Witajcie.
Udało mi się napisać taką odpowiedź na pozew, jeśli zauważycie błędy, to proszę o naprowadzenie na właściwy trop. Dziękuję.
Przyznaję, iż posiadam konto w Banku Millennium, oraz że zawarłem umowę limitu na koncie osobistym nr xxxxx (rach. xxxxx), zawartej w dniu 15-12-2008. Potwierdzam także, że w dniu 27-05-2013 roku, zostało do mnie wysłane wypowiedzenie umowy rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowego, karty millennium,korzystania z kanałów bankowości elektronicznej, umowy odnawialnej linii kredytowej, oraz limitu do zadłużania się w ciężar rachunku bankowego. Pomimo czynności podjętych przez bank, mogę dalej logować się za pośrednictwem Internetu na serwis Millenet w Banku Millennium.
W pozwie wystosowanym przez powoda, w rubryce nr 8, znajdują się dane niejakiego xxxx, nr PESEL: xxxxxx, wobec którego powód domaga się zapłaty w postępowaniu uproszczonym. Oświadczam, iż nie znam tego człowieka i nie wiem, jaki ma związek z przedmiotową sprawą
Dowody przedstawione przez powoda w postaci wyciągów bankowych są dokumentami prywatnymi.
Dowód przedstawiony przez powoda w postaci przedsądowego wezwania do zapłaty nie dowodzi istnienia zobowiązania względem Powoda, nawet w zakresie roszczenia odsetkowego, gdyż powód dochodzi odsetek od daty wniesienia pozwu.
W okresie 2013-01-31 do 2016-04-11 była przerwa w okresie spłaty. Biorąc pod uwagę trzyletni okres przedawnienia, chciałbym podnieść zarzut przedawnienia.