Siłownie i baseny dla niektórych

• Autor wątku Autor wątku Chris285
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
gryffinian napisał:
Prawa "cenzury" niektórych treści określają ustawy. Pierwsza z brzegu to choćby kodeks karny.
Te treści o których wspominasz mają umocowanie w konstytucji więc nie wynikają z kodeksu karnego. Kodeks karny co najwyżej je wylicza i sankcjonuje. Natomiast usuwanie wszystkiego jak leci ( co robi FB) to już cenzura bowiem działają ponad prawem.

Pomijam, że usunięcie czegokolwiek powinno być poprzedzone prawomocnym wyrokiem sądu na wniosek wyłącznie poszkodowanego. Ta dezycja należy do sądu. FB nie jest sądem ani ofiarą.

Ostatnia edycja:
godzilla45 napisał:
To proszę przeprowadzić referendum. Ciekawe ilu ludzi będzie chciało chodzić w maskach. Może się przekonamy?
Było badanie opinii publicznej w tej kwestii.
Czy maseczka jest skuteczna;
77% tak.
17% negowało fakt noszenia maseczek.
5% nie potrafiło się określić.
Co do reszty, nawet nie będę komentował, widać, że nie masz w tej kwestii zielonego pojęcia. To tak, jakbym pouczał astronautę w kwestii badania przestrzeni kosmicznej po tym, jak obejrzałem film Apollo 13 :)
Dla zrozumienia, moja strona, możesz pisać na co Tobie pozwolę, założysz swoją, wypisuj co chcesz oby zgodnie z przepisami :)

Kanas napisał:
Co do reszty, nawet nie będę komentował
Dlatego, że się nie znam to ty powinieneś to wyjaścić, a tu dwie strony i nic. Tylko jakieś przepychanki słowne.
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ostatnia edycja:
Wyjaśnienie opiera się na wyrokach sądu. Jak będę chciał zasięgnąć opinii wyroków to wiem, gdzie szukać.Wyroki sądu są różne bo niestety w Polsce nie są wiążące. Więc opieranie się na nich jest bezsensu bo w Polsce jest wolna amerykanka. Sędziowie interpretują przepisy jak im się podoba wydając różne wyroki.Więc i też idą za tym różne opinie. Czyli prawo jest źle napisane, albo każdy je inaczej rozumie.

REasumując.
Gdybym ja bym sędzią to bym karał każdego za usuwanie treści bo uważam, że prawo na to nie pozwala.
Gdybyś ty był sędzią to byś robił odwrotnie. I masz do tego prawo.
W Polsce nie są wiążące wyroki więc i różne zdania są.

pozdrawiam

Ostatnia edycja:
W sprawie maseczek fakt są różne opinie. W sprawie cenzury na Facebooku nie ma różnych opinii. Jest tylko jedna i to nie po twojej myśli. Jak ona ci się nie podoba to zawsze możesz ich zaskarżyć do sądu. Ja wiem z jakim skutkiem a ty dalej masz głowę w obłokach.
Może żeby to co jaśniej uświadomić to podobnie jest z tym forum. Zarejestrowałeś się, zaznajomiłeś się z regulaminem i go zaakceptowałeś. Jakbyś zaczął wypisywać tutaj dziwnie rzeczy to twoje posty by zostały skasowane a ty dostałbyś bana. Powiedz wtedy administratorowi że nie miał racji i jak nie usunie bana to podasz go do sądu. Bo to sprzeczne z konstytucją. Powodzenia 😀

Ostatnia edycja:
Powrót