System dozoru elektronicznego - część VI

• Autor wątku Autor wątku Sylwina160
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam się. Mój mąż nie płacił alimentów. Dostał pracę społeczne ale w międzyczasie urodziła nam się córka no i na pracę poszedł raz i zaczął pracować normalnie żeby nas utrzymać. W międzyczasie zmieniliśmy adres i korespondencja już nie była odbierana. Suma summarum przyjechali i zabrali go do zk na 120 dni odsiadki. Adwokat ,1.5 tyg temu złożył wniosek o SDE i cisza. W międzyczasie mąż mówi że dyrektor ZK również wystąpił z takim wnioskiem. Kiedy mogę się spodziewać tych pomiarów i kontaktu kuratora? Czy te wnioski złącza w jeden? Jakie wogole mogą być szansę że się uda?

Nie był wcześniej karany

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Szanse sa tylko trzeba troche poczekac,troche to trwa zanim wyznacza termin posiedzenia

Troche? Miesiac? dwa? Czekam na jakis kontakt kuratora czy pomiarów a tu 2 tydz nic.. chciałabym zeby na swieta byl w domu jesli sie zgodza.. czy to ze oprocz adwokata ktory zlozyl wniosek o SDE to to ze dyrektor zakladu zlozyl również taki to zwieksza szanse?

Tak zwieksza,choc ja tez mialam i to nie pomogo. Czeka sie roznie. Miesiac,dwa..zalezy. trzymam kciuki

Niech adwokat pospiesza wyznaczenie terminu

A z jakich to ważnych powodów powinien być wyznaczony szybszy termin?Bo chyba nie z tego że święta się zbliżają?Skazanemu nie spieszyło się ani z odrabianiem godzin ani ze stawieniem się do ZK,więc dlaczego teraz sąd ma się spieszyć?A szanse ma jak każdy który spełnia warunki do przyznania SDE:50/50.

Dzieki. Za odpowiedź. Mam nadzieję ze jednak sie uda.

Julka15011 napisał:
Troche? Miesiac? dwa? Czekam na jakis kontakt kuratora czy pomiarów a tu 2 tydz nic.. chciałabym zeby na swieta byl w domu jesli sie zgodza.. czy to ze oprocz adwokata ktory zlozyl wniosek o SDE to to ze dyrektor zakladu zlozyl również taki to zwieksza szanse?

3 lutego składał adwokat wniosek a dziś właśnie przed chwilą zadzwonili z pomiarów .

To nawet o takiej porze dzwonia :0 umawiaja sie czy w ten sam dzien sa jeszcze?

Nati_pati2408 napisał:
3 lutego składał adwokat wniosek a dziś właśnie przed chwilą zadzwonili z pomiarów .

Macie wyznaczony termin sprawy czy najpierw pomiary? Kurator tez robil wywiad?

Umawiają, 28 lutego czyli za 3 dni, kuratora jeszcze nie było czekamy , termin rozprawy jest dopiero po pomiarach i kuratorze

Dzieki za odpowiedź i rozjasnienie sytuacji. Trzymam kciuki żeby się udalo. Mam nadzieję że u nas tez sie uda i święta rodzinne beda bo duza lekcja pokory juz jest..

Dzis byla Pani kurator. Przyszla bo twierdzila ze moj telefon nieodpowiada a dzwonila kilkanaście razy. Okazalo sie ze sad podal nr do mojego meza wiec nic dziwnego ze nieodpowiada skoro siedzi.. zrobila wywiad powiedziala ze daje pozytywna opinie jutro dzwonie do sadu zeby poprawili nr i ci z pomiarów sie dodzwonili. Kurator mial nakaz zrobic wywiad na cito od sadu. Powiedziala ze jej opinia i wniosek adwokata o opaske i jednocześnie dyrektora aresztu daje nam praktycznie 100% zgode sadu

Trzymam kciuki

Dzieki. Prawdopodobnie 15 bedzie wokanda

A terminu posiedzenia nie wyznaczają dopiero jak jesteśmy po pomiarach i po kuratorze i mają pełne akta?

tak ale babka w sadzie powiedziala ze przez 10 dni juz beda mieli wszystko raczej bo tu nie wiedziec czemu maja oznaczenie "cito" chyba od dyrektora zakladu byc moze ze względu na to ze ma tylko 120 dni odsiadki.

Czy osoby ktore odbywaja kare w sde mieli wizyte jakiegos konserwatora technicznego? Dzis podczas mojej nieobecnosci ktos taki do mnie pukal. Wie ktos moze w jakim celu? To jakas kontrola?

U nas była taka wizyta bo urządzenie przestało się łączyć z centralą,ale poprzedzona rozmową na telefon komórkowy.Skoro w centrali wiedzą w jakich godzinach masz przebywać w domu to nie wydaje mi się żeby przyjeżdżali w innych bo wiadomo że może Cię wtedy nie być.

Powrót