M
malutka200723
RE: żelazna kasa
dokładnie 3.400zł może byc zapełniona
dokładnie 3.400zł może byc zapełniona
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ewa.speichler@wp.pl napisał:Osoba, która wychodzi na wolność po odsiedzeniu kary z taką kasą może znowu trafić za kratki- koledzy,wódka ...
Błądmalutka200723 napisał:dokładnie 3.400zł może byc zapełniona
Art. 126. § 1. Ze środków finansowych otrzymywanych przez skazanego, z wyjątkiem zapomóg, o których mowa w art. 113 § 6 pkt 1, gromadzi się środki pieniężne, przekazywane skazanemu w chwili zwolnienia z zakładu karnego, przeznaczone na przejazd do miejsca zamieszkania i na utrzymanie, do wysokości jednego przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia pracowników; ze środków tych nie prowadzi się egzekucji i na wniosek skazanego można je przekazać na książeczkę oszczędnościową.
ann0112 napisał:bo dla niektórych są dostępne wcześniej :|
Też mnie to ciekawi, bo z "żelaznej kasy" nie można wziąć ani grosza do momentu aż się opuści AŚ/ZKcommunication napisał:kogo masz na myśli?
seszela03 napisał:to czy on moze napisac upowaznienie do poprzedniego zk o to ze moge odebrac pieniazki z tej zelaznej kasy
jolaa napisał:witam. dzis dostalam list od brata w ktorym prosi abym dowiedzilaa sie czy pieniadze z zelaznej kasy moze wplacic na inne konto aby rosly odsetki bo teraz to mowi ze nic nie ma .z gory dzieki za odpowiedz
Agnes29 napisał:hejka! Słyszałam ze w przypadku wypiski tylko połowa idzie dla skazanego i za ta sume moze zrobic zakupy w kantynie prawda to?
Agnes29 napisał:hejka! Słyszałam ze w przypadku wypiski tylko połowa idzie dla skazanego