M
marydocholery
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Jeśli minął ponad rok, czy też w innych przypadkach termin 3 miesięcy to wypowiedzenie umowy jest potrzebne bądź w ogóle możliwe? Ponieważ, o ZGROZO zaczęłam czytać ich regulamin hahaha. Z niego wynika, że "umowa" trwa 12 miesięcy. Do zapłaty 98 zł, jeśli się spóźnimy to + 15 i 30 zł. Więc wytłumaczcie mi proszę, do czego ma się ta kara 200 zł ? Bo już zupełnie nie pojmuję ich rozliczania. I szczerze mówiąc regulamin napisany jest na tyle dobrze( ale i pomotanie), że trudno byłoby się do nich doczepić. Natomiast pełno wątpliwości tworzy się przy wysyłaniu listu zwykłego, bez podania imienia i nazwiska pracownika podpisującego dokument, wysyłania go z różnych miejscowości, w jednym czasie do większości użytkowników, z firmą windykacyjną której strona internetowa właściwie w tej chwili nie działa. No i ironio akty prawne, które tak jakby nie do końca tyczą się sprawy. I gdyby firma była rzetelna i wysłała wcześniej zawiadomienia oraz wezwanie do zapłaty za zwrotnym potwierdzeniem to z czystym sumieniem bym zapłaciła. Bo w końcu to ja nie doczytałam ich krętactwa w regulaminie
Ale że taką firmą nie są to figa z makiem