M
maniek1237410
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 20
Bardzo was proszę o pomoc posiada ktoś z was wzór jak napisać do sądu o zmianę miejsca zamieszkania (jak to napisać) będąc na SDE Z GÓRY DZIĘKUJE
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zależy od Sądu. Na pewno przed wydaniem decyzji muszą być sprawdzone warunki techniczne i Twoja karalność.Dzwoniłem do Sądu Okręgowego, wydział Penitencjarny. Pani powiedziała mi, że zbierane są materiały/dowody.
Czy możecie powiedzieć co wchodzi w skład tego?
No i prawidłowo - złożyłeś wniosek, jeśli spełniasz warunki co do wymiaru kary, to Sąd zwraca się o dokonanie tzw. pomiaru w miejscu wskazanym do odbycia kary. Równolegle zazwyczaj zbiera inne informacje na temat skazanego, mające ustalić, czy może odbywać karę poza ZK. Nie drąż tematu, bo jak pisałem, to w pewnym stopniu dowolność Sądu a nie obligatoryjność.Ale jak mogą sprawdzić warunki, jeśli ja dzwoniłem do Panów techników od SDE i mi powiedzieli, że bez zgłoszenia z Sądu nic nie zrobią, czyli Sąd musi zebrać jakieś informacje, ale co konkretnie?
ewa.w napisał:Podobnie jest w zk typu półotwartego masz dotrzec z pracy na zk o wyznaczonej porze i tyle![]()
ewa.w napisał:Wiem na ten temat tyle ze jest to traktowane jako ''czas wolny".