System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Klaidia002 napisał:
Można się starać kolejny raz mój chlop tak miał i drugi raz otrzymał dozór właśnie odbywa karę z brazoletą
Ojej super bo slyszalam ze nie mozna a jednak🙂dzieki za odpowiedz

Od pomiarów długo się czeka na posiedzenie

Że od pomiarów długo czeka się na posiedzenie. Nie widzisz?

Zabrakło kluczowego znaku.Różnie się czeka od pomiarów na posiedzenie,zależy od ilości spraw w danym sądzie.

Ja właśnie jestem po wokandzie, pomiary miałem 5 stycznia wokanda dzisiaj tj 11 Lutego :) udało się pozwolenie otrzymałem, co ciekawe sąd poucza o przymusie skontaktowania się z centralą SDE celem umówienia wizyty instalacyjnej.

Po przybyciu do domu około 30min po sprawie w centrali nie maja informacji jeszcze z sądu o mojej osobie i nie mogą wyznaczyć terminu instalacji proszę zadzwonić później :D

Super że się udało... :) ciekawe ile my poczekamy dziś maja być pomiary zastanawiam się czy nie zadzwonić do kuratora i to poinformować bo facet jest w zK

Różnie z tymi wokandami od czasu pomiaru u mnie ponad miesiąc. Myśle że kurator nic tu teraz nie zdziała praktycznie nie interesuje go kwestia pomiarów zapewne jakiś wywiad zrobi lub rozpyta upoważnione do tego osoby w ZK Z tego co mi moja kuratorka mówiła pomiary i wywiad kuratorski musi dostarczyć opinie w ciągu 7 dni do sądu od dnia zlecenia wykonania wywiadu oraz pomiarów.

Witam mój mąż odsiaduje od 08.01.2021 - wyrok zastępczej kary pozbawienia wolności 120 dni (4 miesiące kary społeczne ) w między czasie dostał drugi wyrok również zastępcza kara pozbawienia wolności 119 dni . Złożyliśmy 03.02.2021 wniosek o SDE . I dziś do mnie dzwonił że dziś dołożyli mu do tego wyroku 119 dni jeszcze 60 dni. Powiedzcie mi proszę , jak to jest czy teraz musimy składać jakiś odpis tego wyroku? Prawdopodobnie jest to grzywna zamieniona na karę pozbawienia wolności? Czy nasz wniosek o SDE jest tylko na pierwszy wyrok który odsiaduje czyli 4 miesięce? ( Bo o łączny nie składaliśmy) czy może odbyć 1 wyrok 4 miesiące w SDE a później z opaska starać się o drugi SDE na tą karę 180 dni? Jeśli ktoś zna odpowiedź na moje pytanie proszę o odpowiedź bo się już pogubiłam

Ostatnia edycja:
Wydaje mi sie że należało by połączyć wyroki i dopiero wskazać to we wniosku myśle ze obecny wniosek będzie tyczyć sie tylko tych pierwotnych 4 miesiecy. Zapewne bedzie mogł odbyć kolejne kary w SDE o ile sąd wyrazi zgodę oraz nie mogą być to kary z tego samego artykułu (w SDE jest zapis że sąd nie wyrazi zgody jeśli skazany ma recydywe na koncie) Myślę że ktoś jeszcze z wiekszą wiedzą na ten temat udzieli odpowiedzi.

Hubert_str napisał:
Wydaje mi sie że należało by połączyć wyroki i dopiero wskazać to we wniosku myśle ze obecny wniosek będzie tyczyć sie tylko tych pierwotnych 4 miesiecy. Zapewne bedzie mogł odbyć kolejne kary w SDE o ile sąd wyrazi zgodę oraz nie mogą być to kary z tego samego artykułu (w SDE jest zapis że sąd nie wyrazi zgody jeśli skazany ma recydywe na koncie) Myślę że ktoś jeszcze z wiekszą wiedzą na ten temat udzieli odpowiedzi.

Kary są z innego artykułu.
Czyli dobrze zrozumiałam że sąd może udzielić zgody na odbywanie kary tego pierwszego wyroku 4 miesięcy?

Hubert_str napisał:

Czy koniecznie trzeba połączyć te wyroki? Żeby mógł odsiadywać w SDE ? Czy moze odsiedzieć 4 miesiące w SDE i z opaska się starać o drugi wyrok w SDE?

Witam.
Brat (57l) dostał wyrok roku pozbawienia wolności ( art. 207 kk, przemoc wobec matki). W areszcie ma się stawić 19.01. Dwa tygodnie temu złożył wniosek o SDE. Zamienią mu też zapewne ma areszt nieodrobione godziny ( kolejne 6 m-cy odsiadki) Mieszka w tym samym domu co matka. Przez ścianę. Ma osobne wejście. Nigdzie nie pracuje ( i nigdy nie pracował). Taki nierób i menel.
1) Czy jest jest szansa, że dadzą mu sde?
2) Ile się czeka na rozpatrzenie takiego wniosku?
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Ostatnią edycję dokonał moderator:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót