Ślub w więzieniu

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
szka napisał:
mama.stasia gratuluję ;)
my planujemy ślub w lutym, niestety w ZK, o przepustce póki co nie ma mowy, bo P. zaledwie miesiąc temu przeszedł z p1 na p2 :)

no to gratuluję awansu-teraz to tylko się żenićJa byłam jeszcze na P3,też jest fajnie

A po co ten chory komentarz?
Ani on nic nie wnosi, ani nic...Skąd w was tyle złych emocji!!!:mad:

hshalinka napisał:
no to gratuluję awansu-teraz to tylko się żenićJa byłam jeszcze na P3,też jest fajnie

Dziękuję, też jestem zdania, że na p3 będzie lepiej. :confused:
Ślub planowałiśmy od dawna i nie bierzemy go ze względu na to, że zmienił podgrupę.

mama.stasia Nie każdemu się podoba pomysł ze ślubem w więzieniu i każdy ma prawo go napisać. Moim zdaniem ślub w kryminale też nic nie wnosi, za to pokazuje debilizm, oraz całkowity brak zdrowego rozsądku i odpowiedzialności pary i w brew temu czy się to komuś podoba, czy nie, mam prawo wyrazić swoje zdanie.;)

Jak jesteście takie naiwne to bierzcie ślub w ZK z waszym "cudownym" misiem. Partner z najwyższej półki haha.A za jakiś czas będzie rozwód. Jakim trzeba być pustym i zdesperowanym żeby brać ślub w ZK :D

TequilaSunrise napisał:
Jak jesteście takie naiwne to bierzcie ślub w ZK z waszym "cudownym" misiem. Partner z najwyższej półki haha.A za jakiś czas będzie rozwód. Jakim trzeba być pustym i zdesperowanym żeby brać ślub w ZK :D

jakim trzeba być ograniczonym, by nie wiedzieć, że niektórzy ludzie potrafią się kochać niezależnie od okoliczności.

tekila901 Nie sądzę aby to było ograniczenie. Kochanie się w różnych okolicznościach to jedno, a branie ślubu w kryminale to drugie. Jeżeli już ktoś jest ograniczony, to śmiem twierdzić, że raczej Ci drudzy.

tekila901 napisał:
niektórzy ludzie potrafią się kochać niezależnie od okoliczności.

Kochać się a brać ślub "gdziekolwiek" to coś innego.
"wezmę z nią ślub to będzie na mnie czekała". "Wezmę z nim ślub, to nie będę miała dylematu, czy na niego czekać". Miłość? Któraś z Was napisała, że jakby miał większy wyrok, to nie miałaby cierpliwości. Cierpliwość i miłość??

Endo, Forg, rozsądny człowiek zdaje sobie sprawę, że w zk przebywają i tacy skazani, z którymi ktoś się rozwiódł, a to jest dowód na to, że ślub niczego, poza ułatwieniami prawnymi nie zmienia. dla niektórych takie ułatwienia są warte poświęcenia tego jednego wspaniałego dnia w życiu na to, by potem było łatwiej.
nie mówię, by ślub brały te osoby, które nie są pewne swoich uczuć. dla mnie jednak nie jest to aż tak ważna rzecz, by zależało mi na pięknej białej sukni, wielkim torcie i 200 gościach na weselu. jeżeliby S. zależało na ślubie w zk, bo nie byłby pewny moich uczuć, to pewnie bym się zgodziła, dla jego spokoju, wcześniej pytając czy to zmieni jego podejście do problemu (niektórzy wychodzą z założenia, że obrączka odstrasza potencjalnych adoratorów). niemniej jednak ślub dla mnie jest tylko sformalizowaniem tego, co już jest powszechnie wiadome.

tekila901 napisał:
dla niektórych takie ułatwienia są warte poświęcenia tego jednego wspaniałego dnia w życiu na to, by potem było łatwiej.

Co to za ułatwienia? W czym życie jest łatwiejsze, jeśli ślub weźmie się w Zakładzie Karnym a nie po odbyciu kary?

tekila A ja takiego faceta, a raczej jego podróbkę kopnęłabym w 4litery i skwitowała, że do faceta to jeszcze przed nim długa droga. Jakby mi tak powiedział, to nie wiem czy opanowałabym się w słowach i gestykulacji! Dla mnie kobiety, które zgadzają się na taki ślub, dla świętego spokoju, tym bardziej po słowach, że nie jest pewny moich uczuć to odmóżdżone dziwne okazy, to co oni jeszcze robią ze sobą w związku?
Nie no porażka całkowita jak dla mnie. Jedne z najgorszych słów jakie mogłabym kiedykolwiek usłyszeć od faceta...
Jeszcze jedno... To jest dowód na to, że coś było nie tak, skoro po ślubie nastał rozwód. Chyba, że dla hecy się pobierali i tak samo rozwodzili.
Ślubu nie powinno się brać dla/tylko, ułatwienia. Przede wszystkim z innego powodu...
Raczej te osoby, które są pewne swoich uczuć nie biorą w tak odrażający miejscu ślubu dla ułatwienia i aby partner oby był bardziej przekonany do miłości partnerki. Bardziej głupiego tekstu na temat ślubu chyba w życiu nie słyszałam.
I tu nie chodzi o wielkie przyjęcie, ogromny tort, czy kieckę za 20tysięcy, tu chodzi o sam fakt gdzie i kiedy, nie na wszystko jest ten sam czas i jedno miejsce. Jak widać, faktycznie do wszystkiego trzeba dojrzeć, ale nie tylko fizycznie, ale i psychicznie, moralnie, emocjonalnie, umysłowo...
Widzisz, dla Ciebie to zwykłe sformalizowanie, ok. Ale czego? Czego powszechnie wiadomego, skoro (jak już na przykładzie podałaś) S. by Ci tak powiedział, to znaczy, że sam nie wie co was łączy, jak pewny nie jest i chce dlatego i dla spokoju ślubu. Czyli nie ma mowy o jakiś pewnych uczuciach, jeżeli w ogóle o nich można tu powiedzieć....

Ostatnia edycja:
tekila901 napisał:
jeżeliby S. zależało na ślubie w zk, bo nie byłby pewny moich uczuć, to pewnie bym się zgodziła, dla jego spokoju,

Abstrahując od tematu więziennego. Czyli rozpatrując powyższe ogólnie. Jak można wyjść za kogoś kto nie jest pewien uczuć?? "Kochanie, nie wierzę, że mnie kochasz i zachowasz wierność, wyjdź za mnie".
Chyba, że tekila901 preferujesz "tradycyjny" model polskiej rodziny: "kobieta jest własnością faceta i jego niemal służącą". To wtedy rozumiem takie Twoje podejście.

Czy ktoś z obecnych tutaj brał ślub w ZK Czerwony Bór??

mam pytanie jaka jest mozliwosc przepustki dla osadzonego na slub?osadzony niema zadnych nagan,wzorowe zachowanieudziela sie "spolecznie".do kogo ma sie zwrocic z ta prosba.Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi iz mam nadzieje iz za 3miesiace bedzie moglo sie ziscic nasze mazenie-dziekuje

marchewka13 napisał:
mam pytanie jaka jest mozliwosc przepustki dla osadzonego na slub?

Czyj ślub?
Przeczytaj ten temat to będziesz wszystko wiedzieć.

ja też podbijam pytanie ponieważ nie mogłam znaleźć czy jest możliwa przepustka na ślub na "zamknietym" ??

judytkaa Forg po chińsku nie pisze, a przynajmniej powyżej nie pisał. Skup się i jeszcze raz...
Czyj ślub, danego skazanego, który chce się ożenić, czy do kogoś na ślub?

Naprawdę nie umiecie wpisać w narzędzie "przeszukaj ten temat" - na górze strony - słowa "przepustka"???

Powrót