System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
wilkomen napisał:
Czy Pani mąż był przenoszony do innego ZK? Czy cały czas jest w tym samym? Nie będzie drugiej wizyty kuratora i sprawdzania zasięgu, już to mają, tylko nowy termin będzie wyznaczony

Tak został przewieziony do ZK Wierzchowo jestem załamana i rozczarowana dopiero papiery wczoraj że sądu zostały wysłane. Nie wiem co robić już mam tego dość i jestem już tak załamana czekać kolejny miesiąc na termin to porażka

Wie ktoś może jak to wkoncu z tymi posiedzeniami jest? 17 lipca zlozony wniosek w miedzy czasie juz przeniesienie do innego ZK pomiary robione juz 2 razy ostatnie 4 listopada opinia z nowego ZK jest ile to jeszcze moze potrwać?

3 tygodnie odczekać trzeba do nadania terminu a termin może być za dwa tygodnie lub 4 tygodnie ja miałam tak z mężem tylko że wokanda u mnie została przesunięta i też będzie mój mąż zaczynal od zera musi czekać na drugą wakande tak samo 3-4 tygodnie więc nie da się przyspieszyć tego ani nic trzeba czekać na termin od sądu mój ma sprawę mieć teraz w Koszalinie i też już leci 3 miesiąc jak go w domu nie ma zostało mu 3 miesiące do odsiadki i wadpie że się z tym wyrobią kuratorka mi pisała że są teraz opuznienia w pracy sądu więc ja już całkiem nadzieję straciłam na ten dozór

Kuratorka mi teraz napisała że są opóźnienia że pracą sądu więc na święta go nie będzie 😭😭😭😭😭😭

Ostatnią edycję dokonał moderator:
No u nas w tym drugim sadzie juz prawie miesiąc tydzien juz od pomiarów mówią ze maja niby komplet dokumentów ale caly czas cisza

Izaibiza napisał:
No u nas w tym drugim sadzie juz prawie miesiąc tydzien juz od pomiarów mówią ze maja niby komplet dokumentów ale caly czas cisza

Niestety, takie mamy Sądy w Polsce. W moim przypadku o SDE dość szybko było, bo po miesiącu od wniosku, ale w sprawie o odroczenie kary to tragedia - pół roku od wniosku i nawet terminu nie było

wilkomen napisał:
Niestety, takie mamy Sądy w Polsce. W moim przypadku o SDE dość szybko było, bo po miesiącu od wniosku, ale w sprawie o odroczenie kary to tragedia - pół roku od wniosku i nawet terminu nie było
No u nas przez półtora miesiąca pierwsze nawet sygnatury nie było

forg napisał:
Gdybyś się nie zorientował to mamy też pandemię.

No gdyby nie pandemia to byśmy napewno juz wszyscy poumierali. Zrzucanie wszystkiego na pandemia jest conajmniej smieszne

Napisz do sadu prośbę o przyspieszenie terminu posiedzenia mi tak doradziła pani w sadzie z tym ze musisz dobrze uzasadnić czemu o to prosisz. Jako zona masz do tego prawo. Dodatkowo niech maz napisze taka sama prośbę moze cos ugracie

RE: Dozór elektroniczny

Klaidia002 napisał:
Kuratorka mi teraz napisała że są opóźnienia że pracą sądu więc na święta go nie będzie 😭😭😭😭😭😭

Święta są "co chwilę". Więc na jakieś będzie.
Jak to jest, że mężowie niektórych pań są na każdych świętach? Według każdego obrządku?

forg napisał:
Gdybyś się nie zorientował to mamy też pandemię.

Zorientowałem się. Jednak uważam że od początku marca, do końca sierpnia było wystarczająco czasu na jedno posiedzenie

Ja akurat sobie nie wyobrażam że męża nie będzie 😭 może będzie tak że dostanie ten termin nie wiadomo jak to zrobią od sierpnia czekaliśmy do listopada na termin później przenieśli go i czekać na nowy trzeba jakaś porażka z tym sądem , mąż ma odsiadkę do stycznia więc jak nie będzie do tego czasu terminu to wyjdzie sobie dobrze że nie ma dużego wyroku.

Izaibiza napisał:
Napisz do sadu prośbę o przyspieszenie terminu posiedzenia mi tak doradziła pani w sadzie z tym ze musisz dobrze uzasadnić czemu o to prosisz. Jako zona masz do tego prawo. Dodatkowo niech maz napisze taka sama prośbę moze cos ugracie

To co adwokat mi gadał to termin między 3 tygodni mają dać to akurat na święta by był ale czy to prawda to nie wiem pisałam do sądu o przyspieszenie już i uzasadnilam bardzo dobrze i prawdę napisałam bo bez męża to porażka .

Dokładnie wymysł PiSu .My o odroczenie czekaliśmy miesiąc ale dali ten termin jak mąż siedział w ZK później się nie odbyło i dali termin na 20 grudnia ale zapewnie też się nie odbędzie bo został przeniesiony do innego ZK. I to jest takie oddawanie piłeczki dozór oddalony , odroczenie oddalone , i teraz z dozorem będzie coś nie tak i znowu odroczenie które nie mogą odroczyć bo siedzi już w ZK może a nie musi się odbyc jako przerwa w karze. Ha Ha porażka już staje się to śmieszne .

Z tego co się orientuję to jeśli ktoś czeka na odroczenie wyroku, i przed sprawa trafi do ZK to sprawa o odroczenie zostaje umorzona

wilkomen napisał:
Z tego co się orientuję to jeśli ktoś czeka na odroczenie wyroku, i przed sprawa trafi do ZK to sprawa o odroczenie zostaje umorzona
Też mi się tak wydaje że zostanie tak zrobione , inni też mówią że zostanie odbyta jako przerwa w karze haha nie wiem na ten sąd trzeba mieć dużo cierpliwości to jak on zatańczy tak my musimy się do tego dostosować . 😅😂

No z tym ze mozna walczyć o swoje bo jak każdy machnie reka to oni dalej będą robić co chca

Wiem cos na ten temat my mamy 3 corki. My czekamy juz od 17 lipca

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

My od 20 sierpnia i mamy listopad był termin i go nie ma można tak to powiedzieć . Mam dwóch synów i są w wieku 7 miesięcy i 3 lata więc ciężko z wychowaniem .

Masakra tylko że ja co mogłam to zrobiłam i dzwonię co dziennie i nic to nie daje w sumie w Szczecinie co drugi dzień dzwoniłam i dali termin ale też po trzech tygodniach musieli mnie mieć dość i dlatego a teraz w Koszalinie dzwoniłam i mąż musi dzwonić bo oni nie chcą mi informacji udzielić

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Klaidia002 napisał:
Ktoś składał wniosek o dozór elektroniczny w sądzie w Koszalinie jaka jest tam przyznawalność dozorów .?

Wszyscy spełniający ściśle określone w przepisach przesłanki "dostają".

Klaidia002 napisał:
Ktoś miał tam wokandę czy sędzia miły

Miły . Dzień dobry mówi, nawet zwierzaki lubi.

Klaidia002 napisał:
chodzi mi szczególnie o sędzię Waldemara

"sędzię Waldemara". Śmiać się czy płakac?

Klaidia002 napisał:
Masakra tylko że ja co mogłam to zrobiłam i dzwonię co dziennie i nic to nie daje

Może gdyby pracownicy sądu mogli skupić się na swojej pracy zamiast odpowiadać na bzdurne telefony to pewnie praca, w tym rozpisywanie posiedzeń, szłaby im szybciej. A tak zamiast np. wysyłać zawiadomienia o terminie posiedzenia wiszą na telefonie, a robota leży...

Tylko nikt nie dzwoni do sądu bo kierują zaraz do biura interesantów więc nikomu nic nie zawadza w rozpisce posiedzeń to co wiem to sekretariat wysyła terminy a nie biuro obsługi interesantów.

To u nas jeszcze ani razu terminu nie bylo

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót