nazwy firmy i NIP. Nie są to poprawne dane mojej firmy.

anty-kh napisał:
Polecone wracają się z adnotacja "adresat wyprowadził się".
Znaczy, że dodatkowo podaje błędny adres siedziby na fakturach i w CEDG
Tam jest chyba całkiem inna firma. No, ale przy rejestracji musiał mieć dowód, swój???
Tam jest jakieś mbiuro, ciekawostka. Siedzi za granicą???? fałszywy dowód???? to współczuję wtedy prawdziwemu.

Żadne dane na fakturach nie są poprawne.
U mnie jest tylko NIP i nazwa brak adresu.
Numer IP również przynajmniej u mnie z Kosmosu mam stały zupełnie inny a i dynamiczny ma zawsze ten sam początek.

Może to celowy zabieg , względem urzędu skarbowego? Błędne faktury?

Niektóre baranki zapłacą dla świętego spokoju , bo numer konta z pewnością jest prawidłowy a KH dostanie kasę na kolejne dwa lata.

Ile faktur - ilu zapłaci ?

nkb napisał:
Jak napiszę Volkswagen Kołacz -Łopiński, Mercedses - Zasada, to popełniam gafę zasługująca na punkt karny
Jeżeli będziesz pomawiał te firmy o oszustwo, wyłudzenie lub inne przestępstwa, to oczywiście, że tak.
Ale masz pełne prawo napisać skargę do administracji forum na sposób moderacji tego wątku. Z ogromną chęcią przyjmę polecenie administratora, żeby wątek zostawić w spokoju.
Potem tylko będę czekał na wiadomość od admina, dane których użytkowników musiał przekazać policji/prokuraturze w celu identyfikacji w związku z toczącym się postępowaniem o pomówienie/zniesławienie.

Pytanie czy wszystkie faktury wykaże w US? Aby odwiesić działalność mógł przyjechać do Polski tylko na chwilę. Może mu ktoś pomaga w końcu walczy o dużą kasę.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót