B
biedrek
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 307
Witam. Dawno temu zaciągnięty kredyt w SKOK Wspólnota, który już dawno nie istnieje. Dług trafiał do kolejnych skupujących i nic się nie działo w sprawie.
Sprawa wróciła wczoraj -odebrano pismo od komornika z Warszawy.
Nowym wierzycielem jest teraz Centrum Finansowe Banku BPS Sa
Nakaz zapłaty w elektronicznym postępowaniu upominawczym Sądu Rejonowego Lublin-Zachód w Lublinie z dnia 30-03-2011r, zaopatrzony w klauzulę wykonalności z dnia 29-06-2018r.
Zawiadomienie o wszczęciu egzekucji- oraz wezwanie do złożenia wyjaśnień w trybie 801 k.p.c
Co mogę dalej z tym zrobić?
Nie chcę uciekać- kiedyś w końcu trzeba dokończyć tą spłatę.
Domyślam się że jeśli nie odpowiem komornikowi to sam znajdzie zakład pracy i zajmie mi pensję. Czy na tym etapie można jeszcze cokolwiek z kimkolwiek negocjować?
Czy to nie jest już przeterminowane? Liczy się 10 lat od daty wymagalności spłaty czy nakazu zapłaty?
Sprawa wróciła wczoraj -odebrano pismo od komornika z Warszawy.
Nowym wierzycielem jest teraz Centrum Finansowe Banku BPS Sa
Nakaz zapłaty w elektronicznym postępowaniu upominawczym Sądu Rejonowego Lublin-Zachód w Lublinie z dnia 30-03-2011r, zaopatrzony w klauzulę wykonalności z dnia 29-06-2018r.
Zawiadomienie o wszczęciu egzekucji- oraz wezwanie do złożenia wyjaśnień w trybie 801 k.p.c
Co mogę dalej z tym zrobić?
Nie chcę uciekać- kiedyś w końcu trzeba dokończyć tą spłatę.
Domyślam się że jeśli nie odpowiem komornikowi to sam znajdzie zakład pracy i zajmie mi pensję. Czy na tym etapie można jeszcze cokolwiek z kimkolwiek negocjować?
Czy to nie jest już przeterminowane? Liczy się 10 lat od daty wymagalności spłaty czy nakazu zapłaty?