A
askirkov
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 18 568
Tak, zgody może udzielić kurator. W sumie co za problem przedstawić mu kserokopię aktu zgonu?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mam pytanie,
Mój brat stara się o dozór elektroniczny. Otrzymał kare 10 m-cy pozbawienia wolności i kare zadośćuczynienia 500zł dla pokrzywdzonego. Aktualnie przebywa w zakładzie karnym. Chciałabym się dowiedzieć ile czasu oczekuje się na wokande od czasu złożenia wniosku? Czy gdy ureguluje się zasądzoną nawiązkę na poczet poszkodowanego (500zł) czy ma to wpływ na pozytywne rozpatrzenie sprawy przez Sąd? Czy są szanse na przyznanie dozoru elektornicznego?
Finister napisał:Kiedy będzie posiedzenie zależy od ilości/kolejki spraw w danym sądzie czekających na rozpoznanie. Posiedzenie powinno odbyć się w ZK. Nie chodzi o fikcyjne zaświadczenie o zatrudnieniu, tylko o faktyczną możliwość tegoż zatrudnienia.
Dalia2013 napisał:Ja wiem że to nie chodzi o fikcyjne, tylko że on przez to zatrzymanie stracił prace (pracował na wyjazdach) i w tym momencie jest bezrobotny, a ja za niego pracy nie załatwię. Dlatego pytam czy takie zaświadczenie jest obowiązkowe i czy wpływa na decyzję sądu.
sprix napisał:Pieniążki (500zł) zadośćuczynienia zostały wpłacone. Podczas ostatniego widzenia przekazałam mu oryginał i kopie potwierdzenia przekazu pieniężnego którą powinien sędziemu pokazać podczas wokandy.
Mój brat ma wystawioną pozytywną opinię wychowawcy z zakładu karnego. Pod wnioskiem o System dozoru elektronicznego (SDE) podpisali się wszyscy domownicy. Ile czasu oczekuje się na wokandę od czasu złożenia wniosku (wniosek został wysłany listownie 24go czerwca)
Dalia2013 napisał:Dlatego pytam czy takie zaświadczenie jest obowiązkowe i czy wpływa na decyzję sądu.