M
Marta h
Mam pytanie jestem na stażu i mam el4 od poniedziałku do piątku czy w sobotę może pracodawca mi kazać przyjść do pracy bo ja w sobotę też pracuje
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
CZAS PRACY STAŻYSTY
Czas pracy stażysty nie może przekraczać 8 godzin na dobę i 40 godzin tygodniowo, a w przypadku stażysty niepełnosprawnego ze znacznym lub umiarkowanym stopniem niepełnosprawności - 7 godzin na dobę i 35 godzin tygodniowo.
Stażysta może odbywać staż w niedzielę i święta, w porze nocnej lub w systemie pracy zmianowej wyłącznie za zgodą Urzędu Pracy i pod warunkiem, że charakter pracy w danym zawodzie wymaga takiego rozkładu czasu pracy.
Stażysta powinien odbywać staż wyłącznie pod nadzorem opiekuna. Niedopuszczalne jest aby stażysta który ma się uczyć umiejętności praktycznych wykonywał zadania normalnego pracownika.czy sklep mogę otwierać bardzo źle się czuje na tym staż
Marta h napisał:Boję się iść na skargę bo nie chce swojej sytuacji pogorszyć
Marta h napisał:Ale ja poszłam na L4 bo byłam chora a nie z powodu pracodawcy