System dozoru elektronicznego - część VI

• Autor wątku Autor wątku Sylwina160
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mr2021 napisał:
Mój adwokat mówi że mam bardzo mocne karty o dozór tyle tylko że mogę mieć poślizg czasowy dla tego ciekawy jestem jak wygląda życie od biletu do wokandy :winko:

No z tymi mocnymi kartami to różnie bywa. znam ludzi co mieli 100 procentowe karty i są w zk, a ci co mieli praktyczną przegraną są na sde. Życzę ci powodzenia bo wiem co to jest, wszystko w rękach sędziego.

mr2021 napisał:
Mój adwokat mówi że mam bardzo mocne karty o dozór

A co ma mówić? Przecież jak powie, że "marne szanse" to zrezygnujesz z niego i pójdziesz do takiego, który powie, że masz mocne karty. Wolny rynek ...

Jak to wyglada w zakladzie karnym jak bedzie posiedzenie o obrączkę np w tym zakładzie co mój jest to wokandy sa dwie pod koniec miesiaca to co tylk9 wtedy może być posiedzenie ??

forg napisał:
A co ma mówić? Przecież jak powie, że "marne szanse" to zrezygnujesz z niego i pójdziesz do takiego, który powie, że masz mocne karty. Wolny rynek ...[/QUOT
3 miesiące to nie 30 nie jestem pesymistą raczej mam szczęście w życiu :o
Dadzą mi ten dozór to ciągnę firmę utrzymuję ludzi wywiązuje się z zobowiązań a jak nie to książka i wakacje na 3 miesiące . Jedyne miejsce na ziemi gdzie na jedzenie nie trzeba zapracować :o
PS. Panie Forg co by Pan zrobił żeby zachęcić Sąd do szybkiej wokandy ??
Czy w portalu sądów powszechnych powinienem widzieć wnioski akta pisma procesowe czy tylko podstawowe informacje typu jaki sędzia albo data wpływu ?? Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Powiedzcie mi czy jeśli mój mąż ma wyrok 10 miesięcy i zawnioskowaliśmy o opaske?
A ma w toku sprawę to czy od razu sąd daje odmowę? Czy sprawa w toku jest przeszkodą do SDE?

Nati_pati2408 napisał:
Powiedzcie mi czy jeśli mój mąż ma wyrok 10 miesięcy i zawnioskowaliśmy o opaske?
A ma w toku sprawę to czy od razu sąd daje odmowę? Czy sprawa w toku jest przeszkodą do SDE?[/QUOTE
To wszystko zalezy od Sedziego i Prokuratora. U mnie za pierwszym razem Sedzina i prokurator przez to nie przyznali a za drugim razem inny skład bez problemu

darekj71 napisał:
No z tymi mocnymi kartami to różnie bywa. znam ludzi co mieli 100 procentowe karty i są w zk, a ci co mieli praktyczną przegraną są na sde. Życzę ci powodzenia bo wiem co to jest, wszystko w rękach sędziego.

Wiem wiem ale trzeba być dobrej myśli

Czy jest ktoś tu kto składał wniosek o SDE w Gdańsku w ostatnim czasie i jest już na opasce?

Pomiary i kuratora miałem już czekam na termin w Warszawie trwa to dwa miesiące tak około według mojego adwokata;) Głowa do góry czekać trzeba na swoją szansę

Zaneta9393 napisał:
Nati_pati2408 napisał:
A ma w toku sprawę to czy od razu sąd daje odmowę? Czy sprawa w toku jest przeszkodą do SDE?[/QUOTE
To wszystko zalezy od Sedziego i Prokuratora. U mnie za pierwszym razem Sedzina i prokurator przez to nie przyznali a za drugim razem inny skład bez problemu

Cześć. Jak nie ma doprowadzenia do aresztu ponieważ jak piszesz adwokat patrzył i nie widział to w takiej sytuacji policja do domu nie przychodzi i nie szuka ? Pytam ponieważ termin będzie minimalnie po terminie biletu.

Nati_pati2408 napisał:
Czy jest ktoś tu kto składał wniosek o SDE w Gdańsku w ostatnim czasie i jest już na opasce?

Czekacie na dozór z wolności czy z aresztu ?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
mr2021 napisał:
Zaneta9393 napisał:
Cześć. Jak nie ma doprowadzenia do aresztu ponieważ jak piszesz adwokat patrzył i nie widział to w takiej sytuacji policja do domu nie przychodzi i nie szuka ? Pytam ponieważ termin będzie minimalnie po terminie biletu.
Jak nie ma nakazu to nie przychodzi

Długo czekałaś ma rejestr karny jak załatwiałaś na własną rękę ?? Załączyłaś go do wniosku o dozór czy potem doniosłaś ?? Jak adwokat sprawdzał czy nie ma nakazu doprowadzenia ?? Na policji czy w sądzie ?

Rejestr karny odrazu dostałam od reki w KRk i ADWOKAT ZAWIOZL DO SADU TEGO SAMEGO DNIA. DOPIERO JAK JUZ BYLO PO POMIARACH I KURATORZE. ADWOKAT SPRAWDZAŁ W AKTACH W SADZIE CZy nie ma nakazu

Jak załatwić rejestr karny na własną rękę?

Trzeba jechac do Krajowego Rejestru Karnego i wyciagnac karte karalnosci. Koszt chyba 30zl jak dobrze pamietam. Daja od reki. W WARSZAWIE NA CZERNIAKOWSKIEJ JEST SIEDZIBA KRK

Ale nie trzeba samemu sad to ogarnie ? Do dozoru

Nie trzeba,Sad ogarnie. Tylko mi tak adwokat doradzil zeby bylo szybciej :)

Zaneta9393 napisał:
Trzeba jechac do Krajowego Rejestru Karnego i wyciagnac karte karalnosci. Koszt chyba 30zl jak dobrze pamietam. Daja od reki. W WARSZAWIE NA CZERNIAKOWSKIEJ JEST SIEDZIBA KRK
A mi żonie wydadzą kartę karalności męża?

Tego nie wiem. A masz adwokata? Adwokatowi wydadza

Powrót