System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dzieki wszystkim za rady. Rozmawialem z kuratorem, wystosowalem prośbę pisemną i dostalem "zezwolenie" na wyjazd na święta bez najmniejszego problemu.

Ja jeszcze jedno pytnako mam. Mianowicie 10 stycznia mam koniec kary. Musze osobiście zgłaszać telefonicznie, czy patrol z automatu przyjedzie odczepic mnie z bransoletki tego dnia i zostane poinformowany o ich wizycie?

Nic nie musisz robić. Zadzwonią do Ciebie, myślę że za moment i ustalą wizytę na 10.01.2019, abyś mógł powrócić "na wolność" :ok:

Telefon otrzymałem 5dni przed końcem kary już :). Od 10minut jestem wolnym człowiekiem. Dzięki wszystkim za rady i pomoc. Pozdrawiam :).

czy ma sens składanie jednoczesnie wniosku o odroczenie i o sde?

Nie. Bo albo skazany chce odroczyć karę, albo chce ją odbywać. Jedno przeczyłoby drugiemu.

czy ja wiem.. z proceduralnego punktu widzenia chyba nie ma przeszkód, by odroczyć karę, co do której zezwolono na odbycie jej w sde? albo odwrotnie, wydać zezwolenie na odbycie odroczonej kary w sde?

Jeśli sąd wyrazi zgodę na SDE to skazany ma 24 godziny na zgłoszenie gotowości do jej odbywania.

A tak w ogóle to co za żarty się odbywają w Sądach ? Złożyłem na początku października 2018 wniosek o zmianę harmonogramu w odbywaniu kary SDE i okazuje się, że jeszcze nie mam wyznaczonego terminu rozprawy. Sąd powołuje się na to, że takie ma obłożenie i mam dzwonić 5 lutego zapytać. Zaraz będzie szedł piąty miesiąc.

Witam do jakiego działu sądu penitencjarnego musze sie kierować żeby dostać informacje na temat informacji o DE

Wydział Penitencjarny sądu nie dzieli się na działy. Idź do sekretariatu i tyle.

I czy może jest jakiś myk na to żeby sąd sie przychilił ku ED co napisać czy ktos juz pisał może i by dał jakiś przyklad albo wstawił co napisał mniej wiecej .

Witam,
Po 6 miesiącach w końcu została wyznaczona sprawa o zmianę harmonogramu odbywania kary systemu dozoru elektronicznego (kilka dodatkowych godzin w tygodniu na bieganie). Wyznaczona została na 27 marca i jest napisane stawiennictwo obowiązkowe. Czy faktycznie muszę się obowiązkowo wstawić n tej sprawie ? Już zapomniałem o tym wniosku, bo mam SDE założony do końca maja.
Co jeśli nie wstawię się w sądzie na tej sprawie ?

Pozdrawiam

Nie wstawiaj się przed stawieniem na rozprawę. Skoro obowiązkowe to obowiązków więc jeśli nie pójdziesz sąd prawdopodobnie odrzuci Twój wniosek.

Ptasior napisał:
Nie wstawiaj się przed stawieniem na rozprawę. Skoro obowiązkowe to obowiązków więc jeśli nie pójdziesz sąd prawdopodobnie odrzuci Twój wniosek.

I tylko odrzuci wniosek w najgorszym wypadku, czy może jeszcze w jakiś inny sposób mnie ukarać ? Naprawdę już mi się nie chce chodzić po tych sądach, kończę odbywanie kary za 3 miesiące i moja noga mam nadzieję tam już więcej nie powstanie :)

To po kiego pisałeś o zmianę harmonogramu? Mi podobna zmianę robił kurator praktycznie z dnia na dzień. Czy Cie sąd ukara? Myślę, że nie bo to w końcu w Twojej gestii. A czy tak trudno iść na posiedzenie?

Ptasior napisał:
To po kiego pisałeś o zmianę harmonogramu? Mi podobna zmianę robił kurator praktycznie z dnia na dzień. Czy Cie sąd ukara? Myślę, że nie bo to w końcu w Twojej gestii. A czy tak trudno iść na posiedzenie?

Pisałem w październiku, a teraz jak mi zostanie 2 miesiące do końca to wiesz za wiele nie zmienia. Pójdę tylko po to aby mieć święty spokój i się nie stresować.

Witam czy ktoś miał taki przypadek że spóźnił się przy pierwszej rejestracji na dozór elektroniczny Gdzie w takim przypadku cofają od razu ten dozór Czy jest szansa

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót