M
marpo2210
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
witam ponownie, z kolejnym pytaniem. Otóż w końcu mój partner został wpisany na listę na wokandę, która ma odbyć się we wtorek ale dalej nie ma zrobionych pomiarów. Dzisiaj (czwartek) dzwonił do firmy która zajmuje się pomiarami i okazało się że sąd nie wnioskował o takowe. Pani z informacji sądowej z którą ogólnie jest bardzo ciężki kontakt powiedziała że 'poinformuje sekretariat a reszta okaże się na wokandzie'. Jak mam to rozumieć? Czy szykować się na to że sędzia podczas wokandy odroczy termin do kolejnej czyli już powakacyjnej czy są jednak sytuacje w których pomiary są wykonywane po ogłoszeniu pozytywnej decyzji, dodam że mieszkamy w mieście wojewódzkim w którym zasięg jest dobry a w zk u mojego chłopaka chodzą słuchy że sędzia tak robił.
Drugie moje pytanie jest następujące - czy w Waszej opinii w przypadku odroczenia decyzji o przyznaniu bądź odrzuceniu wniosku dyrektora ZK o odbycie kary w SDE, partner powinien napisać skargę na opieszałość bądź pracę sądu? Czy taka skarga może w jakiś sposób wpłynąć na jego bezpieczeństwo w zk?
Rozumiem że mówimy tutaj o osobach które w jakiś sposób złamały prawo jednakże jeżeli to samo prawo przewiduje możliwość odbycia kary w SDE to skazani powinni mieć możliwość skorzystania z tego na takich samych warunkach. Mam na myśli to, że osoby które miały wystąpienia wraz z moim chłopakiem są od dłuższego czasu w domach a w przypadku chłopaka ta sprawa ma groteskowy przebieg i cały czas jest coś gubione, przeoczone i zapominane. Czy taka skarga w jakiś sposób może zdyscyplinować panie które pracują w tym wydziale? Czy raczej jest to papier z którego nikt nie wyciąga żadnych konsekwencji?
pozdrawiam serdecznie
Drugie moje pytanie jest następujące - czy w Waszej opinii w przypadku odroczenia decyzji o przyznaniu bądź odrzuceniu wniosku dyrektora ZK o odbycie kary w SDE, partner powinien napisać skargę na opieszałość bądź pracę sądu? Czy taka skarga może w jakiś sposób wpłynąć na jego bezpieczeństwo w zk?
Rozumiem że mówimy tutaj o osobach które w jakiś sposób złamały prawo jednakże jeżeli to samo prawo przewiduje możliwość odbycia kary w SDE to skazani powinni mieć możliwość skorzystania z tego na takich samych warunkach. Mam na myśli to, że osoby które miały wystąpienia wraz z moim chłopakiem są od dłuższego czasu w domach a w przypadku chłopaka ta sprawa ma groteskowy przebieg i cały czas jest coś gubione, przeoczone i zapominane. Czy taka skarga w jakiś sposób może zdyscyplinować panie które pracują w tym wydziale? Czy raczej jest to papier z którego nikt nie wyciąga żadnych konsekwencji?
pozdrawiam serdecznie
marpo2210 napisał:witam, chciałam się poradzić w sprawie mojego chłopaka, zakład karny wystąpił w jego imieniu o DE w dniu 28.04.2020, 12.05.2020 KRK udzieliło odpowiedzi na wniosek sędziego o przesłanie dokumentów, dzisiaj mamy 25 czerwca, wokanda jest wyznaczona na 30 czerwca wszyscy z wystąpienia są na nią wpisani oprócz mojego chłopaka, nie było u nas nawet pomiarów, na wokande wpisane są nawet osoby które same występowały o DE w późniejszym terminie. Wszystkie dane są na pewno poprawne oraz nie brakuje żadnych dokumentów . W sądzie penitencjarnym udało mi się dowiedzieć czegoś w stylu że ‚dokumenty z KRK są niewprowadzone i nic z tym nie można zrobić trzeba czekać na swoją kolej’ inna pani przyznała że papiery zostały przeoczone i podobno sprawa trafiła do sędziego na biurko i trzeba czekać. Problem polega na tym że 14 lipca ma być ostatnia przed wrześniem wokanda, co mamy zrobić aby chłopak na nią został wpisany? wychowawca w ZK stanowczo odradził ingerencje adwokata w sprawę – powiedziano że będzie to wyglądać jak by chłopak występował przeciwko pani Dyrektor. Proszę o jakąkolwiek sugestię w tej absurdalnej sytuacji bo naprawdę nie mogę znaleźć żadnych informacji co robić kiedy pracownicy sądu 'przeoczą' dokumenty…..
Czy ktokolwiek miał taką sytuację że inni z tego samego wystąpienia mieli wokandę a jedna osoba nie?? czy ktokolwiek słyszał coś o 'prośbie o przyspieszenie rozpatrzenia dozoru elektronicznego' albo wie jak to napisać ? pozdrawiam
Ostatnia edycja: