Ślub w więzieniu

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mychna napisał:
nie zawsze bo moze nie wyjsc
to po co brać ślub z człowiekiem, który nigdy nie wychyli nosa poza więzienie? Dla spadku? Albo żeby zmienić nazwisko?

Mychna napisał:
jak ktos ma wyrok 15 lat to juz troszke czasu jest
po 15 latach to będą już zupełnie inni ludzie niż w dniu ślubu...

loczek25 napisał:
to po co brać ślub z człowiekiem, który nigdy nie wychyli nosa poza więzienie? Dla spadku? Albo żeby zmienić nazwisko?

po 15 latach to będą już zupełnie inni ludzie niż w dniu ślubu...

Roznie to bywa bo moze bardzo sie kochaja i odpowiada kobiecie tak zycie:)ja nie wiem jakie kobieta miała by mysli wtedy:)no najprawdopodobniej bedzie zupełnie innym człowiekiem ale bywają tez przypadki ze ludzie az tak sie nie zmieniają

Przestańcie robić z wątku czat. Możecie sobie o tym podyskutować przez PW.

Witam. Proszę pomóżcie. Z narzeczonym mamy ustaloną datę ślubu kościelnego na 19 marca bierzącego roku. Jest to ślub połączony z chrzcinami naszego drugiego dziecka. Niestety 2 dni temu został zatrzymany, gdyż nie zgłosił się na odbycie kary za jazdę pod wpływem alkoholu. Nie wstawił się, ponieważ byliśmy w połowie kursu przedmałżeńskiego i powiedział, że się zgłosi ale zaraz po ślubie. Czy w takim przypadku jest możliwe wzięcie tego ślubu w tym terminie chociażby nawet w zk??? Dodam że do odsiadki miał pół roku z tego co mi wiadomo, ale miał również w zawiasach półtora roku za to samo. Czy te zawiasy mu odwieszą??? jak szybko po zatrzymaniu może zostać przewieziony do zk??? Czy adwokat z urzędu coś tu pomoże gdybym mu go wzięła, niestety nie stać mnie na normalnego adwokata. Jestem bez pracy w połowie trzeciej ciąży, narzeczony też przez zimę nie miał pracy,a 2 dzieci na utrzymaniu jeszcze. Błagam o jakiekolwiek informacje!!!

zrozpaczona86 napisał:
Nie wstawił się, ponieważ byliśmy w połowie kursu przedmałżeńskiego i powiedział, że się zgłosi ale zaraz po ślubie.

Jak widać - nie skazany jest od decydowania o tym, kiedy się STAWI. Nie wstawi.

zrozpaczona86 napisał:
Czy w takim przypadku jest możliwe wzięcie tego ślubu w tym terminie chociażby nawet w zk???

Za kratami można wziąć ślub. Ale niekoniecznie kościelny.

zrozpaczona86 napisał:
Dodam że do odsiadki miał pół roku z tego co mi wiadomo, ale miał również w zawiasach półtora roku za to samo. Czy te zawiasy mu odwieszą???

Jeśli w okresie zawieszenia nie przestrzegał porządku prawnego (na przykład popełnił przestępstwo) to wyrok może zostać wprowadzony do wykonania.

zrozpaczona86 napisał:
jak szybko po zatrzymaniu może zostać przewieziony do zk???

Tydzień, dwa, miesiąc ... któż to wie?

zrozpaczona86 napisał:
Czy adwokat z urzędu coś tu pomoże gdybym mu go wzięła,

A w czym ma pomóc? Teraz może jedynie wystąpić o przerwę w karze lub o wykonanie kary w systemie dozoru elektronicznego. Ale ani jedno ani drugie raczej jest nie do załatwienia przed 19 marca.

Dziękuje za jakiekolwiek informacje.

Mam jeszcze pytanie, gdzie muszę się udać po zgodę na widzenie, jak długo muszę czekać na jakikolwiek tel od niego, do tej pory zadzwonił jedynie na pół minuty, żeby mi powiedzieć ze został zatrzymany??? Gdzie w ogóle mogę się czegokolwiek dowiedzieć, niestety do tej pory nie miałam styczności z aresztowaniem bliskiej osoby i nic nie wiem co i jak. Bardzo dziękuję za możliwe informacje.

zrozpaczona86 napisał:
Czy adwokat z urzędu coś tu pomoże gdybym mu go wzięła, niestety nie stać mnie na normalnego adwokata.

-może poszukaj nienormalnych w Szpitalach??? Adwokat z urzędu , według Ciebie to chory adwokat? ;) Mysle,ze szkoda twoich pieniędzy na adwokatów... Z tego co napisałas- czarno widzę dalsze losy bohatera Twojego. Raczej za kratkami...

Witam. Planuję wziąć ślub w areszcie tylko mamy problem z aktem urodzenia. Czy orientuje się ktoś czy mogłabym wziąć jego akt urodzenia? Na pomoc jego mamy nie ma co liczyć i on już nie chce się ze swoją rodziną kontaktować. Czy konieczne jest pójście np. do notariusza, żebym uzyskała taką zgodę? A może da się załatwić jego akt urodzenia pocztą? Proszę o pomoc. Będę bardzo wdzięczna.

może wysłac POCZTĄ prośbę do USC podbitą przez zk O WYSŁANIE AKTU URODZENIA

do slubu cywilnego potrzebuje akt chrztu.

- akt urodzenia:) a nie chrztu... Chrztu to do koscielnego, czy konkordatowego, czy jakos tak.

pozdrawiam.a czy nalezy nam sie po slubie dlussze widzenie:confused:

...moze dlatego,że wzieli slub??:) Jako jedyni na swiecie... w areszcie/ zk, takie piekne wydarzenie...

lemon&ada napisał:
...moze dlatego,że wzieli slub?? Jako jedyni na swiecie... w areszcie/ zk, takie piekne wydarzenie...

takiego Szeryfa jak forg nie wzruszają śluby, zwłaszcza więźniów (to żart, forg nie traktuj tego poważnie) :cool:

Powrót