Ślub w więzieniu

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zwróciłam się do Instytutu Profilaktyki Społecznej i Resocjalizacji czyli Kliniki prawno - kryminologicznej UW o przesłanie mi wiadomości na ten temat i czekam na odpowiedź chociaż przesłali mi artykuł po polsku o którym wcześniej wspominałam i część wyroku Trybunału tylko że po angielsku. Czekam na dokładniejsze informacje ponieważ zadałam im kilka pytań a między innymi jak ten wyrok będzie się teraz odnosić do więźniów, którzy chcieli by zawrzeć związek poza aresztem. Mam nadzieje że szybko odezwą się.

nurek68 napisał:
no coz, kajdanki mozna potraktowac jako forme.. obraczek, a mundurowych jako... swiadkow :D

Dobre..:D...Nie chcę być złośliwa ale jeśli faktycznie skazani będą dostawać "przepustki ślubne " to co drugi skazany i narzeczona stwierdzi,że właśnie nadszedł właściwy moment do zawarcia związku małżeńskiego..:)Byleby tylko na chwilę wyjść poza mury..Hmmm ale czy aby na pewno z gorącego uczucia i przemyślanej decyzji...Co DRUGI powtarzam,żeby nie było..:)

Ostatnia edycja:
binciaa86 napisał:
Co DRUGI powtarzam,żeby nie było..:)
Co drugi, to żonaty jest, ale zawsze można poprosić o przepustkę na odnowienie sakramentu małżeństwa :lol:

Tak Barbie masz rację..:)Poprawiam się ,ze co TRZECI.. też są Ci samotni...Pewnie " kolega" z pod celi da namiary na jakąś wolną pannę i też skorzysta..

Akte napisał:
Co drugi z tych nieżonatych:)

A to Ci się udało Barbie:lol:
Pośmiać się można, ale znając realia polskiego więziennictwa, kto wie, czy nie znajdzie się osoba z takim pomysłem :what::D

forg napisał:
Ale tam nigdzie nie jest napisane, że ktokolwiek dostał jakąkolwiek przepustkę!! !! Tam jest napisane, ze dyrektor jednostki tudzież okręgowy nie może odmówić skazanemu prawa do wzięcia ślubu.
Po mojemu to jakiś twórca "news'a" nie wie, że ślubu można udzielić w więzieniu i automatycznie założył, że skoro ma się odbyć ślub, to na zewnątrz. Pewnie do tego myśli, ze ślubnym samochodem będzie więźniarka udekorowana balonikami.

Dopóki ktoś nie zacytuje oryginalnego tekstu orzeczenia nie ma o czym pisać :-)

hahha Forg niezly pomysl z ta więzniarka i jeszcze konwoj policji na sygnale:-D to bedzie niezapomnany slub:-D

no cóz widze ze jesteście bardzo rozbawieni zawieraniem Ślubu w zk ciekawe dlaczego tak nabijacie sie z takiej sytuacji? az przykro sie czyta jak potępiacie osoby ktore chca w taki własnie sposób i w takich warunkach wziasc ślub :(
osoby ktore bedą szukac informacji na ten własnie temat nawet nie zadadza pytań ponieważ beda sie bały ze je potępicie :(

Monika R napisał:
no cóz widze ze jesteście bardzo rozbawieni zawieraniem Ślubu w zk ciekawe dlaczego tak nabijacie sie z takiej sytuacji? az przykro sie czyta jak potępiacie osoby ktore chca w taki własnie sposób i w takich warunkach wziasc ślub :(

Oj ... a kto potępia? Jakoś nie odniosłem tego wrażenia.
Zresztą z innej beczki - jest to forum dyskusyjne i każdy może wyrazić swoje zdanie. Również na temat instrumentalnego traktowania sakramentu ślubu przez niektórych osadzonych i ich wybranki.

nikt sie nie nabija Moniko . zycie jest okrutne i czasami mozna sobie pozartowac. ja ze swoim tez myslimy o zawarciu zwiazku malzenskiego w zk jak mu sie nie uda wczesniej wyjsc. i zobacz jakby to fajnie wygladalo hihi gdyby wiezniarka wiozla do slubu duzo balonikow na wiezniarce i policja na sygnale konwojuje hahhaha .Monika usmiechnij sie troche ,kazda z nas jest zalamana i kazda z nas to samo przechodzi pozdrawiam;)

Tak jak napisał wyżej Forg to nie potępianie..Przecież to tylko zdanie indywidualne,każdej z Nas..Każdy ma inne wyobrażenie o swoim ślubie..:) A tak na marginesie..Jeżeli już się taki ślub odbywa to ile osób może w tej ceremonii uczestniczyć?Tak jak na widzeniu dwie osoby dorosłe?Dodatkowa trzecia osoba jako drugi świadek czy jak..?<no chyba,ze Ci mundurowi jako świadkowie beda:-D>

nie bede sie z Wami sprzeczac ale naprawde wasze poczucie humoru na ten temat jest naprawde dziwne ale coz to moje odczucie i tez mam prawo je wyrazic

Masz prawo Moniko R. i żadna z Nas się tu nie ma zamiaru sprzeczać..A jeśli ktoś będzie chciał wziąć taki ślub to i tak wezmie i nie będzie patrzał na nasze "dziwne poczucie humoru" jeżeli chodzi o ten temat.. Mnie samą ciekawi jak to wygląda w praktyce ile czasu to trwa, jak to wygląda itp..Stąd tez moje pytania w poprzednim poście..

Blincia zgadzam się z Tobą w zupełności.
To jest każdego indiwidualna sprawa , aczkolwiek ja bym nie wzieła ślubu w takim miejscu :)Jakby nie patrzeć ten dzień będzie wspominać się całe życie :)

Ja tez nie chciałabym..:) Jednak sa osoby które kiedys być może to zrobią czy chcą zrobić..Zadałam te pytania bo są tez takie osoby ktore być moze pobrały sie w tym miejscu..I mogą podzielić się informacjami z innymi.

A ja mam juz wszystko zaplanowane, wiecie same ile się do przodu wszystko zamawia. Sala, orkiestra, kucharki... itd. A teraz to kompletnie nie wiem co robić. Tyle planów, tyle wszystkiego, a przyszłość taką niewiadomą, przez jeden wielki zbieg okoliczności. Wiele sie złożyło na tę sytuację. Teraz areszt. A potem??, sama nie wiem.
Czy się zdecyduję?? Jeszcze nie wiem, napiszę wam, jak co. To ważny dzień w moim życiu, ciężko mi sobie to wyobrazić. Kocham Go, to dobry człowiek, nawet pająki wynosi, żebym ich nie wciągała w odkurzacz.

izuniaem napisał:
Podpinam się pod temat

A co to oznacza? Poproszę o wytłumaczenie.
Przecież rozmawialiśmy już na ten temat. Cytujesz kolejny artykuł, który wprowadza zamieszanie powielanym tytułem niemającym odzwierciedlenia w treści.

Ale co nie ma odzwierciedlenia w tresci? Chyba wpisałam w dobry temat:what: To chyba ciekawe, że nasze państwo ma do zapłacenia 2500euro skazanemu za swoje błędne decyzje.

izuniaem napisał:
Ale co nie ma odzwierciedlenia w tresci?

Tytuł artykułu nie ma odzwierciedlenia w treści artykułu. Do tego już pisaliśmy o tym tutaj.

izuniaem napisał:
To chyba ciekawe, że nasze państwo ma do zapłacenia

Pewnie, że ciekawe. 2500 dostanie skazany a tymczasem nie dostanie zapomogi jakaś żona pozostawiona przez odbywającego wyrok męża - bo nie będzie środków.
No i do tego to my za to płacimy.

Powrót