guzik1010
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 201
tekila901 napisał:dziękiProszę mi jeszcze powiedzieć - czy wobec tego SDE jest przeznaczony głownie dla skazanych mieszkających w większych miastach, gdzie zasięg nie zanika?
mój S. ma pracę, w której musi być w miarę mobilny, czasem trzeba coś załatwić w okolicy i nigdy nie wiadomo czy tam gdzie musi pojechać będzie akurat zasięg.
To jest tak, ze centrala SDE nie kontroluje skazanego 24h/24h, jedynie w godzinach, w ktorych muisi pozostac w miejscu zamieszkania. Oni nie wiedzą gdzie skazany przebywa w godzinach 'wychodnych'.
Co do poprzedniego pytania, nie mozna 'majstrowac' przy pasku ani urzadzeniu. Aczkolwiek czasami zdarza sie, ze pasek sie uszkodzi, wtedy centrala dzwoni na urzadzenie stacjonarne, badz telefon komorkowy, by wyjasnic usterke, nastepnie przyjezdzaja, by ją naprawic.
My mielismy taka sytuacje, ze mojemu G pasek uszkodzil sie w pracy, znieksztalcil się, od razu zadzwonil do Centrali, by ich o tym poinformowac, oni na to, ze teraz nie sa w stanie stwierdzic, czy jest sygnal, czy nie, dopiero w godzinach, w ktorych musi pozostac w domu... Okazalo sie, ze wsyztsko jest OK, mimo naprawde znieksztalconej opaski. Natomiast za pare dni opaska zostala wymieniona ze wzgledu na zanikajacy sygnal.