System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska)

• Autor wątku Autor wątku agajacek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ayahuasc napisał:
U mnie ustalanie harmonogramu bylo w Sadzie przed sedzia i prokuratorem na posiedzeniu.

U mnie kurator przyszedl dopiero gdy mialem juz opaske na nodze, wczesniej nie bylo zadnego wywiadu.

Czyli kurator może być przed albo po rozprawie.
Dzięki za odpowiedzi.

Czyli kurator może być przed albo po rozprawie.
Dzięki za odpowiedzi.
Przecież Ci napisałem, ze kurator był u mnie przed rozprawą a Ayahuasc napisał:
U mnie kurator przyszedl dopiero gdy mialem juz opaske na nodze, wczesniej nie bylo zadnego wywiadu.
więc widocznie może być tak i tak.

witam. a ja bym dzwoniła i dopytywała czy przypadkiem polecenie przeprowadzenia wywiadu gdzieś nie utknęło (tak jak u nas z tym pomiarem było).. a właśnie..jutro mam pomiar sygnalu:)

Witam jestem tu nowy u mnie kurator był przed założeniem opaski na wywiadzie środowiskowym oczywiście pod moją nieobecnością i pytał się mojej małżonki jak się sprawowałem czy nie ma ze mną problemu i takie tam. Po opuszczeniu ZK miałem tydzień na skontaktowanie się z Kuratorem. Niestety moja pani kurator jest do mnie żle nastawiona i chce bym np. przynosił zaświadczenie z pracu co 1 miesiąc że rzeczywiście pracuje a zaznaczam że nie mam żadnych obowiązków na piśmie sądowym.

Łamaga napisał:
witam. a ja bym dzwoniła i dopytywała czy przypadkiem polecenie przeprowadzenia wywiadu gdzieś nie utknęło (tak jak u nas z tym pomiarem było).. a właśnie..jutro mam pomiar sygnalu:)

Zadzwonłam do DE i jeszcze nie mają zarządzenia od sądu żeby wykonać pomiary. W sądzie powiedzieli mi żebym ze spokojem czekała bo jest jeszcze cały tydzień a 8 czerwca mamy sprawę (łatwo im powiedzieć). Jak sędzia nie zarządził wywiadu to kurator też nie musi przyjść. Mam tylko nadzieje że ze wszystkim zdążą.

car-at napisał:
Niestety moja pani kurator jest do mnie żle nastawiona i chce bym np. przynosił zaświadczenie z pracu co 1 miesiąc że rzeczywiście pracuje a zaznaczam że nie mam żadnych obowiązków na piśmie sądowym.

Wolisz by kurator co miesiąc udawał się do miejsca gdzie pracujesz i osobiście sprawdzał, czy pracujesz?

A co się stanie jeśli by zwolnili z pracy, wtedy od razu pucha??

Praca nie ma nic wspólnego z de ,mogą tylko zmienić harmonogram, jeśli by nie pracował .

Owszem sąd może wziąć pod uwagę powod i okoliczności utraty pracy i wtedy może być roznie.

jurekf58 napisał:
Owszem sąd może wziąć pod uwagę powod i okoliczności utraty pracy i wtedy może być roznie.

hahaha dobre ...Prawo nie dziala wstecz ...a co jak kurator pojdzie na wywiad do pracy skazanego i po tym wszystkim szef sie wkurzy i zwolni takiego pracownika..co?

Wtedy zmienia harmonogram i będzie osobą bezrobotna.

Witam!Poczytalam wczesniejsze posty i powiem wam ze mialam w tym tygodniu taka sytuacje.Mianowicie:Zadzwonilam do centrali SDE,poniewaz uznalam ze za dlugo to wszystko trwa odnosnie pomiaru.I co sie okazalo-bardzo mily pan skrupulatnie mi wyjasnil ze Prosze pania my u pani juz bylismy tylko nie moglismy znalezc budynku poniewaz na tej samej ulicy znajduja sie budynki A,B,C,D-wiec klapa.We wniosku o SDE szanowny obronca dal dupy i nie wpisal dokladnie nru budynku :mad:Ponoc dzwonili do mnie na tel komorkowy i ze poczta sie zglaszala (nie neguje tego bo komorki na smyczy na szyji nie nosze,byc moze ladowalam komorke aczkolwiek zdaje sobie sprawe z powagi sytuacji ze musze byc non stop kolor pod tel)Ale juz jest wszystko wyprostowane i czekamy na termin posiedzenie sadu.Ufff...

No ale jak wszystko wyjaśnione to musisz dowiadywac się.

u mnie tez jeszcze nie bylo pomiaru a sprawe mam 15 czerwca dzwonilem do biura i nie maja zadnego zlecenia zeby zrobili pomiar a czekam juz rowne 2 miesiace troche to dziwne moze tez moj papuga cos sknocil i zle wpisal trzeba chyba do sadu zadzwonic i sie dowiedziec co i jak

Chyba tak musisz zrobic, bo zazwyczaj cała procedura od złożenia wniosku do "zaobrączkowania" trwa około miesiąca. Ja miałem pomiar tydzień przed posiedzeniem. Też byłem zaniepokojony.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót