Strona dobre-programy-2

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
i ło to chodziło

A teraz na poprawę humoru pytanie:
Czy ślub kościelny to zawarcie umowy na odległość ? :D i czy do 10 dni można sie rozwieść?

Proszę z forum nie robić cyrku.

przepraszam chciałem tylko... Was rozweselić

ja podałem prawdziwe dane wysłali mi kilka e-maili niestety mineło już 2 tygodnie ale wysłałem im pismo o zerwanie umowy (czytałem gdzież że mam 3 miesiące )
A oni(jakaś Joanna Mazowiecka) wysłali mi takie coś a ja nie wiem co mam robić

Szanowny Panie,

Dziękujemy za otrzymaną wiadomość.

Informujemy, iż zgodnie z obowiązującym prawem, przytoczony przez Pana
trzymiesięczny termin na odstąpienie od umowy, nie znajduje zastosowania
w stosunku do zawartej przez Pana umowy Członkostwa w Klubie dobrych
Programów.

Pragniemy podkreślić, iż zgodnie z art. 10 ust. 3 pkt. 1 Ustawy z dnia 2
marca 2000 roku o ochronie niektórych praw konsumentów (Dz. U. 2000, Nr
22, poz. 271 i późn. zm.), prawo do odstąpienia od umowy zawartej na
odległość, nie przysługuje w przypadku, gdy po zawarciu umowy
usługodawca, za zgodą konsumenta, rozpoczął świadczenie usługi.
Sytuacja taka miała miejsce w przypadku zamówionej przez Pana usługi
Członkostwa w Klubie Dobrych Programów, której realizacja rozpoczęła
się poprzez udzielenie Panu dostępu do treści i funkcjonalności
serwisu.

Dowodem wyrażenia przez Pana zgody na rozpoczęcie przez Spółkę G&G
Ltd. świadczenia usługi jest fakt zaakceptowania przez Pana postanowień
regulaminu usługi, jak również fakt kliknięcia przez Pana w otrzymany
link aktywacyjny (wyrażenie faktycznej zgody na rozpoczęcie świadczenia
usługi).

Dodatkowo pragniemy wskazać, iż wszystkie warunki zawartej umowy zostały
Panu dostarczone w formie tekstowej utrwalonej na stałym nośniku zapisu
informacji (regulamin zapisanym na dysku twardym serwera internetowego), co
w myśli art. 5 Dyrektywy unijnej 97/7/WE wywołuje identyczne skutki jak
pisemne potwierdzenie warunków umowy. Tym samym, termin na odstąpienie od
umowy wynosił wyłącznie 14 dni od momentu jej zawarcia.

W związku z powyższym, ponownie przypominamy o obowiązku uiszczenia
Opłaty Członkowskiej w wysokości 98 zł.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt:
e-mail: bok@dobre-programy.pl
tel. 708 288 600

Z poważaniem,
Klub Dobrych Programów

Ta dyrektywa jest nieważna, gdyż w 1997 roku Polska Nie była jeszcze w Unii Europejskiej w Rzeczypospolitej Polskiej obowiązuje prawo unijne uchwalone po 1. stycznia 2000 roku.

Na otrzymanej fakturze proforma jest zapis

Spólka g&g jest osobą prawną świadczącą uslugi elektroniczne poza terytorium Unii Europejskiej więc powoływanie się na unijne dyrektywy jest jak kupowanie fajek przez malotata w kiosku - bezprawne

Koledzy jest wyjście !
Powołać sie na blokadę strony przez programy antywirusowe. Że korzystanie ze strony stanowi zagrożenie dla danych użytkownika a to jest zabronione!!! i niezgodne z gwarantowanym w regilaminie "bezpieczeństwem". Reasumujac brakj możliwosci świadczenia usług ze wzgledu na zagrożenie danych na komputerze uzytkowników

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie wiem czy to łączyć ale jest kolejna nowość.

Spółka G&G Ltd. ma swoją siedzibę oraz miejsce wykonywania
działalności gospodarczej w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, gdzie
świadczy transgraniczną usługę elektroniczną członkostwa w Klubie
Dobrych Programów. Spółka podlega prawu lokalnemu emiratu Ras Al
Khaimah, prawu federalnemu Zjednoczonych Emiratów Arabskich oraz
świętemu prawu Szariatu.
Zgodnie z § 12 ust. 2 regulaminu usługi
członkostwa w Klubie Dobrych Programów, prawem właściwym dla realizacji
umowy jest prawo Zjednoczonych Emiratów Arabskich.

Straszą Szariatem, czy to wyrok Śmierci?:D

dobra ale jak nie zapłace to założą mi sprawe czy nie

Witam Wszystkich! mam pytanie czy to ta sama firma o której mowa w temacie?

„G & G LTD" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Aktywna w KRS

Aktualna nazwa: „G & G LTD" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Forma prawna: SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
REGON: 190837390
NIP: 5831011049
Główna działalność (PKD): Dostępne po zalogowaniu
Adres WWW: b/d
Adres

Dane mapy - Warunki korzystania z programu

Duża mapa >
Województwo: POMORSKIE
Powiat: M. GDAŃSK
Gmina: M. GDAŃSK
Miejscowość: GDAŃSK
Adres: TRAKT ŚW.WOJCIECH 155A
80-017 GDAŃSK
POLSKA
KRS

Najnowszy pełny wypis >
Numer KRS: 0000049707
Sąd rejestrowy: SĄD REJONOWY GDAŃSK-PÓŁNOC W GDAŃSKU, VII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Numer ostatniego wpisu: 0013
Data wpisu do rejestru przedsiębiorców: 18 grudnia 2001
Data ostatniego wpisu: 30 listopada 2012
Reprezentacja

Graf powiązań >
Nazwa organu reprezentacji: ZARZĄD
Sposób reprezentacji: PREZES ZARZĄDU SAMODZIELNIE SKŁADA OŚWIADCZENIA I PODPISUJE W IMIENIU SPÓŁKI. PROKURENT OŚWIADCZA I PODPISUJE W IMIENIU SPÓŁKI SAMODZIELNIE.
Członkowie reprezentacji: WALDEMAR WIKTOR SZYMAŃSKI, samoistna

Znalazłem to na tej stronie, jednak skopiowałem w razie usunięcia linku przez administratora.

„G & G LTD" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ - KRS: 0000049707 - informacje podstawowe - Ludzie i firmy w krs - krs.wyborcza.biz

Być może spólka córka pobieraczka Być może, bo kluczem może być region działania i mechanizm Ale to tylko poszlaki .

Przerabiałem temat tej strony z 7 miesiecy temu. Podałem niestety prawdziwe dane. Wystarczy ze wyslecie pismo z zerwaniem umowy na odległość i po sprawie. Wiadomości ,ktore wysla jako odpowiedz to dalsza proba wyłudzenia pieniędzy nienależy sie tym przejmowac.

Szanowny Panie,

Informujemy, iż zgodnie z obowiązującym prawem, przytoczony przez Pana
trzymiesięczny termin na odstąpienie od umowy (z powodu braku
potwierdzenia jej warunków na piśmie), nie znajduje zastosowania w
stosunku do zawartej przez Pana umowy Członkostwa w Klubie dobrych
Programów.

Podstawę prawna przetwarzania informacji o adresie IP stanowi zgoda
użytkownika na przetwarzanie jego danych osobowych i eksploatacyjnych w
sposób określony w regulaminie usługi członkostwa w Klubie Dobrych
Programów. Na podstawie postanowień § 6 oraz załącznika nr 4
regulaminu usługi, dane osobowe i eksploatacyjne użytkownika (adres IP)
mogą być przetwarzane przez spółkę G&G Ltd. w celu dochodzenia
przysługujących jej roszczeń.

Należy podkreślić, iż możliwość przetwarzania informacji o adresie
IP usługobiorcy wynika art. 18 ust. 5 ustawy o świadczeniu usług drogą
elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r.(Dz.U. 2002 nr 144 poz. 1204).
Ponadto zgodnie z art. 19 ust. 2 pkt 1 i 3 usługodawca może przetwarzać
dane niezbędne do dochodzenia roszczeń z tytułu płatności za
korzystanie z usługi oraz niezbędne do wyjaśnienia okoliczności
niedozwolonego korzystania z usługi.

Pragniemy podkreślić, iż zgodnie z art. 10 ust. 3 pkt. 1 Ustawy z dnia 2
marca 2000 roku o ochronie niektórych praw konsumentów (Dz. U. 2000, Nr
22, poz. 271 i późn. zm.), prawo do odstąpienia od umowy zawartej na
odległość, nie przysługuje w przypadku, gdy po zawarciu umowy
usługodawca, za zgodą konsumenta, rozpoczął świadczenie usługi.
Sytuacja taka miała miejsce w przypadku zamówionej przez Pana usługi
Członkostwa w Klubie Dobrych Programów, której realizacja rozpoczęła
się poprzez udzielenie Panu dostępu do treści i funkcjonalności
serwisu.

Dowodem wyrażenia przez Pana zgody na rozpoczęcie przez Spółkę G&G
Ltd. świadczenia usługi jest fakt zaakceptowania przez Pana postanowień
regulaminu usługi, jak również fakt kliknięcia przez Pana w otrzymany
link aktywacyjny (wyrażenie faktycznej zgody na rozpoczęcie świadczenia
usługi).

Dodatkowo pragniemy wskazać, iż wszystkie warunki zawartej umowy zostały
Panu dostarczone w formie tekstowej utrwalonej na stałym nośniku zapisu
informacji (regulamin zapisanym na dysku twardym serwera internetowego), co
w myśli art. 5 Dyrektywy unijnej 97/7/WE wywołuje identyczne skutki jak
pisemne potwierdzenie warunków umowy. Tym samym, termin na odstąpienie od
umowy wynosił wyłącznie 14 dni od momentu jej zawarcia.

W związku z powyższym, ponownie przypominamy o obowiązku uiszczenia
Opłaty Członkowskiej w wysokości 98 zł.

tel. 708 288 600

Z poważaniem,
Klub Dobrych Programów

koles dostal odpowiedz na wypowiedzenie czlonkowstwa :):mad: co wy na to?

Moze ktos sie wypowie konkretnie na ten temat?:tuptup:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mam pytanie bo od 11.11.2012 jestem zarejestrowany na stronie dobreprogramy.pl. Nic jeszcze do mnie nie przyszło gdzieś wyczytałem że strona która oszukuje to dobre-programy.pl a nie dobreprogramy.pl które jest uczciwe, czy to prawda?

Prawda. Dobreprogramy.pl działa od lat i jest sprawdzoną stroną.

Szanowny Panie,

W odpowiedzi informujemy, iż akceptując warunki regulaminu zobowiązał się Pan do uiszczenia jednorazowej Opłaty Członkowskiej w wysokości 98 zł, bez względu na to, czy będzie Pan faktycznie korzystał z usługi aktywowanej na Pańskie żądanie, czy też nie.

Prawo do odstąpienia od umowy, bez ponoszenia jakichkolwiek opłat, przysługiwało Panu jedynie w terminie pierwszych 14 dni od momentu dokonania rejestracji na stronie Klubu Dobrych Programów. W chwili obecnej przedterminowe zerwanie umowy nie jest już możliwe.

Informujemy również, iż z zapisów na naszym serwerze wynika, iż dnia 2012-11-25 o godzinie 18:21:01 z komputera posiadającego we wskazanym momencie adres IP: XX.XXX.XX.XX pobrany został na Pana koncie program Ares 2.1.7.3041.

Przypominamy, że w obliczu skorzystania przez Pana z programu „Downloader Gold” brak uiszczenia Opłaty Członkowskiej spowoduje naruszenie warunków udzielonej Panu licencji członkowskiej. W konsekwencji doprowadzi to do poniesienia przez Pana odpowiedzialności karnej z tytułu naruszenia majątkowych praw autorskich do programu komputerowego.

Ponadto przypominamy, iż informacja o odpłatności za usługę jest zawarta zarówno na stronie rejestracji (w panelu po prawej stronie, o tresci: "Klikając na przycisk „rejestruj” zamawiają Państwo usługę premium, której koszt wynosi 98 zł w tym vat. Usługa płatna jednorazowo, z góry za okres 12 miesięcy") jak i w Regulaminie, ktorego znajomość potwierdziła Pani podczas procesu rejestracji (informacja na pierwszej stronie, wytłuszczonym drukiem).

Prosimy więc o uregulowanie wskazanej należności poprzez przelew bankowy lub przelew dokonany na poczcie na rachunek wskazany w wezwaniu do zapłaty.

tel. 708 288 600

Z poważaniem,
Klub Dobrych Programów

Witam wszystkich tez dałem sie w to złapac
co wy na to

Witam,

Jestem tu pierwszy raz i chciałbym zacząć od wyrazów uznania dla wszystkich, którzy zajęli się tematem. Mnie również przytrafiła się historia z "dobrymi" programami, choć nie osobiście się w nią wpakowałem. Moja niepełnoletnia córka poklikała bezmyślnie - no i oczywiście zaczęła się karuzela z e-mailami (na razie przyszedł pierwszy, spodziewam się następnych). Z ciekawością więc czytam o sposobach radzenia sobie z tego rodzaju praktykami (jestem po lekturze forum nt. pobieraczek.pl - bliźniacza sprawa i bardzo pouczająca).

Córka przy klikaniu podała - niestety - prawdziwe dane adresowe, skłamała natomiast podając wiek. Czy w tej sytuacji, z racji podania prawdziwych danych adresowych, "umowę" należy wypowiedzieć pisemnie, czy tez z racji podania danych nieprawdziwych (wiek) "dobre-programy.pl" należy obsmarować gdzie się da w sieci, założyć filtr antyspamowy i zapomnieć o sprawie.

Co do jednego mam jasność - żałuję, że zanim mleko się rozlało, nie zdążyłem porozmawiać z dzieckiem o bezpiecznym zachowaniu się w sieci.

Witam, mam podobny problem. Dzisiaj w nocy otrzymałem tego typu maila:

Szanowny Panie fghhgf,

w dniu 15.12.2012, o godzinie 22:20:57, korzystając z komputera o adresie fizycznym IP: 62.21.47.122, zarejestrował się Pan w naszym serwisie i zawarł umowę Członkostwa w Klubie Dobrych Programów, zobowiązując się do uiszczenia jednorazowej Opłaty Członkowskiej w wysokości 98 złotych.

Pomimo upływu terminu płatności, do dnia dzisiejszego nie uregulował Pan w pełni swojego zobowiązania. Wobec powyższego wzywamy Pana do zapłaty długu, wyznaczając w tym celu dodatkowy termin płatności wynoszący 5 dni od momentu otrzymania niniejszej wiadomości.

Informujemy, iż dalsze uchylanie się od uiszczenia Opłaty Członkowskiej wywoła szereg dotkliwych dla Pana konsekwencji prawnych. Wykorzystując przysługujące nam środki prawne będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę postępowania sądowego, czego następczym efektem może być egzekucja komornicza Pańskiego długu powiększonego o kwotę odsetek za zwłokę oraz sumę kosztów windykacyjnych, sądowych i egzekucyjnych.

Z chwilą gdy Pańskie łączne zadłużenie wobec spółki G&G Ltd. przekroczy kwotę 200 złotych, wystąpimy z wnioskiem o wpisanie Pana danych osobowych do rejestru dłużników niewypłacalnych, prowadzonego przez wybrane biuro informacji gospodarczej - zgodnie z ustawą z 9 kwietnia 2010 r. o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych (Dz. U. z dnia 14 maja 2010 r.). Dokonanie takiego wpisu może oznaczać dla Pana całkowitą utratę zdolności kredytowej.

Chcąc uniknąć nieprzyjemnego dla Pana obrotu spraw, związanego ze skutkami postępowania sądowego, ponownie wzywamy Pana do dobrowolnego uiszczenia zaległej Opłaty Członkowskiej w wysokości 98 złotych, w terminie 5 dni od momentu otrzymania niniejszej wiadomości.

Prosimy o uiszczenie należności poprzez przelew bankowy uzupełniony poniższymi danymi (lub wpłatę na podane konto w urzędzie pocztowym):

nazwa odbiorcy:
G and G Ltd.
P.O. BOX 31291
Ras Al Khaimah
Zjednoczone Emiraty Arabskie
kwota przelewu: 98 PLN
nr rachunku: 61175013125850100000120600
(rachunek w polskim oddziale Banku) tytuł płatności: czechug25@interia.pl

W załączeniu znajdzie Pan fakturę pro-forma. Wystawienie faktury VAT będzie możliwe na żądanie kupującego, po uiszczenie należności oraz potwierdzeniu danych na jakie ma być wystawiony dokument księgowy. W przypadku pytań dotyczących umowy lub płatności, prosimy o kontakt:

email: bok@dobre-programy.pl
tel.: 708 288 600 (1,29 PLN/min z VAT)

Z poważaniem,
Klub Dobrych Programów

I moje pytanie brzmi, co mogę z tym zrobić teraz ?

Przeczytałem i się lekko pogubiłem. Tzn, oczywiście wiem, że mam nie płacić, że to naciągacze itd. ale chcę wiedzieć jak to wygląda od strony prawnej tzn. Czy jest możliwość, że nałożą na mnie jakieś sankcje itd. Wysłałem też zapytanie do Rzecznika Praw Konsumenta, poczytałem na innych stronach opinie prawników, z których tylko wynikało, że ta strona to oszuści.

Btw. Jeśli jeszcze raz w wyszukiwarce google wyskoczy mi tego typu strona z programami to mnie krew zaleje... Niby wszystko było w porządku a tu taka niespodzianka nagle na poczcie.

Witam, miałam taki sam problem :(
Wystosowałam odpowiedniego @ i od tej pory nikt sie do mnie nie oddzywa :)(odpowiedzieli tylko na tego @ i cisza )

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy
zawartej na odległość

Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. nr 22, poz. 271) odstępuję od umowy członkostwa w Klubie Dobrych Programów, zawartej dnia 07.06.2012 na stronie internetowej.

Jako dodatkowe argumenty podaję:
1. Niemożność zalogowania się na waszą stronę
2. Fałszywe, nieistniejące dane podmiotu zawierającego umowę
3. Brak dostarczenia warunków umowy listownie
4. Bezprawna inwigilacja adresu I.P.

życzę powodzenia

Do Jola:
I można wiedzieć co dalej - od tego czasu nie otrzymałaś żadnego e-maila wzywającego do zapłaty?

Powrót