System dozoru elektronicznego część IV

• Autor wątku Autor wątku bartekewa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Więc dlaczego chce Cię wyrzucić z domu? Czemu nie chce abyś odbywał karę u niej? Odpowiem chyba sam na to pytanie: alkohol a właściwiejego brak lub za mało. Moja propozycja dla Ciebie: jeśli pracujesz i zarabiasz to może stać Cię na wynajęcie mieszkania. Zmienisz miejsce zamieszkania a tym samym miejsce odbywania kary i będziesz miał święty spokój. A forg cóż... Zawsze udziela porad prawnych, bo to forum do tego przecież służy :D

Jesteś blisko Ptasior. Kiedy ostatnio była "na gazie" zaczęła się wyżywać na 9-letniej córce (godz 23) wezwalem policję bo na nasze prośby nie reagowala. (wcześniej zgubiła swój tel i ukradła mój a dziecku kazała szukać swojego bo nie pójdzie spać.) Zaczęło się na maksa bo interwencji. Sam na siebie bata ukrecilem? Możliwe. Ale nie będę stał obojętnie jak dzieje się krzywda dziecku.

Witam. Mam pytanie dot. dozoru. Mój konkubent dostał 1,6 roku. Odsiedział miesiąc, stara się o przerwę w wykonywaniu kary. Jakiś czas temu odwiedziła mnie Pani kurator i powiedziała, że przyszła sprawdzić gniazdka, bo dostała takie poleceni przeprowadzenia wywiadu właśnie pod kątem dozoru el. Skąd to się wzięło? Ona nic nie wie, mój facet też nie pisał o coś takiego.

EmilkaPe napisał:
Skąd to się wzięło? .

A skąd niby mają to wiedzieć użytkownicy tego forum? Zapytaj u źródła - organu zlecającego wywiad.

Dziękuję za miłą odpowiedź. Myślałam, że na tym forum można zadawać pytania.

Witam 25 03 adwokat złożył wniosek o SDE wychowawca ZK gdzie przebywa mąż już odesłał o nim opinie Ile mogę teraz czekać na wizytę kuratora i na pomiary ??? Myślicie ze do końca miesiąca się już dowiemy czy mąż wróci do nas do domku ???

Wątpię bo jeszcze nie ma terminu posiedzenia. Chociaż różnie bywa.

Dziękuję za odpowiedź Bylam w sądzie i Pan ktory sprawdzal na jakim etapie jest sprawa mi powiedzial ze nie mieli jak sie ze mna skontaktowac bo adwokat nie podal do mnie nr telefonu No paranoja normalnie

witam, 31.03 zabrano mojego partnera do więzienia na białołece , dostał 119 dni za godziny których nie odpracował.nigdy wczesnije nie był karany. 09.04 złozył do wychowcy wniosek o dozór elektroniczny, wczoraj dowiadywał sie to nie został jeszcze przesłany do sądu penitencjarnego, dzis rano oddali mu ten wniosek twierdząc ze wczoraj dostał kwit , poniewaz nie dostososował sie do jakies zasady. Kurator powiedziała mi ze ja nie mam mozliwosci złożenia tego z wolności. Mozliwe jest to, ze nie chca mu teraz z z/k przesłac tego wniosku do sadu? z góry dzieki za pomoc, pozdrawiam.

Wniosek może wysłać sam do sądu i wtedy sąd zwróci się do ZK o opinię. Myślę że to tylko złośliwość jeśli to prawda co piszesz. Po drugie chyba szybciej wyjdzie niż sąd rozpatrzy jego wniosek. Aha wniosek z jego podpisem możesz złożyć w sądzie okręgowym.

Ostatnia edycja:
Czyli on z z/k sam może wysłać te wszystkie papiery, które oddał mu ten wychowawca spowrotem do tego sądu? nie wiem na jakiej zasadzie to działa, może było by lepiej jak bym zwróciła się do prawnika i z nim jakoś to ogarnęła?

Wysyła do sądu wszystkie dokumenty i machina rusza. Sąd zleca pomiary, wywiad itd. a po wszystkim wyznacza termin posiedzenia i zezwala na odbycie kary w sde bądź nie. Nie zapomnijcie dołączyć zgody osób pełnoletnich na odbywanie kary.

Ostatnia edycja:
Pamiętać trzeba o harmonogramie tygodniowym oraz wpisaniu numeru sprawy, na podstawie której został skazany.

A może on przesłać te podpisane i wypełnione wszystkie papiery mi, a ja z wolności złożyć za niego do Sądu?

Ostatnia edycja:
Witam,
odbywam karę pozbawienia wolności w SDE.
Połowa wyroku minęła 25 kwietnia, wniosek o zwolnienie wysłałem 14 kwietnia. Po 10 dniach dostałem list polecony w którym było napisane, że muszę wysłać im 45zł w ciągu 7 dni. Przelew wykonałem 27 kwietnia i nasuwa się pytanie co dalej .. Mija już 12 dni od kiedy wysłałem pieniądze. Teraz mam czekać na jakiś list zwrotny czy może telefon od SDE ? I ile czasu mogę teraz czekać na odpowiedź ?

Teraz czekaj na termin posiedzenia.

Jak się o tym dowiem, przyjdzie list czy może do mnie zadzwonią ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót