System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czy mozna jakos przyspieszyc sprawy o sde? Wniosek zlozony w sierpiu, i po dzien dzisiejszy cisza.

maxixxx napisał:
Skazany na wolności czy już osadzony?
Osadzony, wniosek zlozony jeszcze w sierpniu, miedzy czasie przewieziony do ZK, pismo do sądu o przeslanie wniosku do odpowiedniego sądu zlozylam na dzienniku podawczym miesiac temu, do dnia dzisiejszego wniosek nie zostal nigdzie wyslany, na moje pytanie dlaczego, powiedziala mi Pani w informacji, ze nie wie mimo, ze bylam w sadzie 3 tygodnie temu to mi powiedziano, ze jest postanowienie o wyslaniu i to kwestia kilku dni. Musimy czekac czy mozna z tym cos zrobic?

Ostatnia edycja:
Ty złożyłaś wniosek? Z podpisem osadzonego mam nadzieję.

Można zrobić nic czyli złożyć jeszcze raz wniosek. Myślę, że zainteresowanie wystarczy i akta zostaną przesłane do odpowiedniego sądu

maxixxx napisał:
Ty złożyłaś wniosek? Z podpisem osadzonego mam nadzieję.
Wniosek zlozylam ja na dzienniku podawczym, myslalam, ze tak bedzie szybciej, ale wypelniony zostal przez mojego chlopaka :) Ja tylko podpisalam sie w miejscu wyrazenia zgody na jego pobyt w moim domu :) Dziekuje za informacje, w weekend sie widzimy to mu powiem zeby przygotowal nowy wniosek i wysle go bezposrednio do odpowiedniego sądu:)

Mi nie chodziło o składanie nowego wniosku o SDE tylko o przesłanie akt. Dlatego napisałem, że zainteresowanie czyli codzienne telefony do sekretariatu powinny pomóc

Tylko, ze co tam dzwonie mowia mi, ze wniosek lezy, nie wiadomo czemu i nic z tym nie moga zrobic. Musialabym tAm dzwonic kilka razy dziennie a i wtedy chyba bym nic nie zdzialala. Myslalam, ze jak zloze na dzienniku podawczym pismo od chlopaka, ze zostal przewieziony do ZK to juz przesylka dokumentow bedzie kwestia max tygodnia a nie czterech.

Ostatnia edycja:
Ale ten wniosek też podpisał Twój partner?

Technicy byli? Wywiad kuratora ( nie jest konieczny )? Został wyznaczony termin posiedzenia w starym miejscu osadzenia?

Wszystko wypelnione i podpisane przez chlopaka, to pismo, ze zostal przewieziony i prosi o przeslanie dokumentow tez napisany i podpisany przez niego. Ja to wszystko zanosilam na dziennik podawczy zeby bylo szybciej niz poczta. Nie bylo technikow, nie bylo kuratora, nikt nawet do mnie dzwonil. W ogole sprawa nie ruszyla. W sierpniu chlopak byl w AŚ w Krakowie ( zlozylam wniosek do sądu w Krakowie ) miedzy czasie wywiezli go do Nowego Wisnicza, czyli sprawę może ruszyć tylko sąd w Tarnowie, ale najpierw muszą dostać dokumenty, ktore od miesiaca niepotrzebnie leżą w Krakowie.

Ostatnia edycja:
Witam

Czy jeżeli wyrok to 4 miesiace wieżienia i 9 miesiecy prac społecznych to czy jest mozliwosc odbyca tych 4 miesiecy w systemie dozoru eletronicznego ?

Kooper napisał:
Witam

Czy jeżeli wyrok to 4 miesiace wieżienia i 9 miesiecy prac społecznych to czy jest mozliwosc odbyca tych 4 miesiecy w systemie dozoru eletronicznego ?
Oczywiście, że tak.

Ważne! Nadzór elektroniczny

Witam, mam pytanie. Jeżeli mój narzeczony został zatrzymany 2 tyg temu i dopiero dziś złożyłam za niego wniosek do sądu to ile się czeka na wizyte kuratora policji i rozpatrzenie sądu? Zostałam z 3 miesięcznym dzieckiem bez środków do życia i każdy dzień jest dla mnie ważny. Z gory Dziękuję za odpowiedzi

RE: Ważne! Nadzór elektroniczny

Został aresztowany w postępowaniu przygotowawczym do sprawy? Został skazany wyrokiem i odsiaduje karę pozbawienia wolności? To istotne w tego typu sprawie.

Musisz złożyć, wniosek o przyznanie obrońcy z urzędu, a zarazem zażalenie na tymczasowe aresztowanie. Wtedy wszystko, będziesz wiedziała od jego obrońcy.

Hibidibi napisał:
Witam, mam pytanie. Jeżeli mój narzeczony został zatrzymany 2 tyg temu i dopiero dziś złożyłam za niego wniosek do sądu to ile się czeka na wizyte kuratora policji i rozpatrzenie sądu? Zostałam z 3 miesięcznym dzieckiem bez środków do życia i każdy dzień jest dla mnie ważny. Z gory Dziękuję za odpowiedzi

Jaki wniosek złożyłaś ?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

mateusz30 napisał:
Musisz złożyć, wniosek o przyznanie obrońcy z urzędu, a zarazem zażalenie na tymczasowe aresztowanie. Wtedy wszystko, będziesz wiedziała od jego obrońcy.

Jaki wniosek złożyłaś ?

żadnego nie złożyła bo żaden jej nie przysługuje ....

Złożyłam za narzeczonego, on mi wysłał listem

Hibidibi napisał:
Złożyłam za narzeczonego, on mi wysłał listem

nie za niego , tylko jego zażalenie przedłożyłaś w Sądzie....trochę bez sensu skoro mógł i powinien to zrobić bezpośrednio.... :) no ale...

Markiz32 napisał:
nie za niego , tylko jego zażalenie przedłożyłaś w Sądzie....trochę bez sensu skoro mógł i powinien to zrobić bezpośrednio.... :) no ale...

A proszę mi powiedzieć bo z checia się dowiem jaki paragraf mówi o zezwolenie na dobrowolne wyjściale z więzienia aby złozyc wniosek w sądzie? W więzieniu nikt mu nie chce dać napsiac takiego wniosku. Jeżeli by mógł to by złożył więc wyciąganie bezpodstawnych wniosków jest nie na miejscu ponieważ nie są ona odpowiedzią ani pomocą na moje pytanie. Proszę isc się udzielać gdzie indziej :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót