System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
dopiero mam sygnaturę akt nadaną to siedzisz już sobie z bransoletką ?

mr2021 napisał:
Tak to dowiedz sie jaki Sedzia,pewnie niedługo bedzie juz. Tak juz mam zalozona

mr2021 napisał:
To teraz pomiary,wywiad kuratora,karta karalnosci i wyznacza termin

tan kurator jest obowiązkowy co on sprawdza ? miałaś tylko jedno posiedzenie ? Sprawa sprawie nie równa więc żaden sędzia w tym wydziale mnie nie przeraża. Będzie jaki będzie byle szybko.

akta są w innym sądzie w mazowieckim pewnie o nie wystąpią a tam jest już karta karalności bo jeśli będą występować po nową to z tego co wiem długo się czeka. Od razu po wyroku złożyłaś wniosek o dozór ? Pomiary miałaś długo po złożeniu wniosku ?

mr2021 napisał:
tan kurator jest obowiązkowy co on sprawdza ? miałaś tylko jedno posiedzenie ? Sprawa sprawie nie równa więc żaden sędzia w tym wydziale mnie nie przeraża. Będzie jaki będzie byle szybko.
Jedno. Kurator przychodzi do domu i robi wywiad na Twoj temat,czasem tez u sasiadow. U mnie akurat tylko dzwonil bo już mialam wczesniej kuratora. Ja tez pisalam na maila na ten wydział z prosba o szybkie rozpatrzenie wniosku

mr2021 napisał:
akta są w innym sądzie w mazowieckim pewnie o nie wystąpią a tam jest już karta karalności bo jeśli będą występować po nową to z tego co wiem długo się czeka. Od razu po wyroku złożyłaś wniosek o dozór ? Pomiary miałaś długo po złożeniu wniosku ?
zlozylam wniosek po dostaniu wezwania do zk. Karte karalnosci sama wyciagnelam w krk i zawiozlam do Sadu zeby bylo szybciej

Zaneta9393 napisał:
zlozylam wniosek po dostaniu wezwania do zk. Karte karalnosci sama wyciagnelam w krk i zawiozlam do Sadu zeby bylo szybciej
Pomiary mialam 2tyg po wniosku

słuchaj a od wyroku do otrzymania biletu długo czekałaś ? Mam nadzieję , że wyrobie się czasowo przed biletem. To pomiary faktycznie szybko. Ja od negatywnego rozparzenia zażalenia na odwieszenie to po tygodniu mój adwokato złożył wniosek. Pogadam jutro z moim adwokatem może faktycznie wezmę wydruk z krk.

Ostatnia edycja:
Zaneta9393 napisał:
Jedno. Kurator przychodzi do domu i robi wywiad na Twoj temat,czasem tez u sasiadow. U mnie akurat tylko dzwonil bo już mialam wczesniej kuratora. Ja tez pisalam na maila na ten wydział z prosba o szybkie rozpatrzenie wniosku

A jest ktoś tu może co w ostatnim czasie składał wniosek o sde na Gdańsku?

mr2021 napisał:
słuchaj a od wyroku do otrzymania biletu długo czekałaś ? To pomiary faktycznie szybko. Ja od negatywnego rozparzenia zażalenia na odwieszenie to po tygodniu mój adwokato złożył wniosek. Pogadam jutro z moim adwokatem może faktycznie wezmę wydruk z krk.
ja tak zrobilam,wiec moze tez tak zrob moze to cos daj. Odrazu po uprawomocnieniu sie wyroku dostalam bilet. Na koniec pazdziernika

Zaneta9393 napisał:
Pomiary mialam 2tyg po wniosku

To dozór elektroniczny masz 2 raz przyznany czy wcześniej była odmowa ? bardzo szybko Ci dali bilet. Adwokato mi mówł , że w moim przypadku poczekam około dwa miesiące i potem miesiąc na stawienie się. Ciekawe jak mi pójdzie. Mi już jest wstyd po tych sądach się szwendać . Zmieniłem się i chcę mieć tą sprawę za sobą

Ostatnia edycja:
mr2021 napisał:
słuchaj a od wyroku do otrzymania biletu długo czekałaś ? Mam nadzieję , że wyrobie się czasowo przed biletem. To pomiary faktycznie szybko. Ja od negatywnego rozparzenia zażalenia na odwieszenie to po tygodniu mój adwokato złożył wniosek. Pogadam jutro z moim adwokatem może faktycznie wezmę wydruk z krk.
A adwokat napisal Ci wniosek o wstrzymanie wykonania kary do czasu rozpoznania wniosku o sde? Jak nie to niech koniecznie to zrobi. Mi wstrzymali bilet po takim wniosku a tobie byc moze wstrzymaja jego wyslanie

Zaneta9393 napisał:

A jest ktoś tu może co w ostatnim czasie składał wniosek o sde w Gdańsku?

Zaneta9393 napisał:
Pierwszy raz odmowa do innego wyroku,a teraz przyznali

Tak złożył ten wniosek do sądu o wstrzymanie razem z wnioskiem o dozór oraz do drugiego sądu o odroczenie wykonania kary i tez załączył wniosek o wstrzymanie.

Zaneta9393 napisał:

przepraszam za wypytuję ale ten do którego nie dostałaś dozoru to Ci odroczyli ? Na ile masz dozór teraz ? Pytam bo w kancelarii słyszałem o l;oemcie który miał dozór elektroniczny na 1 rok który został automatycznie wydłużony na drugą sprawę czyki 1 rok i 6 miesięcy a w przypadku kiedy składałby wniosek o bransoletkę dłuższą niż 12 miesięcy to przeciągają i nie rozpatrują.

mr2021 napisał:
Tak złożył ten wniosek do sądu o wstrzymanie razem z wnioskiem o dozór oraz do drugiego sądu o odroczenie wykonania kary i tez załączył wniosek o wstrzymanie.
to dowiaduj sie czy wstrzymali :) mi w Sadzie gdzie odroczenie nie wstrzymali,dopiero w tym gdzie sde

Zaneta9393 napisał:

cieszę się że piszemy mam do czynienia z fachowcem to miało być miłe mam nadzieję , że zrozumiałaś.

Zaneta9393 napisał:
to dowiaduj sie czy wstrzymali :) mi w Sadzie gdzie odroczenie nie wstrzymali,dopiero w tym gdzie sde

Wniosek o odroczenie składałaś też po otrzymaniu biletu ? Czy wcześniej ? Powinno być posiedzenie skoro zapłaciłaś za wniosek 80 złotych i dodatkowo można się jeszcze odwołać zażaleniem. Czy nie rozpatrzyli ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót