C
Cezaros
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Spóźniłem się z pierwszym wykonaniem telefonu o założenie tego sprzętu i opaski
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak brzmi pytanie?Co teraz skazany nie pracuje, sle zamierza znaleść i podjąć prace.
Ele242 napisał:dzień dobry, jutro mam wokande o SDE i w związku z tym mam dwa pytania:
- W razie powodzenia. Jak wygląda dalszą procedura? Czekam na pismo,zgodę? Sam się kontaktuje w celu zmontowania? Na sprawę mam przedstawić wstępny harmonogram, czy podczas rozprawy zostaje on "klepniety" czy pracuje nad nim potem z kuratorem?
- W razie odmowy. Czekam na przesłanie pisma z sądu ( czy nie wysyłają?) i mam 7dni na odwołanie? Czy moje pismo o odwołanie sprawia, że na razie nie może mi przyjść ponownie bilet? (który już miałem ale postanowienie zostało wstrzymane ze względu na wniosek o SDE)
Dziękuję za odpowiedź
Ele242 napisał:ok.dzieki za odp. Czy jeżeli pracuje po 9 h plus 1 h na dojazd lepiej od razu napisać, że pracuje np po 10 h?
Po otrzymaniu zgody na odbycie kary w tym systemie postanowienie otrzymasz na miejscu i będziesz miał 24 godz. na powiadomienie centrali o gotowości do odbycia kary. Pracownik poinformuje Cie kiedy przyjedzie ekipa zainstalować urządzenia. Po zaistalowaniu urządzeń zaczyna biec kara.Ele242 napisał:dzień dobry, jutro mam wokande o SDE i w związku z tym mam dwa pytania:
- W razie powodzenia. Jak wygląda dalszą procedura? Czekam na pismo,zgodę? Sam się kontaktuje w celu zmontowania? Na sprawę mam przedstawić wstępny harmonogram, czy podczas rozprawy zostaje on "klepniety" czy pracuje nad nim potem z kuratorem?
- W razie odmowy. Czekam na przesłanie pisma z sądu ( czy nie wysyłają?) i mam 7dni na odwołanie? Czy moje pismo o odwołanie sprawia, że na razie nie może mi przyjść ponownie bilet? (który już miałem ale postanowienie zostało wstrzymane ze względu na wniosek o SDE)
Dziękuję za odpowiedź
Ptasior napisał:Po otrzymaniu zgody na odbycie kary w tym systemie postanowienie otrzymasz na miejscu i będziesz miał 24 godz. na powiadomienie centrali o gotowości do odbycia kary. Pracownik poinformuje Cie kiedy przyjedzie ekipa zainstalować urządzenia. Po zaistalowaniu urządzeń zaczyna biec kara.
W razie niepowodzenia będziesz miał 7 dni na złożenie zażalenia do sądu wyższej instancji za pośrednictwem sądu, który wydał to postanowienie. Nie wiem czy w tym wypadku otrzymasz odpis postanowienia, ale chyba nie i będziesz musiał zwrócić się do sądu o przesłanie takowego odpisu. Jeśli mam rację musisz sprzeciwić się temu co sędzia uzasadniał ustnie a po otrzymaniu odpisu postanowienia będziesz mógł uzupełnić swoje zażalenie.
Powodzenia!!!
Ele242 napisał:ok.dzieki za odp. Czy jeżeli pracuje po 9 h plus 1 h na dojazd lepiej od razu napisać, że pracuje np po 10 h?