forg
Praktyk
- Odpowiedzi
- 20 517
mag-pol napisał:Normalnie paranoja,
Dlaczego paranoja? Może jednak warunki techniczne nie są wystarczające i odbędziesz sobie spokojnie swoją kare za kratami.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
mag-pol napisał:Normalnie paranoja,
mag-pol napisał:szkoda że ten czas spędzony na dozorze elektroniczny się nie liczy w razie powrotu do ZK QUOTE]
Do czego się nie liczy?
GosiaiPiotr napisał:izamich
Witam, mam takie pytanie, bardziej techniczne, orientuje się może ktoś, czy mając opaskę, można udać się na widzenie do ZK, oczywiście w czasie wolnym, przejdzie to przez bramki?
Z tego co moja wiedza mi podpowiada to jeśli masz SDE musisz ograniczać albo inaczej nie kontaktować siĘ z tz. światkiem przestępczym" wiec chyba nie wskazane odwiedziny w ZK....... ALE MOŻE SIĘ MYLĘ?
Finister napisał:Nie ma ograniczenia co do widywania się z rodziną jeśli ta rodzina przychodzi do Ciebie do miejsca odbywania kary. Ograniczenia są jeśli chodzi o Twoje wizyty u rodziny, bo są tylko takie na jakie dał zgodę sąd, ewentualnie kurator. Jeśli masz prawo do kontaktu z rodziną w niedzielę od 10.00 do 13.00 to możesz w tym czasie się z nimi kontaktować np. u nich w domu, czy na spacerze w parku. A jeśli w ciągu tygodnia masz prawo wychodzenia do pracy, to w czym czasie nie możesz iść z wizytą do rodziny, a tylko do pracy.
mag-pol napisał:z tego co wiem to jeśli kurator wystąpi do Sądu że były naruszenia i wraca się do ZK to ten czas który spędziłeś na DE się nie liczy
abby1 napisał:Powiedz mi kto będzie sprawdzał czy monitorowany rzeczywiście w tym czasie pracował czy odwiedzał rodzinę?
jurekf58 napisał:Bzdury pisze Finister, z wolnym czasem robisz co chcesz, jak narozrabiasz to twój będzie problem.
mankeyka napisał:Witam. Mam pytanie odnosnie Sde. Niby wiekszosc wiem i poczytalam na forum ale jednak...moj narzeczony przebywa w Zk przemysl. zostal zatrzymany 14 lutego. 25 zlozyl wniosek o De. w zeszly piatek byl kurator na wywiadzie. wczoraj do zk przyszla opinia,nieestety moj A. nie wie czy dobra czy zla. teraz czekam na telefon od ekipy ktora ma przyjechac sprawdzic zasieg...powiedzcie mi jak dlugo czeka sie na wokande po takiej wizycie oceniajacej zasieg? Moj ma kare 5 mies za alim. czy ma szanse wyjsc z bransoletka? To wszystko juz mnie przerasta...
Finister napisał:Poczekaj na rekalibrację. Jak przyjadą to mogą zmienić ustawienie urządzenia i przenieść do innego pokoju, na inną półkę itd. Takie rzeczy z zanikaniem zasięgu się niestety zdarzają. Po rekalibracji pytaj kuratora czy zdarzenia o nieobecnościach się powtarzają. Jeśli tak poproś, aby kurator wysłał do podmiotu dozorującego prośbę o wykonanie telefonu do Ciebie na urządzenie stacjonarne w chwili zaistnienia zdarzenia.
pytająca2013 napisał:Witam,
Mam pytanie ...orientuje się może ktoś w jakim czasie od przeprowadzenia pomiarów w miejscu zamieszkania odbywa się wokanda ?? Widze ,że post wyżej jest odpowiedź ile czeka się od złożenia wniosku a mi chodzi o czas od pomiaru w domu do sprawy.
Czy jest ustalony przez przepisy jakiś termin ?
Z góry dziękuje za pomoc.