System dozoru elektronicznego część III

• Autor wątku Autor wątku Tadeuusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Moj adwokat powiedzial ze dobrze dla Sądu jest gdy jest to miejsce zameldowania... Dlatgo chcę zmienić Jemu adres.. A możecie mi powiedzieć ile będę czekac na taka decyzje?? przypuszczalnie że wniosek do Sadu trafi w ten pn... ??

Dziś Mój ma komisje w Poznaniu i okaze się gdzie go skieruja... Moze nawet przewiozą go do Bydgoszczy.. bo tu mieszkamy :)

annakupr napisał:
Moj adwokat powiedzial ze dobrze dla Sądu jest gdy jest to miejsce zameldowania...

Skoro adwokat tak powiedział ... to wcale nie musi to być prawda.

Sugeruję nie podawać tyle danych - bez problemu można zidentyfikować bohatera Twoich opowieści.

Sugeruję nie podawać tyle danych - bez problemu można zidentyfikować bohatera Twoich opowieści.[/QUOTE]

Dziekuje...

a prosze mi jeszcze napisac co z tym ile trzeba czekac??

a czy gdy wyrok ulegl zlaczeniu to czy to nie jest przeszkoda o staranie sie o SDE?

Pytasz o to, czy karę z wyroku łącznego można odbyć w SDE? Można.

We właściwy dział, a post pisze się tak, jak zrobiłeś to tutaj.

A jak np mojemu nazeczonemu zlacza wyrok powiedzmy do 1 roku i 2 miesiecy a przesiedzial juz 3 miesiace to mzoe reszte tej kary odbyc na SDE? i czy od arzu po sprawie o zlaczenie wyroku mozna skladac wniosek w sadzie o SDE?

a jezeli ktos byl poszukiwany listem gonczym ponad rok? I przez przypadek policja go zatrzymala, czy taka osoba ma jakiekolwiek szanse starac sie o taka kare?? Dodam ze wyrok ma na 6mies.

no to jak to jest jak ktos przesiedzi juz troche to nie moze sie starac o SDE?

caroline.m napisał:
no to jak to jest jak ktos przesiedzi juz troche to nie moze sie starac o SDE?

NIe liczy się ile zostało do końca tylko jakie wyroki są wykonywane. Czyli maksymalnie rok kary pozbawienia wolności. Nie do końca a w sumie.

kiki08 napisał:
a jezeli ktos byl poszukiwany listem gonczym ponad rok? I przez przypadek policja go zatrzymala, czy taka osoba ma jakiekolwiek szanse starac sie o taka kare?? Dodam ze wyrok ma na 6mies.

A uważasz, że taka osoba zasługuje na nagrodę i dobrodziejstwo w postaci zgody na odbywanie kary w domu?

chyba skoro ma wyrok na 6 mies, znaczy ze nic powaznego nie zrobil...
Ma szanse czy nie ma??

Ale ukrywał się przed odbyciem kary. Moim zdaniem szanse marne.

nie do konca ukrywal.. ale nie cieszy mnie to ze szanse marne ;[

dzis pytalam sie adwokatki i powiedziala ze gdy np mojemu facetowi zlacza wyrok do roku i dwoch miesiecy to jak juz przesiedzial 4 miesiace to moze sie starac o SDE... a wiec co klamala? skoro niektorzy tu twierdza ze tak sie nie da...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót