System dozoru elektronicznego część IV

• Autor wątku Autor wątku bartekewa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Sąd ustalił mi godziny wyjscia 6:30-18:00 celem pracy, wiedzac ze pracuje " na czarno".
Sad udzielil mi czasu na TĄ własnie prace.
Tak dokładnie pisze w postanowieniu o zezwoleniu na odbywanie kary w SDE? Że masz wyznaczone godziny na wykonywanie pracy "na czarno"?

Wiec dlaczego musze teraz cos ZNOWU udowadniac ?!
Bo to Ty odbywasz karę a nie Sąd czy kurator. Ponownie odsyłam Cię do lektury pouczenia, które otrzymałeś jako skazany, odbywający karę w SDE. I skąd te "znowu"?

Była Pani kurator na wywiadzie, dowiedzieć się gdzie i jak pracuje. Później Sąd na wokandzie pytał mnie w jakich godzinach pracuje, zeby ustalić mi godziny, wiedzac ze pracuje "na czarno".

Dozor Elektroniczny

Czy orientuje się ktoś od kiedy maja być zmiany w prawie karnym dotyczące dozoru elektrycznego .Czy ma się wydłużyć na wyroki do dwóch lat?

RE: Dozor Elektroniczny

maniusia29 napisał:
Czy orientuje się ktoś od kiedy maja być zmiany w prawie karnym dotyczące dozoru elektrycznego
A skąd wiedza, że mają być zmiany ?

Jeżeli wynajmuje mieszkanie, to na SDE potrzebuje również zgody właściciela mieszkania??

Jeżeli w mieszkaniu, ktoś jest zameldowany tymczasowo ale nie przebywa/mieszka w nim to potrzebuje również jej zgody???

Zgoda osoby, od której wynajmujesz mieszkanie jest potrzebna.
Osoby tymczasowo zameldowane, które w nim nie zamieszkują nie muszą wyrazić zgody na odbywanie kary w dozorze.

dzień dogry panowie gdzie mam złożyć wniosek żeby bilet mi nie przyszedł czekam na posiedzenie o sde ale nie chce aby bilet wcześniej przyszedł pozdrawiam

należy złożyć do Sądu Rejonowego, który zajmuje się wykonaniem kary wniosek o wstrzymanie wykonania kary do czasu rozpatrzenia wniosku o dozór i załączyć do niego wniosek o dozór z dowodem złożenia w Sądzie, lub informację o wyznaczeniu terminu posiedzenia o dozór.

Czy ktoś pisał zażalenie do wyroku sądu okręgowego, bo sąd odrzucił nam wniosek o SDE bo mamy za słaby zasięg. Jesteśmy w trakcie przeszukiwania internetu{kupowania} wzmacniacza sygnału, mamy na to 7dni. Jeśli ktoś miałby info gdzie i tanio można kupić to BARDZO proszę o pomoc!!! oraz jak napisać tą apelację? PROSZĘ pomóżcie!!:(

w zażaleniu należy wskazać, że problemy z zasięgiem zostały rozwiązane i dokładnie opisać dlaczego, oraz że w miejscu odbywania dozoru obecnie są już warunki techniczne i nie ma przeciwwskazań by Sąd udzielił zezwolenia na odbywanie kary w dozorze.

Zacząłem odbywać kare w dniu 2.08 br koniec kary to 2.02.15r wiem ze po polowie mozna staracie o warunkowe zwolnienie z dalszego odbywania. Kiedy mozna zlozyc wniosek ? dopiero z data 2.11 ? czy mozna jakos wczesniej ?

Wiem ze po polowie odbytej kary w systemie SDE mozna sie starac o warunkwoe zwolnienie. Wniosek o cos takiego zlozyc rowno po polowie kary czy mozna np 2 tyg przed ?

Z tego co sie orientuje mozna składac wniosek juz 40 dni przed nabyciem uprawnienia do warunkowego zwolnienia.My składalismy jednak tydzien po nabyciu uprawnienia i czekamy miesiac na posiedzenie Sądu.

Wniosek warto składać wcześniej, gdyż na jego rozpoznanie czeka się przynajmniej 1 miesiąc czasu.

My na posiedzenie czekalismy równy miesiac i udzielono warunkowego 1,5 miesiaca po połowie kary.

Zeby nie mylic pojec ja odbywam kare 6 miesiecy pozobawienia wolnosci w systemi dozoru elektornicznego i po polowie kary chce starac sie o warunkowe zwolnienie z reszty. Kare zaczalem 2 sierpinia i chce sie dowiedziec kiedy jest najbardizje optymalny termin do zloenia tego wniosku.

również ok. 1 miesiąca przed upływem połowy kary.

mdc88 w twoim przypadku z tak krótka kare nie wiem czy jest sens zawieszac np 2 miesiace na 2 lata,ale oczywiscie zrobisz jak zechcesz.Mysle tylko ze tak krótka kare w sde warto by było odsiedziec do konca i nie miec dozoru kuratora bo jesli podwinie ci sie noga waracasz tam na reszte kary i nie masz juz szansy na odbycie tego ponownie w sde.

Witam

Potwierdzam wyższą wypowiedź miałem 4miesiące w SDE i szybko minęło , bez problemów
także odsiedź sobie całą karę i będziesz miał spokój bez wizyty kuratorów .

Pozdrawiam
MAx

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót