System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam. Jutro mają przyjechać z SDE na pomiar. I moje pytanie brzmi jak ten pomiar będzie wyglądał? Czy bedą po domu chodzić i mierzyć? Z góry dziękuje za odp.

małami92 napisał:
Z dopiskiem: I ile bexzie trwać taki pomiar?

Pomiar trwa zaledwie kilka minut-polega na obejściu mieszkania w celu sprawdzenia sygnału i zasięgu.

Ostatnia edycja:
Jak długo od pomiaru do SDE trzeba czekac na wokande? Dzisiaj jak byli na pomiarze to powiedzieli że nawet 3-4 miesiące. A mąż już ma połowe (z 3 miesiecznej) kary odsiedziane. Wszystkie papiery i opina wychowacy z zk sa juz w sadzie. Czy ma szanse na wyjście ?

Ja w zk.nie byłem,tak więc nie odp.na pyt.aczkolwiek ja z wolności na wokande czekałem 4 tyg.

Motylek80 napisał:
Ja w zk.nie byłem,tak więc nie odp.na pyt.aczkolwiek ja z wolności na wokande czekałem 4 tyg.

Ale od złożenia dokumentów itp. Czy od pomiaru ?

Dobry wieczor. Mam sde i pracuje jako przedstawiciel handlowy. Na weekend mam szkolenie w innym mieście i muszę tam zostać dwa dni.czy kuratorka może mi udzielić czasowe oddalenie ?

Witam mam takie pytanie bo mój narzeczony jest w zk od 11 kwietnia złożył wniosek o sde wniosek do sądu wpłynął 25 maja było już u mnie pomiary i wywiad kuratora a jak dzwoniłam do sadu czy jest już termin wyznaczony to jeszcze nie ma i moje pytanie jest takie ile czasu ma sąd na rozpatrzenie tego wniosku i wyznaczenie terminu proszę o jakieś info dodam że mój partner zanim go zamknęli to normalnie pracował i ma podpisaną umowę i wszystkie papiery sąd ma pozdrawiam

Wystarczy cofnac sie 1 albo 2 syrony tego watku I masz odpowiedz.

czy można jakoś przyspieszysz o wyznaczenie terminu o sde? bo obawiam się że jak za długo narzeczony nie wyjdzie to może stracisz prace

Cos Ty! Jak? Jak juz bylo pisane sad wniosek rozpatrzy w okolo 30 dni. Twoj facet nie jest jedyny co stara sie o SDE.

Bo w tym przypadku to już jest więcej niż 30 dni od momentu wpłynięcia wniosku do sadu a jego koniec kary wypada na 23 września tego roku a w sądzie mi powiedzieli że od 2 do 3 miesięcy na wystawienie terminu.

czy można jakoś przyspieszysz o wyznaczenie terminu o sde?
Np. można by było przekonać wszystkich osadzonych, którzy z nudów piszą nie mające żadnych szans na pozytywne rozpatrzenie wnioski o przerwy w karze, warunkowe zwolnienia, żeby dali sobie spokój. Bo każdy taki wniosek Sąd musi rozpatrzyć. Dlatego min. te 30 dni to w rzeczywistości niedużo.

Mąż ma jutro wokande o SDE. Miał wyrok 3 miesięcy pozbawienia wolności. To jego druga kara. Z tym ze o koło 2 lata temu miał wyrok 1.5r zawieszone na 4 lata. Czy jak miał już w czesniej wyrok to dostanie branzoletke?

małami92 napisał:
Czy jak miał już w czesniej wyrok to dostanie branzoletke?
To, ze miał wcześniej wyrok nie przeszkadza aby dostał bransoletkę. Czy dostanie? Z tym pytaniem to do wróżki albo do Wszechmogącego...

kolbi12 napisał:
Bo w tym przypadku to już jest więcej niż 30 dni od momentu wpłynięcia wniosku
To są konsekwencje popełnienia przestępstwa. Z tego co widzę to Twój narzeczony pracował. Po co popełniał przestępstwo??? Musicie czekać na wyznaczenie terminu. Tyle.

Ostatnia edycja:
30 dni to termin umowny, czasami trwa to dłużej, znam przypadki skazanych oczekujących nawet 60 dni. Wszystko zależne jest od tego, ile spraw ma Sąd Penitencjarny. Proszę uzbroić się w cierpliwość :)

Witam mam pytanie bo mój narzeczony składał wniosek o sde wszystkie papiery sąd ma już. Dziś jak do mnie narzeczony dzwonił to powiedział że ma dziś komisjie czy to może chodzić o te sde proszę o jakieś info. Dodam że mu w środę mija że już pół wyroku ma odsiedzane i nie składał o przedterminowe zwolnienie pozdrawiam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót