Strona dobre-programy-2

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ja nie mam zamiaru płacić...a jak mnie będą gnębić to im sama sprawę założę i tyle..
obowiązki wzywają także życzę powodzenia wszystkim nękanym..
Pozdrawiam

Brat również dostał to pismo tylko na dole strony brakuje informacji kto je wystawił jest tylko nieczytelny podpis pracownika firmy

Pełnomocnik Zarządu Smart Tech....podpisany jakimś pismem klinowym....eh . Opowieść mlodazona oczywiście jest poruszająca ,zwłaszcza ten fakt że ukrywa przed mężem....proszę pokazać mężowi o czym tu piszemy,napewno po przeczytaniu kilku opowieści doskonale zrozumie z czym mamy do czynienia-Jak by mojej żonie krzywda się działa skoczył bym w ogień.....

Witam,
Ja również dostałem do ostateczne przedsądowe wezwanie... Martwi mnie fakt iż ktoś mi powiedział, że jeżeli zostanę przez tę firmę wpisany do Krajowego Rejestru Dłużników, to nie będę mógł wziąć pożyczki, ani kupić czegokolwiek na raty :sad: Proszę o podpowiedz.

ten temat już ktoś poruszył,nie mogę znalesc ale z tego co pamiętam kwota minimalna to 200zł czyli jak masz 138zł to nie ma takiej możliwości-zapewne ktoś jeszcze się wypowie.....zwykłe zastraszanie głowa do góry:D

Jakes czytałeś maila ? pewnie taki sam jak wszyscy wysłali, wszystkich w konia robią. Do UOKiK sie dziś nie dodzwoniłam niestety :(

Jakes źle mnie zrozumiałeś- na początku kombinowałam jak tą kasę wpłacić im żeby mąż nie wiedział, że zalogowałam się na jakiś tam płatny portal za tyle pieniędzy, ale kiedy poczytałam forum to powiedziałam mu wszystko. Do UOKiK też niestety nie mogłam się dzisiaj dodzwonić, choć kilka razy próbowałam. Będę dzwonić jutro jeszcze żeby im to zgłosić. Jakes a czy na Twojego meila wysyłać tylko historie naszych wezwań czy chcesz też skany tych pism żeby było ich więcej?

Heh to jest na prawdę komiczna sytuacja. Również i ja dostałem dzisiaj list (pierwszy) ale chyba ten najostrzejszy, straszący sądem, jeśli nie zapłacę "do siedmiu dni". Mało tego, ja nigdy nie rejestrowałem się na ich stronie. Ktoś podał swojego maila i moje dane... Szybko dowiedziałem się, kto był na tyle "sprytny". Jak łatwo się domyślić jest niepełnoletni. W takiej sytuacji, tym bardziej nie mam się czego obawiać, prawda?

Ja też chciałem się dziś dodzwonić, ale mi się nie udało :( Sprawdziłem maila i nie dostałem wiadomości z ponagleniem, o której mowa w piśmie. Też nie mam zamiaru płacić. Czytałem forum, ale nigdzie nie znalazłem, aby ktoś dostał "realne" sądowy nakaz spłaty. Jeżeli ktoś z was dostanie, albo dostał już kolejny list pocztowy to bardzo proszę o informacje.

Podtrzymywanie tego tematu nie ma najmniejszego sensu. Powinien zostać zamknięty.

he....:;) ja wiem bo potem na spokojnie przeczytałem i tam faktycznie pisze ze razem się już zastanawiacie co z tym zrobić aleeeee.... to nie zaszkodziło tak napisać bo pewnie jest wiele osób co ukrywa te nieszczęsne koperty np. dzieci przed rodzicami itd....wystarczy tylko krótki opis co cię spotkało nie ma potrzeby dorzucać listy, ja mam swój a jak wszyscy doskonale wiemy są takie same. robborow, jesteś naprawdę trudnym przypadkiem ,ja nie potrafię cię pocieszyć może komuś innemu się to uda.....NIE PŁACIMY:mad:

FreeG myślę, że dobrze, że ten wątek nie zostaje zamknięty, bo co chwilę "dochodzi" ktoś nowy dzięki komu wiemy, że możemy wspólnie walczyć z tymi naciągaczami i jak wielu nas jest.

dokładnie.... tak jest a skoro ty masz wyrobione zdanie na ten temat i zapewne nie wpłacisz, choć z drugiej strony tak oczytana i inteligentna osoba jak ty zapewne by się nie dała wciągnąć w takie matactwo-co ty tu robisz:?:

mlodazona napisał:
FreeG myślę, że dobrze, że ten wątek nie zostaje zamknięty, bo co chwilę "dochodzi" ktoś nowy dzięki komu wiemy, że możemy wspólnie walczyć z tymi naciągaczami i jak wielu nas jest.

Nie, dochodzi jedynie kolejny histeryk, który jest zbyt leniwy, aby dowiedzieć się czegokolwiek o tak oklepanym już temacie, jak sprawy pobieraczka, plikostrady, czy dobrych-programów. Nie chce mu się przeczytać choćby kilku artykułów, przejrzeć choćby kilku podanych jak na tacy linków, czy prześledzić wątek by zobaczyć, czy np. się aby nie powtarza.

Woli jednak po raz sto pięćdziesiąty ósmy umieścić tu rozpaczliwe błaganie typu:

"Dostałem taki list (tu następuje wklejenie tej samej treści, co u innych). Co robić?! Pomocy!"

Zamiast zostawić krótką notkę, ewentualnie podsumować problem lub stworzyć listę najczęściej zadawanych pytań i zamknąć ten śmietnik, podtrzymuje się go, zamieniając w denne dyskusje przypominające grupę wsparcia.

Moderatorzy, eksperci, przyjaciele forum i stali bywalcy już dawno sobie odpuścili, ponieważ nikt nie zamierza się powtarzać. Nawiasem mówiąc ich odpowiedzi i tak zostałyby podsumowane kolejnym nowym wpisem "Pomocy! Co robić?!". Dlatego też zostali tu sami nowi użytkownicy zarejestrowani z powodu otrzymania bezwartościowych wezwań, od których nikt niczego się nie dowie. Dyskusja sprowadza się do:
- Pomocy! Co robić?!
- Ja też nie wiem!
- I ja!
- Nie płacimy!
- A może zapłacić?
- Boję się!
- I ja!
- Może pozew zbiorowy? Widziałam coś takiego w serialu!
- Tak!
- Pomocy! Co robić?! Dostałem wezwanie!
- Ja też!
- I ja!

...i w kółko, aż do znudzenia. Rozmowy jak na czacie. Wątek nr 2, stron już kilkadziesiąt i końca nie widać, a wartość zerowa.

@jakes
I w jakim celu te kpiny?

Ostatnia edycja:
Sądząc po ilości odwiedzin tego wątku takich jak my jest co najmniej 50 tys osób. Taka ilość razy ponad 100 PLN jaką mamy rzekomo zapłacić dla tego naciągacza to ponad 5 mln PLN. Niech zapłaci choćby tylko co dziesiąty bo się wystraszy, ale ilość osób będzie dwa razy większa niż ta odwiedzająca to już ma naciągacz dużą bańkę. Nie dziwię się,że się przypomniał naciągacz , może jednak poprosimy o pomoc kogoś z Anonymus. Może pomogliby nam namierzyć osobę ,która rządzi tą stronką. Wtedy weżmiemy sprawę w swoje ręce . Co Wy na to. Chętni pokazałbym temu komuś gdzie raki zimują i co powinno spotkać innych za wprowadzanie w błąd i naciąganie niewinnych ludzi na koszty:mad: ? Pozdrawiam.

wiesz co by ci powiedział Linda.....a ja odniosę się do pierwszej strony tego wątku i zacytuje słowa,, na szczęście nie ty decydujesz o tym....itd. Ci histerycy jak ich obraźliwie nazywasz ,gdyby ten wątek był zamknięty to dawno by ze strachu ponieśli pieniądze do banku....ehhhh stop-bajera

Zbyt leniwy histeryk? Wydaje mi się, że to jest obrażanie innych użytkowników tego forum i osób, które właśnie tu szukają pomocy. Ja osobiście nie uważam się za leniwą histeryczkę, a napisałam tutaj żeby być razem z innymi użytkownikami. Jeżeli kolejna nowa osoba zobaczy, że z każdym dniem przybywa tu coraz więcej osób i jej to pomoże to ma to sens

mlodazona napisał:
Zbyt leniwy histeryk? Wydaje mi się, że to jest obrażanie innych użytkowników tego forum i osób, które właśnie tu szukają pomocy.
Nie, jest to stwierdzenie faktu. Skoro komuś się zwyczajnie nie chce, to jest leniem, a jeśli pomimo klarownego wyjaśnienia w pierwszym poście, zaczyna histeryzować, to jest histerykiem. Pomoc znajdziesz TU.

Wątpliwości? Można pytać. Ale nie o rzeczy, które ktoś już wyjaśniał setki razy.

mlodazona napisał:
Ja osobiście nie uważam się za leniwą histeryczkę, a napisałam tutaj żeby być razem z innymi użytkownikami.
"Żeby być razem z innymi"? To jest forum prawne, czy forum wsparcia? Jest niewyjaśniony problem, to wchodzę by znaleźć odpowiedź, a nie by wspólnie trwać w bólu i strachu.

mlodazona napisał:
Jeżeli kolejna nowa osoba zobaczy, że z każdym dniem przybywa tu coraz więcej osób i jej to pomoże to ma to sens
W jaki sposób jej to pomoże? Pomoże jej prosta odpowiedź, a nie widok kilkudziesięciu stron osób, które są tu, aby być razem.

Myślę, że dalsza dyskusja nie ma sensu. Ty masz swoje zdanie- masz do niego pełne prawo, a reszta ma swoje. Ale skoro jednak co chwilę ktoś dodaje tu post to widocznie to pomaga :) A ta dyskusja również dalej nie prowadzi do niczego, więc pozdrawiam Cię serdecznie :)

Powrót