System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
mr2021 napisał:
przepraszam za wypytuję ale ten do którego nie dostałaś dozoru to Ci odroczyli ? Na ile masz dozór teraz ? Pytam bo w kancelarii słyszałem o l;oemcie który miał dozór elektroniczny na 1 rok który został automatycznie wydłużony na drugą sprawę czyki 1 rok i 6 miesięcy a w przypadku kiedy składałby wniosek o bransoletkę dłuższą niż 12 miesięcy to przeciągają i nie rozpatrują.
nie dostalam ani sde ani odroczenia,musialam odsiedziec ten wyrok. A tego to nie wiem czy to automatycznie przedluzaja 🙂 ale moze i tak. Dozor mam na rok

Ostatnia edycja:
mr2021 napisał:
To dozór elektroniczny masz 2 raz przyznany czy wcześniej była odmowa ? bardzo szybko Ci dali bilet. Adwokato mi mówł , że w moim przypadku poczekam około dwa miesiące i potem miesiąc na stawienie się. Ciekawe jak mi pójdzie. Mi już jest wstyd po tych sądach się szwendać . Zmieniłem się i chcę mieć tą sprawę za sobą
pierwszy raz mam sde. Pierwszy wyrok odsiedzialam. to nie martw sie na zapas i czekaj na posiedzenie. Rozumiem jak najbardziej

Ostatnia edycja:
mr2021 napisał:
Wniosek o odroczenie składałaś też po otrzymaniu biletu ? Czy wcześniej ? Powinno być posiedzenie skoro zapłaciłaś za wniosek 80 złotych i dodatkowo można się jeszcze odwołać zażaleniem. Czy nie rozpatrzyli ?
wniosek o odroczenie takze po bilecie,80zl,bylo posiedzenie i odmowa. Na zazalenie juz nie czekali tylko przyjechali po mnie z nakazem do zk niestety

mr2021 napisał:
cieszę się że piszemy mam do czynienia z fachowcem to miało być miłe mam nadzieję , że zrozumiałaś.
hehe🙂 powodzenia 🙂 i daj znac jak sytuacja

wilkomen napisał:
Jeśli kurator będzie to może od ręki zmienić. Przykładowo złożyłem wniosek o 11,i mogłem opuścić mieszkanie o 13, gdy normalnie muszę być wtedy w domu. Oczywiście trzeba przedstawić argumenty
mam pytanko,czy telefonicznie tez moze kurator mi zmienic godziny ? Mam taka sytuacje,ze wtorki mam do 15czas a jutro musze byc w pracy do 19.od tygodnia kontaktuje sie z kurattorka i jej nie ma,bedzie dopiero jutro o 9,a o tej ja musze byc w pracy

Zaneta9393 napisał:
mam pytanko,czy telefonicznie tez moze kurator mi zmienic godziny ? Mam taka sytuacje,ze wtorki mam do 15czas a jutro musze byc w pracy do 19.od tygodnia kontaktuje sie z kurattorka i jej nie ma,bedzie dopiero jutro o 9,a o tej ja musze byc w pracy

Musisz jej się spytać, ja musze składać wniosek na papierze za każdym razem. Ewentualnie jak będziesz mogła to nawet w trakcie dnia wyskoczyć, pamiętam tylko ze w ciągu dnia możesz być maksymalnie 12h poza miejscem zamieszkania

Czy ktoś w ostatnim czasie składał wniosek w Gdańsku?

wilkomen napisał:
Musisz jej się spytać, ja musze składać wniosek na papierze za każdym razem. Ewentualnie jak będziesz mogła to nawet w trakcie dnia wyskoczyć, pamiętam tylko ze w ciągu dnia możesz być maksymalnie 12h poza miejscem zamieszkania
dzieki za odpowiedz. Podjade przed praca do niej w takim razie. Mam nadzieje ze bedzie. Tak tak wiem ze 12h nie bedzie mi wiecej potrzeba🙂

Zaneta9393 napisał:
dzieki za odpowiedz. Podjade przed praca do niej w takim razie. Mam nadzieje ze bedzie. Tak tak wiem ze 12h nie bedzie mi wiecej potrzeba??????
Cześć. Słuchaj mam pytanie. Jak teraz dostałaś ten dozór to wyrobiłaś się z decyzją przed terminem stawienia się w ZK ? Pozdrawiam dzięki za odpowiedź

Witam :) pozwolę sobie opisać harmonogram na moim przykładzie jak to wygląda w małopolsce.

22 Grudnia 2020 - złożenie wniosku
5 Styczeń 2021 - pomiary
11 Styczeń 2021 - Wizyta u Kuratora (bardzo miła)
13 Styczeń - Wezwanie do ZK na (10 Luty)
26 Styczeń - Wniosek o wstrzymanie
28 Styczeń - Postanowienie o wstrzymaniu
11 Luty - wokanda o SDE (mam nadzieję że sie uda)

kara jaką mam do odbycia to 4 miesiące tak wiec @mr2021 w moim przypadku wyrobiłem sie ze wstrzymaniem.

mr2021 napisał:
Cześć. Słuchaj mam pytanie. Jak teraz dostałaś ten dozór to wyrobiłaś się z decyzją przed terminem stawienia się w ZK ? Pozdrawiam dzięki za odpowiedź
bilet mialam na 13listopada. A 4grudnia dostalam decyzje o wstrzymaniu do czasu posiedzenia o sde.

Hubert_str napisał:
Witam :) pozwolę sobie opisać harmonogram na moim przykładzie jak to wygląda w małopolsce.

22 Grudnia 2020 - złożenie wniosku
5 Styczeń 2021 - pomiary
11 Styczeń 2021 - Wizyta u Kuratora (bardzo miła)
13 Styczeń - Wezwanie do ZK na (10 Luty)
26 Styczeń - Wniosek o wstrzymanie
28 Styczeń - Postanowienie o wstrzymaniu
11 Luty - wokanda o SDE (mam nadzieję że sie uda)

kara jaką mam do odbycia to 4 miesiące tak wiec @mr2021 w moim przypadku wyrobiłem sie ze wstrzymaniem.

Dzięki za odpowiedź. Ja się raczej nastawiam na dłuższe oczekiwanie. Mam troszkę krótszy wyrok od Ciebie ale będę walczył do końca. Pozdro

Zaneta9393 napisał:
bilet mialam na 13listopada. A 4grudnia dostalam decyzje o wstrzymaniu do czasu posiedzenia o sde.

Dzięki za odpowiedź między 13 a 4 grudnia byłaś jako poszukiwana ? To wstrzymanie może być bez posiedzenia to o tym nie wiedziałem. Luzik walczę do końca. Coś tam się dzieje w mojej sprawie na razie sąd wystąpił o akta do innego sądu.Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
mr2021 napisał:
Dzięki za odpowiedź między 13 a 4 grudnia byłaś jako poszukiwana ? To wstrzymanie może być bez posiedzenia to o tym nie wiedziałem. Luzik walczę do końca. Coś tam się dzieje w mojej sprawie na razie sąd wystąpił o akta do innego sądu.Pozdrawiam
adwokat sprawdzal to nakazu doprowadzenia nie bylo,ale i tak w nerwach byłam. Wstrzymanie jest na posiedzeniu niejawnym. Powodzenia🙂

Mam takie nurtujace mnie pytanie,moze ktos wie? Teraz to nie o mnie chodzi. Jak ktos mial juz raz Sde na 1,5roku odbyl a po roku znowu ma wyrok tez 1,5roku to moze starac sie o dozor? Czy to tylko raz w zyciu mozna 1,5roku miec sde?

Ale jak odbył już 1,5 roku skoro chyba dopiero od marca są zmiany w długości kary?Wcześniej było do 12 miesięcy.

Zaneta9393 napisał:
Mam takie nurtujace mnie pytanie,moze ktos wie? Teraz to nie o mnie chodzi. Jak ktos mial juz raz Sde na 1,5roku odbyl a po roku znowu ma wyrok tez 1,5roku to moze starac sie o dozor? Czy to tylko raz w zyciu mozna 1,5roku miec sde?

Można się starać kolejny raz mój chlop tak miał i drugi raz otrzymał dozór właśnie odbywa karę z brazoletą

Zaneta9393 napisał:
Dostałam,masz racje zalezy jaki Sedzia sie trafi no i opinie🙂 poprzednio sie staralam tez opinie dobre ale sedzina i tak nie dała. A teraz bez problemu
Mogę zadać parę pytan

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót