System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Esemka napisał:
A co powiesz dzieciom kiedy SW przyjedzie po raz drugi aby założyć skazanemu bransoletę i podłączyć wszystko?

Przecież to jest osoba, która uważa, że dzieci należy okłamywać. Pewnie nie zdajesz sobie sprawy, ale jest sporo ludzi, które uważają, że dziecko nie potrafi rozumować, wnioskować i można a nawet należy je OKŁAMYWAĆ.

Witam.U nas zrobili już pomiar , opinia kuratorska plus opinia z ZK wysłana. Ogólnie zajęło to miesiąc teraz czas na termin , ile mniej więcej to potrwa?

różnie to trwa zależy w jakim sądzie. W moim przypadku trwało to ponad 3 miesiące dokładnie 107 dni od dnia wpływu wniosku do sądu.

gocha3333322222 napisał:
różnie to trwa zależy w jakim sądzie. W moim przypadku trwało to ponad 3 miesiące dokładnie 107 dni od dnia wpływu wniosku do sądu.

I jaka była decyzja sądu ? Bo ja mam obawy że się nie uda

Zlozylismy wniosek o dozor 14 kwietnia,a posiedzenie ma odbyc sie 25 maja...
Czy ktos wie czy faktycznie teraz sądy częsciej przyznają sde?

aga8433 napisał:
Czy ktos wie czy faktycznie teraz sądy częsciej przyznają sde?[/QUO

My też na początku kwietnia i niestety nie ma jeszcze terminu. Choć były pomiary wysłane zostały opinie.

Anita288 napisał:
aga8433 napisał:
Czy ktos wie czy faktycznie teraz sądy częsciej przyznają sde?[/QUO

My też na początku kwietnia i niestety nie ma jeszcze terminu. Choć były pomiary wysłane zostały opinie.

Z tego co mi wiadomo,zasłyszane to kurator ma 14 dni na wykonanie wywiadu,a Sad ma skazanego zawiadomic takze z 14 dniowym wyprzedzeniem,ale czy to prawda to nie wiem.
Ja w tym oczekiwaniu zwarjuje.
Szukałam statystyk o sde jak to teraz wygląda ale są tylko styczniowe

aga8433 napisał:
Anita288 napisał:
Z tego co mi wiadomo,zasłyszane to kurator ma 14 dni na wykonanie wywiadu,a Sad ma skazanego zawiadomic takze z 14 dniowym wyprzedzeniem,ale czy to prawda to nie wiem.
Ja w tym oczekiwaniu zwarjuje.
Szukałam statystyk o sde jak to teraz wygląda ale są tylko styczniowe

. U nas były pomiary, wszystkie opinie od kuratora i z zk są w sądzie teraz czekamy na termin. Nie wiadomo ile jeszcze . :/

Anita288 napisał:
aga8433 napisał:
. U nas były pomiary, wszystkie opinie od kuratora i z zk są w sądzie teraz czekamy na termin. Nie wiadomo ile jeszcze . :/

Dla mmie czekanie na posiedzenie jest najgorsze...nie wiem czego sie spodziewac,co myslec,warjuje.
Nie wyobrazam sobie co on tam przechodzi.

aga8433 napisał:
Jazda pod wplywem alkoholu:/

aga8433 napisał:
Anita288 napisał:
Nie wyobrazam sobie co on tam przechodzi.

To zastanów się teraz co muszą przechodzić ludzie, którzy zostają kalekami, bo jakiś skrajnie nieodpowiedzialny człowiek siada po pijaku za kierownicę. To jest dopiero dramat, a nie to, że pan przestępca musi przez jakiś czas pomieszkać pod celą. Pan przestępca będzie miał szansę na rehabilitację, powrót do społeczeństwa i dalsze normalne życie. Osoba będąca jego ofiarą już niekoniecznie.

Rozumiem i doskonale zdaje sobie sprawe.
Na szczescie nikomu krzywdy nie zrobil.Przestawiał auto spod bloku do garażu i stało sie.
Ale oczywiśćie jest okazja by pojechać po kolejnej osobie...mam nadzieje,że Ci ulżyło

Aga8433 napisz jak wam poszło na wokandzie , czy dostaliscie SDE :) wiem czekanie jest najgorsze.Ja już sama od pół roku :(

aga8433 napisał:
Przestawiał auto spod bloku do garażu i stało sie.

Co masz na myśli pisząc "stało się". To, że miał pecha i złapała go policja?
Jeśli tak, to znaczy że Ty dalej nic nie rozumiesz.

Finister napisał:
Co masz na myśli pisząc "stało się". To, że miał pecha i złapała go policja?
Jeśli tak, to znaczy że Ty dalej nic nie rozumiesz.
Mam na myśli to,że na szczęście bylo to pod garażem,a nie w centrum miasta czy na jakies innej często uczęszczanej drodze.
Doskonale rozumiem,swoje przeżyłam w związku z tą całą sytuacją i jechanka po mnie przez Twoją osobę nie jest mi do niczego potrzebna.
Najlepiej każdego osadzonego zmieszać z błotem...zrobił zle,dostał karę,ale to nie znaczy,że jest nic nie wart.
Jeśli nie możesz pomóc,odpowiedzieć na jakieś moje pytanie po prostu daruj sobie dalszą rzeź po mnie.

aga8433 napisał:
Czy ktos wie czy faktycznie teraz sądy częsciej przyznają sde?

Jak wam poszło ? :)

Anita288 napisał:
A o której miała być wokanda ? Hmm.. napisz czy dostał Sde :) my nadal czekamy na termin
Na 9 mial wezwanie a wszedl po 14.
Nie dostal.
W wyroku jest grzywna,ja splacam i to byla odmowa bo to nie moja kara.a to,ze przez pandemie nie pracuja to nie wazne😭😭😤😤

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót