M
Mangoooo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Czyli raczej nie doczepią się do tego?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Przyjdzie Ci zawiadomienie o terminie pocztąar9 napisał:Napisałem zażalenie na odmowę SDE i teraz mam pytanie czy orientuje się ktoś czy Sąd Apelacyjny wezwie mnie na to posiedzenie czy odbywa się to niejawnie i tylko pisemnie decyzja mi przyjdzie?
19agusssia89 napisał:wszystko spadnie na jej barki. Opieka nad dziadkiem, opłaty, zakupy, wyprowadzanie psa, opieka nad dzieckiem..
Tak,pierwszy wyrok gdy trafilam do Zk staralam sie o sde,tez opinie dobre,nawet wystapienie dyrektora Zk miałam ale niestety odmowili mi. Po wyjsciu z zk doszedl mi nastepny wyrok i staralam sie po raz drugi o sde i dostałam. Nie wiem co Ci powiedziec,bo to zalezy od Sędziego. Za pierwszym razem Sędzia uznała ze jestem juz duzo razy karana i nie dostane,a za drugim Sędzia sie zgodził. Według mnie szanse sa na Sde,ale co postanowi Sąd tego nikt nie wie. Ale powodzenia19agusssia89 napisał:Zaneta9393
Czy ja dobrze zrozumiałam , że mimo to , że już przebywałaś raz w zakładzie karnym i byłaś kilka razy karana otrzymałaś dozór elektroniczny? Wow.
Wiesz pytam ponieważ kuzyn ma w przyszłym tygodniu wokandę o SDE. Dostał rok , w ZK już jest trzeci miesiąc , w KRK widnieje napewno. Opinię wychowawcy ma obszerną, pozytywną bo wychowawca chce mu pomóc, otrzymał też wniosek nagrodowy,dzielnicowy też wystawił dobrą opinię, że nie był notowany przez niego, ze nie było interwencji, sąsiedzi zeznali mu że był spokojny, kurator też wystawił opinię mega pozytywną, jego partnerka jest w ciąży , termin ma na miesiąc po wokandzie , nie poradzi sobie bez jego pomocy co kuratorka zaznaczyła w opinii. Partnerka też do akt dołożyła parę słów od siebie . Skazany dosłał jeszcze uzupełnienie wniosku żeby go bardziej rozszerzyć i uzasadnić. Zaświadczenie o tym, że zostanie zarudniony po opuszczeniu ZK tez w aktach jest. Adwokat do pomocy wynajęty. Jak myślisz jaka może być decyzja sądu. Wiem , że szanse są 50/50 przez to, że miał już małe zatargi z prawem w przeszłości.. żal mi jego partnerki bo nie ma żadnej pomocy a ma pod opieką schorowanego dziadka , urodzi się dziecko a pomocy ze strony rodziny żadnej i wszystko spadnie na jej barki. Opieka nad dziadkiem, opłaty, zakupy, wyprowadzanie psa, opieka nad dzieckiem..