K
kjura
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Jest to jakieś rozwiązanie ale nie jest to odpowiedź na moje pytanie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
forg napisał:Chodzisz do psychologa, który leczy ciebie z ogrodnictwa? Chyba jednak powinieneś uczęszczać - i kurator dobrze tobie radzi - bo jednak nie ogarniasz swojego problemu. Wyrok też masz za ogrodnictwo? To nie jest karalne.
pihupahu napisał:Tzn mieć tyle czasu wolnego.
karotka11345 napisał:Witam . Mam pytanie jestem ponad miesiąc na sde. Ogółem nie miałam ani razu żadnej wizyty . Jutro święta które robię w domu a nie wszyscy co będą wiedzą że mam opaskę . Moje pytanie brzmi czy kogoś kontrolowali w święta? Ogółem jak wygląda taka wizyta
To nie jest tak, że jest to czas wolny. Jeżeli potrzebujesz w harmonogramie czas na pracę - sąd penitencjarny wyrazi zgodę po przedstawieniu umowy o pracę plus czas na dojazd i powrót. Kurator kontroluje odbywanie kary i sprawdza naruszenia oraz wejścia i wyjścia z domu. Jeżeli dojdzie do wniosku, że nie pracujesz, będzie leciał wniosek o zmianę harmonogramu. Pamiętaj, że odbywasz karę, ma być to dla Ciebie dolegliwe.pihupahu napisał:Trochę większe od kartki A4, jak ogarnę miarkę to zmierze.
Czy da radę załatwić sobie harmonogram tak, by móc pracować cały tydzień od poniedziałku do niedzieli po 12h ? Tzn mieć tyle czasu wolnego. Bo aktualnie mam pon-sob 6-18, a niedziela 10-14.
albar napisał:Dzień dobry, nurtuje mnie ciągle sprawa mojego narzeczonego. Za złamanie zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych dostał wyrok 4 MSC. Już od 03.03.2023 odbywa karę. Wniosek o sde złożony w biurze podawczym 03.03, zarejestrowany i nadana sygnatura 06.03 br.Zwazajac na zmiany od nowego roku dot. SDE, to że jest to jego pierwsza odsiadka i ma dobrą opinię w zakładzie, wniosek złożony bez błędów formalnych. Ma szansę na przyznanie SDE? Jaki czas może być oczekiwania? W biurze dozoru nie mają jeszcze wniosku o zebranie pomiarów.
Proszę o informację
tolip napisał:Moze cie to nie pocieszy, ale jesli zlozone 03.03 to watpie ze wyrobi sie przed koncem kary.
Pomiary, potem kurator ma 2 tygodnie na wyslanie opinii do sadu, a potem dopiero wasz wniosek jest "ustawiany" w kolejke.
Patrycja2023 napisał:Witam
Zwracam się z pytaniem, czy można zadzwonić do biura dozoru elektronicznego, żeby udzielili informacji kiedy będzie robiony pomiar do sde ?
Pozdrawiam