System dozoru elektronicznego część IV

• Autor wątku Autor wątku bartekewa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
blackmen napisał:
Czytajac i zglebiajac swoja wiedze na ten temat zrozumialem ze:

A nie zrozumiałeś najważniejszego?: po popełnieniu czynu karalnego żył tak, że każdy widzi, że już nigdy nie złamie prawa. I że zawsze będzie je szanował - podobnie jak będzie szanował postanowienia sądów (na przykład wyznaczające termin stawienia się do odbycia kary).

Ująłem to w "wyciagniecia wnioskow na przyszlosc"

Moj tez ma sprawe 29 a boi sie wlasnie ze sedzia ktory wgl nie przychylał sie do wniosków skazanych wróci z urlopu. Ostatnio na wokadzie sprawe rozpatrywała inna sedzina i wyszło 9 na 16 wnioskujących. Także teraz to faktycznie loteria jak pisze blackmen. Ale jestem dobrej mysli:)

A ja w sumie mam jeszcze jedno pytanie... czy w momencie kiedy Sąd nie zgodzi się na SDE to jest możliwość ze prosto z sali pojade do ZK ?

Dzien dobry mam pytanie. Otoz mam do odbycia kare 10 miesiecy zaraz po uprawomocnieniu wyroku zlozylem pismo o sde byl juz pan na pomiarach i kurator od zlozenia dokumentow o sde mija juz miesiac dzwonilem do sadu penitencjarnego dowiedziec co w mojej sprawie powiedziano mi ze mam czekac okolo 2 tygodni .Rozumiem ze na sprawe w sprawie sde ?? Moge podjac prace juz mam takowa propozyjce pracy od zaraz blisko mojego zamieszkania czy poczekac na sprawe o sde i wtedy jak bedzie opinia pozytywna podjac prace ? Pozdrawiam

Czy przy pomiarze musi być obecny mąż to dla niego jest opaska, bo telefonicznie powiedzieli,że nie koniecznie. musi być w domu dorosła osoba, czy to prawda?

adrian1001 napisał:
Czy przy pomiarze musi być obecny mąż

Nie będą mu mierzyli obwodu łydki/uda/ramienia. Potrzebna jest osoba, która udostępni wszystkie pomieszczenia, w których przestępca będzie musiał przebywać podczas odbywania kary.

U mnie to wyglądało w ten sposób, że przyszła miła Pani (ponoć z tym różnie bywa, można trafić na jak to ktoś nazwał "gbura") i stała sobie w miejscu gdzie ma być czujnik, a mama spacerowała po mieszkaniu tj. balkon, łazienka, kuchnia, salon, sypialnia etc, etc...

A ja w sumie mam jeszcze jedno pytanie... czy w momencie kiedy Sąd nie zgodzi się na SDE to jest możliwość ze prosto z sali pojade do ZK ?

Witam
Nie martw się nie zabiorą Cię z sali będziesz miał około 3-4tygodni(może więcej) jak Ci przyjdzie bilet do domu żeby się stawić w ZK.

Pozdrawiam
max

Bilet do ZK to ja juz mialem 29-ego kwietnia. Wnioskowalem o odroczenie kary. Sąd wniosek odrzucił ze względu na brak przesłanek. Jednak na sprawie Sędzina na powiedziała mi że mam duze szanse na SDE i kazała złożyć wniosek i kopie przyniesc do wydział wykonywania orzeczen zeby nie zostal wystawiony nakaz doprowadzenia. Jutro mam sprawe wiec dlatego pytam czy ze sprawy zabiora mnie do ZK jezeli nie dostane zgody na SDE ? Czy będe miał jeszcze czas żeby się odwołać czy tam złożyć wniosek jeszcze raz? Dodam ze byłem dzisiaj przejrzeć akty sprawy i jest adontacja ze mozliwosci techniczne są jest też wywiad Pani kurator, w którym nic złego nie jest zawarte.

Masz 7dni na odwołanie się do wyższej instancji. Także z sali Cię nie wezmą, jak masz wstrzymane doprowadzenie i wykonanie kary.

Pozdr.

U mnie sprawa zakończona sukcesem. Siostra już w domu :)

Wielkie dzięki za pomoc!

cześć. u nas była pani z SDE- sprawdzała czy mamy zasięg, okazało się,że mamy trochę za słaby. W/w pani doradziła że na posiedzeniu mamy zadeklarować kupno wzmacniacza 2-zakresowego z wbudowanym UPS(awaryjne zasilanie). Czy ktoś z Was miał podobną sytuację??? :roll: Czy naprawdę mamy czekać z kupnem tego urządzenia czy może kupić go przed sprawą? Czy Sąd spojrzy na nas przychylnym okiem, proszę o szczerą i prawdziwą podpowiedź, bo nie wiemy co mamy robić....

adrian1001 napisał:
Czy Sąd spojrzy na nas przychylnym okiem,

Jak napiszę: "tak, oczywiście, kupujcie" to nie pomyślisz, że jestem dystrybutorem takiego sprzętu?
A teraz na logikę: przyszła pani dokonać pomiaru. Na zlecenie uprawnionego organu. Co stwierdziła? Zasięg za słaby. Jaką informacje przekaże? Brak zadowalającego zasięgu. Co powinniście robić? Od razu poprosić panią o powtórne przyjście i powtórny pomiar - już z zamontowanym wzmacniaczem sygnału.

Jeśli kupię to kto ją skieruje na ponowny pomiar? teraz przyjechała bo złożyliśmy wniosek o SDE. tak sama z siebie przyjedzie?

Nie przyjdzie sama z siebie. Tylko na prośbę sądu o sprawdzenie warunków technicznych.

No a ja juz po wizycie mam opaske na nodze. I takie pytanie mnie naszlo czy to nie "pika" na bramkach w sklepie ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót